Wat is je lievelingskleur?

Je hebt ongetwijfeld een kleur of tint waar je helemaal weg van bent. Maar die kleur kan veranderen naargelang je humeur of het seizoen. Oceaanblauw, appelgroen, bloedrood, fuchsiaroze, fel oranje, trendy zwart of design-wit, … En waarom geen strobeige of taupe? Hoe maak je je keuze uit al deze tinten?

Denk aan hoe jouw ideale keuken er zou moeten uitzien. Decoratiemagazines en -websites vormen een enorme inspiratiebron voor de decoratie van je interieur… Ga je voor kleurrijk en dynamisch, zen en verfijnd, chique en elegant, warm of design?

Bij de keuze van je muurkleur houd je het best rekening met de andere kleuren in de kamer: die van de keukenmeubelen, van het werkblad, van de spatwand en van de vloer. Bij èggo ontwikkelden we een collectie van meer dan 45 matte of glanzende kleuren die perfect bij de tinten van onze keukens passen. Deze bezorgen de muren van je ruimte extra glans én laten je meubels en apparatuur nog beter uitkomen.

Hoe creëer je de juiste kleurencombinaties in de keuken?

Kies voor kleuren die bij elkaar passen

Wist je dat kleuren met elkaar communiceren? Sommige kleuren passen perfect bij elkaar terwijl andere totaal niet verenigbaar zijn. Belangrijk dus dat je de juiste keuze maakt voor de verf van je keukenmuren. Om je daarbij te helpen, bestaan er verschillende online tools met kleurpaletten die elkaar bevorderen.

In het kleurengamma van èggo zien we dat combinaties van pastelkleuren, van natuurlijke tinten zoals donkergrijs, Engels groen, kruiden of artisjok bijzonder populair zijn, maar ook de combinatie van rood of geel met grijs. Vermijd daarentegen de combinatie van kleuren die net naast elkaar liggen op de chromatische cirkel, zoals groen en blauw, rood en roos of pruimkleur en paars.

Vermijd al te opvallende kleuren

Denk er ook steeds aan dat de keuken een leefruimte is waar je veel tijd doorbrengt! Vermijd overdreven agressieve en schreeuwerige kleuren voor je muren. Zulke tinten raak je namelijk vrij snel beu. Wil je toch een opvallende kleur in je keuken, wissel deze dan af met wit, met een zandkleurige tint of met pastelkleuren. Zo creëer je een warme sfeer in je keuken.

Laat de kleur van je keuken aansluiten op de rest van je interieur

Heb je een open keuken die uitgeeft op de woonkamer of eetkamer? Zorg er dan voor dat het geheel mooi bij de andere ruimtes van je woning past… Kies dus voor gelijkaardige kleuren of kleuren die goed bij de muren en meubels van de andere ruimtes passen, om zo te vermijden dat je ruimtes met elkaar botsen.

Hoe geef je een vernieuwende look zonder een volledige facelift te moeten uitvoeren?

Durf je de muren van je keuken geen volledige facelift te geven met een nieuwe kleur? Door slechts één muur of één bepaalde zone van de keuken een nieuw laagje te geven in je favoriete tint, ziet je keuken er al zo goed als nieuw uit.

Muurverf is echter niet de enige manier om kleur aan je keuken te geven! De spatwand, kasten, huishoudtoestellen, vaatwasser en andere gekleurde decoratievoorwerpen…: telkens zaken waarmee je je keuken er een stuk mooier én kleurrijker laat uitzien. Zelfs armaturen kunnen voor een volledig nieuwe sfeer zorgen!

Meer weten

Nood aan tips?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow