Stap 1: intelligent ontwerp van je dressingkast

Onze eerste organisatietip is zeer eenvoudig, maar zeker niet minder belangrijk: wil je een goed opgeruimde dressing, denk dan reeds bij het ontwerp na over een optimale indeling.

Je kast uitrusten met legplanken

Met legplanken bespaar je enorm veel ruimte. Je kunt er bijvoorbeeld stapeltjes op kwijt van kleding die je liever plooit in plaats van ophangt. In de hoogte beschik je over slimme opslagruimte voor zaken die je niet zo vaak gebruikt: hoeden, koffers, reis- of sporttassen, ... En nog een handige tip voor je hoge ruimtes: gebruik opbergdozen om je spullen te beschermen tegen stof.

De lades indelen in vakken

Vermijd dat je schuifladen een rommeltje worden en maak gebruik van een indelingssysteem. Hiermee maak je kleine vakjes waar je je sokken, riemen, panty’s, sieraden en andere modeaccessoires in kwijt kunt. èggo-tip: kies voor onze vilten en krasbestendige indelingssystemen. Slim opbergen én zonder risico op krassen.

Nóg meer èggo-tips voor een dressing waarmee je gemakkelijk je spullen opbergt

 • Voor een optimale indeling van je ruimte sorteer je je kleren best net zoals je ze draagt: de hemden bovenaan op kleerhangers, de broeken in het midden en de schoenen onderaan.
 • Voeg een garderobelift toe aan je ontwerp! Met zo’n mobiele kleerhanger benut je je ruimte tot aan het plafond optimaal zonder dat je een krukje nodig hebt om bij je spullen te raken. Een andere, minstens even handige oplossing is een uittrekbare hangkast.
 • Vervang in het middelste deel van je dressing je kleerhanger door een broekhanger.
 • Plaats onderaan je kast ook een schoenenrek. Dit kan steeds van pas komen als extra opbergruimte. In je dressing bewaar je best enkel de zaken die je regelmatig nodig hebt. Regenlaarzen en bergschoenen horen dus in de garage thuis!
 • Nog een supertip? De telescopische stropdassenhouder om je stropdassen, maar ook sjaals, halsdoeken en riemen aan te hangen.
 • En de kinderen? De gouden regel is om het aantal kledingstapels zo veel mogelijk te scheiden. Bij èggo bedachten we opbergmogelijkheden in de vorm van bakken, zo vinden ze onmiddellijk hun eigen spullen. Dankzij de handige kledingroede vermijd je trouwens dat je ‘s ochtends alles moet ‘uitvouwen’: ideaal dus voor T-shirts en truien.

Maak een afspraak

Stap 2: sorteren!

Puilen je kasten ondanks al deze tips nog steeds uit? Hoog tijd om te sorteren. Afscheid nemen van je favoriete kleding en accessoires is nooit leuk, dat weten we maar al te goed. Maar helaas is het vaak nodig als je er ondanks alle optimalisatietips nog steeds niet in slaagt om een mooi opgeruimde dressing te hebben.

Sorteren, dat is vooral goed en lang nadenken: wat houd je bij? Wat kun je weggeven? Wat kun je weggooien? Hét codewoord: prioriteiten stellen. Hulp of advies nodig? Roep de hulp in van je gezin of vrienden zodat je er niet alleen voor staat! Niet alleen efficiënter, maar vaak ook veel leuker. Of denk eens aan een goede daad: waarom zou je je niet-versleten kleding niet aan een liefdadigheidsinstelling schenken? Of ze proberen te verkopen via een tweedehandssite?

Wil je nog meer handige tips? Lees gerust verder!

 • Rangschik je kleren eerst per seizoen, zodat je zomerrokjes niet tussen je winterjassen zitten. De kleding van het huidige seizoen moeten vooraan liggen.
 • Nooit meer zoeken naar de juiste kleerhanger. Gebruik steeds hetzelfde type en hang ze allemaal in dezelfde richting, dat staat veel mooier.
 • Een ander interessant weetje voor je kleerhanger: hang er twee aan elkaar, zo heb je in één keer een quasi volledige outfit vast. Hou er wel rekening mee om de kleerhanger niet te overbelasten.
 • Bewaar je je schoenen liefst in stapeldozen? Ga dan voor transparante opbergdozen, zodat je in een oogopslag je hele collectie ziet en je ‘s ochtends geen tijd verliest met het zoeken naar het juiste paar.
 • Gebruik ledverlichting en spiegels (bijvoorbeeld in de vorm van een schuifdeur in je kast) om je spullen gemakkelijk terug te vinden en ze snel te passen.
 • Kussens, lakens en beddengoed: breng orde in de wanorde! Zoek niet hopeloos op allerlei verschillende plaatsen. Leg je reservedekbedden helemaal bovenaan je kast en leg ook het beddengoed van het hele gezin op eenzelfde plaats. Kleine tip voor slim ingedeelde lades: rol je plaids op en rangschik ze per kleur. Esthetisch én handig! Als je je volledige lakensets in een kussensloop steekt, heb je meteen alles bij de hand: hoes, laken, alles op één plaats!

Èggo, je opbergexpert

Overweeg je een nieuw opbergsysteem? Ontdek al onze oplossingen op maat en kies je afwerkingsmogelijkheden (met of zonder deuren, draai- of schuifdeuren, ...) en je kleuren. Wij hebben steeds de ideale oplossing voor jou, ongeacht de indeling van je ruimte. Zelfs een dressing onder een schuine wand is kinderspel voor ons.

Maak een afspraak

Ontdek onze opbgergoplossingen

Onze opbergkasten
Gepubliceerd op 07.08.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow