Het werkvlak, je beste vriend in de keuken

Het werkvlak is het basiselement dat vaak over het hoofd wordt gezien bij de inrichting van de keuken. Het werkvlak is nochtans je beste vriend. Het is de plaats waar alles gebeurt: we snijden er onze groenten, we zetten er onze warme potten neer, we werken er onze gerechten af met olie of met tomatensaus… een werkvlak moet vaak meer aankunnen dan we denken.

Het werkvlak kiezen is dus belangrijk. Vandaag de dag is het werkvlak zowel een esthetisch pareltje als een praktisch werkinstrument. Het bestaat in verschillende kleuren en materialen, te kiezen volgens je smaak en gebruik.

Wist je dat je kan kiezen voor een spoelbak in hetzelfde materiaal als je werkvlak? Bijvoorbeeld alles in inox of alles in marmer? Voor een 100% uniforme look!

5 trendy materialen voor je werkvlak

De grote trend van vandaag neigt steeds vaker naar natuurlijke materialen die zorgen voor een zekere warmte in de ruimte maar de gangbare stijl ook sober en verfijnd houden.

Om je zo goed mogelijk te begeleiden in de inrichting van je keuken, ziehier de 5 materialen die erg in trek zijn:

  • Kwartscomposiet:

Deze steen is bestendig tegen warmte, tegen zuren en tegen krassen. De materiaalsoort is in de mode en geeft je keuken een vleugje mineraliteit mee. De toetsen van parelmoer, glas of metaal zorgen ervoor dat kwartscomposiet een erg gevarieerd uiterlijk heeft.

  • Natuursteen of graniet:

Hardsteen en marmer geven je keuken een natuurlijk en stabiel karakter. Graniet is dan weer beschikbaar in heel wat kleuren. Deze edele materialen zijn sterker dan kwarts.

  • Laminaat:

Laminaat is financieel zeer interessant en is dan ook het meest gebruikte materiaal. Bestaat in verschillende kleuren en kan perfect andere materialen nabootsen: hout, beton of steen lijken authentieker dan ooit tevoren! Krasbestendig en slijtvast.

  • Keramiek :

Trendy maar wel duur. Geen krassen, verdraagt hoge temperaturen en is vlekbestendig. Het is een hygiënisch materiaal die in iedere stijl van keuken kan geïntegreerd worden.

  • Inox:

Inox is populair dankzij de roestvrije en 100% hygiënische eigenschappen. Geeft industriële en ruwe looks aan je keuken. Er is wel wat onderhoud nodig aangezien vingerafdrukken meteen zichtbaar zijn.

Een veelzijdig werkvlak

In 2016 kies je zelf de dikte van je werkvlak!

Van zeer fijn (20 mm) tot zeer dik (78 mm), de variaties in dikte en in materialen zorgen ervoor dat het leven in de keuken aangepast wordt aan jouw eigen ritme.

Met verschillende diktes werken kan de verschillende werkzones ook duidelijk afbakenen: een plaats om te koken, één om te eten, één waar de kinderen hun huiswerk maken… De keuken wordt een echte leefruimte.

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow