Decoratie-ideeën om je landelijke keuken te renoveren

Decoratie is de eenvoudigste manier om je keuken goedkoop een verjongingseffect te bezorgen. Zonder dat je je meubels hoeft te vervangen, maak je je ruimte in één slag een stuk moderner door trendy decoratie-elementen toe te voegen!

Kies voor moderne lampen

Vind je je keuken niet hedendaags genoeg en wil je ze gemakkelijk renoveren? Om je oude keuken een moderne toets te geven, speel je met de armaturen en andere verlichting! Ruil je oude lampen in voor meer hedendaagse modellen, met een gloeidraad of in bolvorm. Ook een nieuwe hanglamp in een modern design kan voor een hedendaagse sfeer zorgen.

Decoreer je keuken met accessoires

Een keukenrenovatie kan onmogelijk zonder nieuwe accessoires. Ga voor elementen die zowel praktisch als decoratief zijn. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor enkele roestvrijstalen ophanghaakjes of een magnetisch kruidenrekje. Je kunt ook potten kopen om je keukengerei in te schikken. Of waarom geen legplanken aan de muur om je kleine huishoudtoestellen een plek te geven ? Je keuken wordt er niet alleen mooier op, maar ook een stuk handiger!

Voeg decoratievoorwerpen toe

Ook met decoratie maak je een enorm verschil. Wil je je oude keuken wat meer leven bezorgen, ga dan voor kleurrijke decoratie-elementen. Zulke spullen bezorgen je ruimte een aangename en gezellige sfeer: fotokaders, schilderijen, vazen met bloemen (uit de tuin, die zijn gratis!), planten enz.

Let er wel op dat je je keuken niet overlaadt met al te veel decoratievoorwerpen. Een overvolle keuken geeft al snel een wanordelijke en ouderwetse uitstraling, alles wat je net wilt vermijden! Decoreer dus met mate en weet dat kwaliteit op het vlak van decoratie belangrijker is dan kwantiteit.

Voeg kleur toe met verf

Een likje verf in kleur kan ook een heel verschil maken! Door een of meer muren van je uitgeruste keuken een nieuw laagje verf te geven, ziet ze er onmiddellijk als nieuw uit, zonder de meubels van je ruimte te vervangen of grote renovatiewerken uit te voeren! Je kunt voor een tijdloze tint gaan: wit bijvoorbeeld heeft als grote voordeel dat het quasi overal bij past. Ook natuurlijke kleuren zoals beige en taupe zijn nog steeds trendy maar ook blauw, turquoise of pasteltinten zorgen voor een mooi retro-effect in je keuken.

Heb je een open keuken of wil je een open ruimte creëren met je woonkamer, dan zorg je er het best voor dat de kleuren van je keukenmuren goed bij de meubels of muren in je eet- of woonkamer passen. Op die manier creëer je in een handomdraai een ultra trendy interieur.

 

Enkele inrichtingstips voor de renovatie van een oude keuken

Soms volstaat decoratie niet om een verouderde ruimte een volledig nieuwe look te bezorgen. In dat geval heb je andere inrichtingsoplossingen nodig om je keuken er modern te laten uitzien. Ook hier zijn grote renovatiewerken niet nodig: enkele aanpassingen en wat vervangingen in je keuken maken een wereld van verschil!

Maak een afspraak

Vervang je oude spatwand

Voor een keuken met een resoluut hedendaags design plaats je een nieuwe achterwand, in imitatiehout of glas. Wist je dat er ook zelfklevend vinyl bestaat met de look van cementtegels? Gewoon aan te brengen op je muren om een erg design effect van een ‘landelijk dressoir’ te creëren. Maar je kunt bijvoorbeeld ook je huidige spatwand verven met een speciale tegelverf. Aarzel in dat geval niet om met kleuren te spelen om je ruimte zo levendiger te maken!

Verander je werkblad

Heeft je werkblad zijn beste tijd gehad? Deuken, krassen, verkleuringen en andere schade kunnen je keuken er al snel verouderd of van slechte kwaliteit laten uitzien. De oplossing? Vervang je werkblad!

Qua materialen raden we aan om een model te nemen in kwartscomposiet, keramiek, graniet of inox, zeer trendy! Supertrendy! Wil je voor absolute moderniteit en elegantie gaan, dan kun je kiezen voor een werkblad in marmereffect. Zo lijkt het vanzelf alsof je een gloednieuwe luxueuze keuken hebt, zonder veel te moeten betalen!

Plaats een nieuw keukeneiland

Om de ruimte te moderniseren zonder grote werken te moeten doen, is het ook een goed idee om een kookeiland te plaatsen of te renoveren . Dat is niet alleen zeer handig, maar geeft je keuken ook automatisch een modern karakter. Zo’n eiland bestaat in verschillende vormen en kleuren en past zich aan alle stijlen en ruimtes aan.

Om de ruimte van je keuken optimaal te benutten, kies je het best voor een eiland op maat. Wat het design van zo’n eiland betreft zijn er twee strekkingen: het keukeneiland laten aansuiten op de stijl van je huidige keuken, of juist een andere stijl kiezen en voor contrast gaan. Een zwart keukeneiland bijvoorbeeld geeft pit aan iedere witte keuken. Wil je dit effect doortrekken, dan raden we aan om de materialen af te stemmen op je werkblad.

Vervang je spoelbak en kranen

Vervang je oude spoelbak door een nieuwe. Kies bijvoorbeeld voor een XXL-spoelbak van keramiek of composiet. Nieuwe kranen mogen ook niet ontbreken: een chromen kolom mengkraan of watervalkraan kunnen je keuken een ultramoderne uitstraling bezorgen!

Een super uitgeruste keuken kan niet zonder apparaten

Een moderne keuken is natuurlijk niet compleet zonder krachtige elektrotoestellen. Een koelkast, oven, dampkap of vaatwasser: aarzel niet om ze te vervangen door nieuwe design-toestellen (of te plaatsen als je er nog geen hebt). Zeker met ingebouwde modellen ziet je keuken er automatisch modern uit.

Ook de kleine huishoudtoestellen kunnen een rol spelen in de renovatie van je keuken. Vervang je oude broodrooster, je ouderwetse koffietoestel en je oude waterkoker met kalkaanslag door nieuwe, hypermoderne modellen. Zet ze mooi in het zicht, en je keuken ziet er onmiddellijk een stuk frisser uit!

Èggo geeft je tips voor de renovatie van je interieur

Met èggo wordt de renovatie van je woning kinderspel. Van de keuken tot de badkamer: we helpen je bij een smaakvolle inrichting van elke ruimte van je woning. Heb je wat inspiratie nodig en wil je alle trends van het moment ontdekken? Bezoek een van onze showrooms. Onze adviseurs begeleiden je graag en bezorgen je oplossingen volgens jouw budget en smaak.

Vind een showroom

Inspiratie nodig?

Download onze catalogus
Gepubliceerd op 06.03.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow