Wat is je lievelingskleur?

Je hebt ongetwijfeld een kleur waar je helemaal weg van bent. Maar die kleur kan veranderen naargelang je humeur of het seizoen. Oceaanblauw, appelgroen, bloedrood… En waarom geen strobeige of taupe? Hoe hak je de knoop door?

Denk aan hoe jouw ideale keuken er zou moeten uitzien. Magazines en websites over decoratie zijn onuitputbare bronnen van inspiratie… Een kleurrijke en dynamische kamer, zen en verfijnd, een warme sfeer of strak design?

Bij de keuze van je muurkleur houd je best rekening met alle andere kleuren van de kamer: die van de keukenmeubelen, van het werkvlak, van de nissen en de vloer. Bij èggo hebben we een collectie van meer dan 45 matte of glanzende kleuren gecreëerd die perfect passen bij de tinten van onze keukens.

Hoe creëer je de juiste kleurencombinaties in de keuken?

Wist je dat kleuren met elkaar communiceren? Sommige kleuren passen perfect bij elkaar terwijl andere onverenigbaar zijn. Verschillende online tools bieden paletten van kleuren aan die de respectievelijke kleuren volledig tot hun recht laten komen.

Combinaties van pastelkleuren zijn bijzonder populair, die van natuurlijke tinten zoals onweerslucht, Engels groen, kruiden of artisjok, maar ook de combinatie van rood of geel met grijs. Vermijd daarentegen de combinatie van kleuren die net naast elkaar liggen op de chromatische cirkel, zoals groen en blauw, rood en roos of pruimkleur en paars.

Denk er ook steeds aan dat de keuken een leefruimte is waar je veel tijd doorbrengt! Om bepaalde uitgesproken kleuren niet te snel beu te worden, nuanceer je ze het best met wit, zand- of pastelkleuren. Geeft je keuken uit op het salon? Zorg ervoor dat het geheel van kleuren goed past bij de aanpalende kamers…

Hoe geef je een vernieuwende look zonder een volledige facelift te moeten uitvoeren?

Durf je jouw keuken geen volledige facelift te geven met een nieuwe kleur? Eén muur of één bepaalde zone herschilderen in de keuken kan al voor een vernieuwende look zorgen.

Muurverf is niet de enige manier om kleur aan je keuken te geven! Nissen, huishoudtoestellen, vaatwasser en andere gekleurde decoratie-elementen… Zelfs armaturen kunnen een volledig nieuwe sfeer creëren!

Ontdek onze exclusieve kleuren in samenwerking met Sigma Coatings in onze catalogus!

 

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow