Een ruimte in je woning voor het wegbergen van voedingswaren

Meestal bergen we onze voedingswaren weg in één of meer kasten in onze keuken, maar soms hebben we niet genoeg plaats om alles wat we nodig hebben, een plaats te geven. Ook omdat we tegenwoordig ons plastic afval willen beperken en liever werken met bulkaankopen die natuurlijk grotere recipiënten vergen (vaak in glas).

Voor een efficiënte opslag vormt een wasplaats met provisieruimte dus een interessante oplossing. Bovendien krijg je zo de kans om je levensmiddelen op een andere manier te bewaren, zonder bewaarmiddelen en in bokalen. Het voordeel? Het is beter voor de smaak maar ook voor de gezondheid. Het brengt ook wat kleur in jouw provisieruimte : het geel van citroenen, het rood van tomaten, het oranje van wortelen,…

Maak een afspraak

 

Opbergoplossingen op maat van jouw ruimte

Bij èggo hebben we wel duizend kant-en-klare opbergoplossingen! We geven je enkele ideeën waarmee je de ruimte in je wasplaats optimaal kunt benutten.

Rekken, een absolute must in elke provisieruimte

Of het nu om ophangrekken of staande rekken gaat, een rek is altijd erg praktisch om verschillende potten te stapelen. Dankzij de erg functionele, open manier van wegbergen, heb je alles in een oogwenk binnen handbereik. Je ziet ook in een oogopslag waar de gezochte voedingswaren en kruiden zich bevinden. Ook geen probleem met de hoogte: je kunt zelf beslissen over de ruimte die je vrijlaat tussen de legplanken. Zo kun je bijvoorbeeld opteren voor een plek met grote stukken en een andere met kleinere elementen.

Lades en kasten om alles discreet weg te bergen

De wasplaats met provisieruimte kan ook de plaats zijn waar je allerlei keukengerei bewaart dat je niet vaak nodig hebt (grote schotels, servies voor feestelijke gelegenheden, bepaalde elektrische toestellen, …). Sporadisch gebruik betekent ook veel stof. Kasten vormen een goede manier om alles keurig weg te bergen en te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Hetzelfde geldt voor lades, de ideale plekken om handdoeken, tafelkleden of keukenhanddoeken weg te bergen. Sommigen vervangen die lades zelfs door glijdende manden, erg handig voor de bewaring van aardappelen, uien, enz.

Slimme opberging in alle hoeken

Heb je een boon voor opbergdozen? Voor goed georganiseerde levensmiddelen zijn transparante manden of bokalen letterlijk perfect! Je kunt er alle voedingswaren op één en dezelfde plaats mee verzamelen. Het is toch beter om al je appels in hetzelfde mandje terug te vinden dan van links naar rechts te moeten hollen? Als je zo te werk gaat, roep je een systematiek in het leven en maak je het wegbergen makkelijker: je weet automatisch waar je naartoe moet voor je appels.

Waarom geen kleine wijnkelder?

Ben je een liefhebber van bordeaux, pinot of andere wijnen? Dan is de provisiekamer wellicht de ruimte waar je je beste flessen bewaart. Er zijn veel oplossingen om wijn te bewaren. Je kunt bijvoorbeeld een systeem met vakken inrichten zodat de flessen kunnen liggen. Nog beter is de voorziening van een kleine wijnkelder waar je je flessen kunt bewaren op de juiste temperatuur of waar je ze kunt laten verouderen.

Inspiratie nodig voor de inrichting van je washok?

Wil je een provisieruimte inrichten in je washok of denk je eerder aan een opbergruimte voor schoonmaakspullen en wasgoed? èggo staat voor je klaar! Samen maken we jouw dromen waar.

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 08.06.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow