De afmetingen van je zwevend tv-meubel

Voordat je je keuze maakt, moet je eerst goed stilstaan bij de afmetingen van je toekomstige zwevend tv-meubel, naargelang de grootte van de ruimte en van je tv-toestel.

De beschikbare ruimte in je kamer

Eerst en vooral moet je kijken naar de grootte van je woonkamer of van de ruimte waar je het meubel wilt plaatsen. Logisch: je zwevend tv-meubel moet aangepast zijn aan de beschikbare ruimte. Is het te groot, dan krijgt je interieur een massieve uitstraling. Is het meubel dan weer te klein ten opzichte van de ruimte, dan komt je televisie niet tot haar recht. Het moet je muur aankleden, maar mag niet overheersen.

IIn een kleine ruimte kies je dus het best voor een eenvoudig designmeubel dat in één stuk over de volledige lengte doorloopt. Voor grotere woonkamers kun je voor een modern zwevend tv-meubel gaan met open nissen of veel opbergruimte om je muur mooi aan te kleden. Of nog beter: kies een hangend tv-meubel op maat dat de beschikbare ruimte in je kamer optimaal benut!

De grootte van je televisietoestel

Een tweede criterium voor de afmetingen van je zwevend meubel is de grootte van je tv. Televisietoestellen worden steeds groter en vragen om een geschikte muurbevestiging. Wil je je tv rechtstreeks op het zwevend meubel plaatsen, dan moet het groot en lang genoeg zijn, zodat je zeker bent dat het voldoende ondersteuning biedt aan het gewicht en de afmeting van je tv. Het zou natuurlijk jammer zijn dat je tv naar beneden valt omdat het niet op het juiste wandmeubel staat...

Bevestig je je tv liever aan de muur? Weet dat sommige modellen een speciaal paneel hebben om je tv aan te bevestigen. Sowieso geldt er steeds één gouden regel: kies een tv-meubel dat breder is dan je tv. Zo ben je zeker dat alles mooi in proportie is en er harmonieus uitziet, en hou je naast de tv extra ruimte over voor decoratie-elementen.

De kasten in het tv-meubel

Een tv-meubel is zoveel meer dan een mooie manier om je televisie aan de muur te bevestigen. Hoewel dat natuurlijk de belangrijkste functie is, zorgt zo’n praktisch meubel ook voor extra kastruimte. Denk daarom vóór je aankoop goed na waarvoor je het meubel in je woonkamer wilt gebruiken.

Dient het alleen maar om je kabels, decoder en andere toestellen die met je tv verbonden zijn weg te steken? Of wil je er ook andere spullen in kwijt, zoals boeken? Kies voor een tv-meubel met de juiste kastruimte voor jouw dagelijkse gebruik: lades, nissen, deuren, legplanken, enzovoort.

Het summum van de kasten? Een groot zwevend tv-meubel met knappe schuifdeur, waarmee je je tv en opbergnissen tevoorschijn kunt toveren als het jou uitkomt. Zo biedt elke nis extra ruimte voor je decoratiespullen of boeken. Met geïntegreerde ledverlichting in je meubel krijgt je woonkamer vanzelf een moderne en hedendaagse stijl.

Het ontwerp van een zwevend tv-meubel

Het tv-meubel is een volwaardige wanddecoratie en laat zowel je wand als je tv-toestel volledig tot hun recht komen. Vandaar het belang om goed stil te staan bij het design en bij de onderdelen van het meubel, om zo je ruimte nóg mooier te maken.

De indeling van je meubel

Het design van je tv-meubel wordt onder andere bepaald door de indeling van de verschillende onderdelen, zoals de nissen, lades en legplanken.

Hou je van een strak interieur? Kies dan voor een eenvoudig model, zoals een zwevend meubel zonder deurgreep met één of twee kastlades. Dit geeft je woonkamer een licht karakter. Mag het eerder gezellig en cosy zijn? Combineer je zwevend meubel dan met nissen en legplanken tegen de muur: ideaal om decoratiespullen op te zetten, zoals kaarsen, houten fotokaders en planten. Zin in een hedendaags interieur? Speel met de asymmetrie van je meubel en plaats je kastonderdelen op verschillende hoogtes.

De kleur en materialen van je tv-meubel

De kleur en materialen van je tv-meubel dragen sterk bij tot de decoratie van je woonkamer. Belangrijk dus om ze zorgvuldig te kiezen.

We raden aan om neutrale kleuren te kiezen, zoals zwart, wit of taupe. Deze tinten kunnen perfect gecombineerd worden met letterlijk elke decoratiestijl. Qua materialen is hout dankzij zijn tijdloze karakter altijd een juiste keuze, denk bijvoorbeeld aan eik. Een volledig houten meubel zorgt voor een warme look, maar krijgt een moderne uitstraling als je het combineert met witte of zwarte kastfronten.

De afwerking van je zwevend tv-meubel

De stijl van tv-meubels hangt niet alleen af van de kleuren, materialen en indeling: ook de afwerking en accessoires spelen een grote rol. Met een geïntegreerde ledverlichting in je meubel creëer je bijvoorbeeld een modern en hedendaags design. Op die manier laat deze verlichting je tv en decoratie nóg beter tot hun recht komen.

Hetzelfde geldt voor de handgrepen: sommige modellen hebben geen handgrepen en krijgen zo een enorm elegante en strakke uitstraling. Let er in dat geval wel op dat je kiest voor kastfronten die niet gevoelig zijn voor vingervlekken. Andere modellen zijn uitgerust met handgrepen aan de deuren of lades. Zorg er natuurlijk wel voor dat ze bij jouw stijl aansluiten.

Het design van de meubels in je andere ruimtes

Heb je een open woonkamer die doorloopt naar de eetkamer of keuken? Zorg voor een harmonieus geheel, om zo een mooie uniformiteit tussen elke ruimte te creëren. Hoe je dat doet? Met een zwevend televisiemeubel in dezelfde materialen en kleuren als de meubels in je andere ruimtes.

Heb je in je woonkamer een witte buffetkast, maar is je open keuken uitgerust met kasten van eikenhout en een werkblad van massief hout? Dan kun je bijvoorbeeld voor een tv-meubel kiezen dat hout en wit combineert, zodat beide materialen terugkeren. Heb je een keuken in mat zwart of glanzend wit? Kies dan gewoon dezelfde kleur voor je tv-meubel.

De kwaliteit van het televisiemeubel

De kwaliteit van de materialen van je tv-meubel is van groot belang. Deze zorgt er namelijk voor dat je tv niet kan vallen en dat je meubel lang meegaat.

Bij èggo kiezen we bij de productie van onze meubels enkel en alleen voor stevige materialen. Hetzelfde geldt voor de onderdelen, die van hoogwaardige kwaliteit zijn. Zo ben je er bij èggo zeker van dat je tv-meubel jarenlang meegaat.

Maak een afspraak

De prijs van het tv-meubel

Ook de prijs speelt natuurlijk een rol bij de aankoop, zeker als je niet over een eindeloos budget beschikt. Wees echter voorzichtig met overdreven interessante deals! Bij een goedkope tv-bevestiging is de kans groot dat er materialen van gebrekkige kwaliteit werden gebruikt. Een slechte plaatsing houdt veiligheidsrisico’s in voor je televisietoestel. Je kiest dus beter voor een model met een iets hogere prijs, maar waarbij je zeker bent dat het stevig is! Bij èggo bieden we knappe tv-meubels aan met een uitstekende prijskwaliteitverhouding.

Verder hangt de prijs ook af van de afwerking (geïntegreerde ledverlichting, kastfronten met speciale afwerking tegen vingervlekken, kleuren, matte of glanzende kastfronten, enz.) en van de onderdelen van je meubel. Een zeer eenvoudig tv-meubel is dus goedkoper dan een meubel met allerlei nissen en kasten.

Doe een beroep op onze èggo-adviseurs

Zoek je een zwevend tv-meubel voor je woonkamer? Bespreek al je wensen met een van onze èggo-experts. We beschikken over meerdere praktische en mooie modellen die garant staan voor een prachtig interieur en heerlijke tv-avonden. Afspraak in een van onze showrooms!

Vind een winkel
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.11.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow