Decoratietips voor een nieuwe look in je landelijke keuken

Om je oude keuken een hedendaagse toets te geven, speel je met de armaturen en andere verlichting! Ruil je oude lampen in voor modernere modellen, met een gloeidraad of in bolvorm. Ook een nieuwe hanglamp kan voor een hedendaagse sfeer zorgen.

Een nieuwe look houdt ook nieuwe accessoires in. Kies voor enkele roestvrijstalen ophanghaakjes of een magnetisch kruidenrekje. Je kunt ook potten kopen om je keukengerei in te schikken. Of waarom geen kleine rekken om je elektrische apparaten een plek te geven ? Maar let erop dat je de ruimte niet overvol maakt.

Een likje verf kan ook een heel verschil maken! Geef een of meer muren van je uitgeruste keuken een nieuw laagje verf.  Zo creëer je meteen een sfeer van nieuwigheid. Natuurlijke kleuren zoals beige en taupe zijn nog steeds trendy maar ook blauw, turquoise of pasteltinten zorgen voor een mooi  retro-effect in je keuken.

Een moderne keuken !

En voor een keuken met een resoluut hedendaags design plaats je een nieuwe achterwand, in imitatiehout of glas. Wist je dat er ook zelfklevend vinyl bestaat met de look van cementtegels? Gewoon aan te brengen op je muren om een erg design effect van een « landelijk dressoir» te creëren.

Decoratietip: vervang je oude werkvlak door een model in kwartscomposiet, keramiek, graniet of inox, zeer trendy!

Inrichtingsopties voor een gerenoveerde oude keuken

Om de ruimte te moderniseren, is het een goed idee om ook je kookeiland te renoveren  Zo’n eiland bestaat in verschillende vormen en kleuren en past zich aan alle stijlen en ruimtes aan. In het zwart geeft het eiland contrast en pit aan iedere witte keuken.

Verander tot slot je spoelbak en kies bijvoorbeeld voor een XXL-model of een versie in gekleurde hars. Nieuwe kranen mogen ook niet ontbreken : een chromen kolom mengkraan of watervalkraan kunnen ook voor een nieuwe toets zorgen! 

Geef je keuken een verjongingskuur, zonder alles te veranderen maar gewoon door enkele eenvoudige en doeltreffende decoratietips te volgen! Vind inspiratie in onze catalogus of bezoek één van onze winkels! We zullen samen het project voor de renovatie van je keuken bespreken.

Inspiratie nodig?

Download onze catalogus
Gepubliceerd op 06.03.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow