Wat is je lievelingskleur?

Je hebt ongetwijfeld een kleur of tint waar je helemaal weg van bent. Maar die kleur kan veranderen naargelang je humeur of het seizoen. Oceaanblauw, appelgroen, bloedrood, trendy zwart of design-wit, … En waarom geen strobeige of taupe? Hoe hak je de knoop door?

Denk aan hoe jouw ideale keuken er zou moeten uitzien. Decoratiemagazines en -websites vormen enorme inspiratiebronnen … Een kleurrijke en dynamische ruimte, zen en verfijnd, een warme sfeer of strak design?

Bij de keuze van je muurkleur houd je best rekening met alle andere kleuren van de kamer: die van de keukenmeubelen, van het werkvlak, van de nissen en de vloer. Bij èggo hebben we een collectie van meer dan 45 matte of glanzende kleuren ontwikkeld die perfect passen bij de tinten van onze keukens. Deze geven je muren extra glans én laten je meubels en apparatuur nóg beter uitkomen.

Hoe creëer je de juiste kleurencombinaties in de keuken?

Wist je dat kleuren met elkaar communiceren? Sommige kleuren passen perfect bij elkaar terwijl andere onverenigbaar zijn. Belangrijk dus dat je de juiste keuze maakt voor je keukenmuren. Om je daarbij te helpen, bestaan er verschillende online tools met kleurpaletten die elkaar bevorderen.

In het kleurengamma van èggo zien we dat combinaties van pastelkleuren, van natuurlijke tinten zoals onweerslucht, Engels groen, kruiden of artisjok bijzonder populair zijn, maar ook de combinatie van rood of geel met grijs. Vermijd daarentegen de combinatie van kleuren die net naast elkaar liggen op de chromatische cirkel, zoals groen en blauw, rood en roos of pruimkleur en paars.

Denk er ook steeds aan dat de keuken een leefruimte is waar je veel tijd doorbrengt! Om bepaalde uitgesproken kleuren niet te snel beu te worden, nuanceer je ze het best met wit, zand- of pastelkleuren. Zo creëer je een warme sfeer waar het aangenaam leven is. Geeft je keuken uit op het salon? Zorg ervoor dat het geheel van kleuren goed past bij de andere ruimtes in je woning…

Hoe geef je een vernieuwende look zonder een volledige facelift te moeten uitvoeren?

Durf je jouw keuken geen volledige facelift te geven met een nieuwe kleur? Eén muur of één bepaalde zone herschilderen in de keuken kan al voor een vernieuwende look zorgen.

Muurverf is niet de enige manier om kleur aan je keuken te geven! Nissen, huishoudtoestellen, vaatwasser en andere gekleurde decoratie-elementen… Zelfs armaturen kunnen een volledig nieuwe sfeer creëren!

In onze catalogus ontdek je de exclusieve kleuren die we samen met Sigma Coatings ontwikkelden en vind je tal van ideeën voor een trendy en moderne keuken. Of bezoek een van onze showrooms om met onze renovatie-experts te spreken. Samen bouwen we je droomkeuken.

Meer weten

Nood aan tips?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow