Amerikaans, Aziatisch, Oosters: 3 uitheemse stijlen

De Amerikaanse keuken valt op door haar gezelligheid. Ze is het hart van de dagelijkse ontmoetingen met de andere gezinsleden en een open deur naar je leefruimtes. Het centrale eiland bevat het kookvlak, de voorbereidingszone, de opbergruimtes en twee grote gootstenen met kuip. Het werkvlak met de hoge krukken is een leefruimte op zich: je gezin komt er samen om de maaltijd te nuttigen, je kinderen maken er hun huiswerk of je kraakt er een flesje wijn met vrienden….

Droom je van een ergonomische ruimte? Het principe ‘minder is meer’ en het verfijnde design van de Aziatische keuken nemen je mee naar andere oorden… De rode draad: bescheidenheid. De dampkap zit verstopt in het plafond, de kookplaten verdwijnen in het kookvlak en de belangrijkste huishoudapparaten zitten ingebouwd in de keukenkasten. De verfijnde look komt tot uiting in de handgrepen en laat de ledverlichting in de gelakte muren helemaal tot haar recht komen.

De Oosterse keuken nodigt echt uit om weg te dromen. De sfeer in één woord? Hartelijk: een rijk gevuld universum met warme en kleurrijke toetsen, van zandbeige tot steenrood en natuurgroen.

Hoe je keuken inrichten om aan de dagelijkse stress te ontsnappen?

Maak van je dag een echte reis: ga voor decoratie die zich baseert op deze 3 trends!,

Wil je het centrale eiland van je keuken nog meer tot uitdrukking brengen? Speel dan met het contrast van de kleuren en de materialen. Combineer de magnoliakleurige of lichtgrijze meubels met donkerder geverfde muren. Kies een werkvlak uit natuurlijk steen of composiet, van keramiek of van inox, voor een industriële look.
Wil je de verfijnde kant benadrukken, dan raden we je een keuken aan met strakke lijnen en witgelakte meubelstukken die zorgen voor een nog vlotter uitzicht.
Op zoek naar een gezellige keuken? Kies dan meubelstukken uit hout. Je kunt de warmte die het hout uitstraalt nog meer benadrukken met een gekleurd buffet: paars, groen of oranje. Als vloer kies je een parket uit natuurlijk hout of cementen tegels, aan elkaar of grafisch, voor een extra etnische toets.

En vervolgens, de accessoires! Een keuken vol inspiratie bestaat uit kleine dingen die je aan verre reizen doen denken: een slakom uit gebakken aarde, een handgemaakte sierpot, een karaf uit geblazen glas… Zoveel uitheemse decoratie-elementen die je als trofee kunt uitstallen.

Geef je keuken tot slot een groene toets: als decoratie geven kamerplanten je keuken een exotische en poëtische penseelstreek die je dagelijks op andere plaatsen brengt. Aarzel ook niet om aromatische planten te gebruiken: ze zijn eenvoudig te vinden en zorgen er gegarandeerd voor dat je smaakpapillen andere horizonten ontdekken!

 

Gepubliceerd op 04.09.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow