De feng shui filosofie in de keuken

Volgens de Chinese feng shui filosofie, krijgt ieder vertrek van het huis verschillende soorten energie. Voor de gezondheid en het welzijn van de bewoners moeten deze energieën in balans zijn.

De feng shui keuken is belangrijk voor het hele gezin en de gezondheid. De keuken is tegenwoordig een belangrijke leefruimte en bevat zomaar één derde van alle vitale energie in huis! Ontdek hoe je deze energiestromen in je keuken ten volle kunt benutten en controleren.

De regels voor de inrichting van een feng shui keuken

Ken je de regels voor het evenwicht van energieën, om je keuken helemaal feng shui te maken?

  • Oriëntatie. Wanneer je bouwt, is het goed om te weten dat een ideale feng shui keuken een zuidoost oriëntatie heeft.
  • Uitrusting. Om tegenstrijdige energieën te vermijden moeten de gootsteen en de koelkast, de “waterelementen”, zo ver mogelijk verwijderd staan van de “vuurelementen” zoals de ovens en de kookplaten. Indien mogelijk, plaats de kookzone zodat je je rug niet naar de deur draait terwijl je kookt.
  • Opruimen. Feng shui en rommel passen niet bij elkaar! Dit is de kans om voor praktische en goed ingedeelde opbergmogelijkheden te kiezen.
  • Materialen. Bijna alles is toegelaten als het over materialen gaat, zolang het geheel maar in evenwicht is. Kies voor een mengeling van natuurlijke materialen voor je keukenmeubilair, je werkvlak en je vloer: evenwichtig hout, steen en tegels hebben een stimulerende werking, vooral als vloerbedekking.

De feng shui gewoontes voor een dagelijks zen-gevoel in de keuken

Naast de inrichting is feng shui een filosofie met een dagelijks gebaar! Laat de energie los door je werkvlak schoon, opgeruimd en netjes te houden. Zet niet te veel magneten en memobriefjes op je koelkast en zorg ervoor dat je messen steeds opgeborgen zijn (zichtbare messen kunnen een aansteek voor ruzie zijn!).

Om de vitaliteit in het vertrek ten volle te benutten, plaats je groene planten in je feng shui keuken. Denk er ook aan om je keuken regelmatig te verluchten zodat de lucht ververst en de slechte geuren verdwijnen.

Feng shui keuken, zuinige en ecologische keuken, een keuken die uitnodigt op een ontdekkingsreis…Ontdek nog meer tips om je goed te voelen in je èggo keuken!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow