Een ruimte in je woning voor het wegbergen van voedingswaren

Meestal bergen we onze voedingswaren weg in één of meer kasten in onze keuken, maar soms hebben we niet genoeg plaats om alle spullen die we nodig hebben, een plaats te geven. Ook omdat we tegenwoordig ons plastic afval willen beperken en liever werken met bulkaankopen die natuurlijk grotere recipiënten vergen (vaak in glas).

Je washok is normaal een ruimte waar je je wasproducten en huishoudproducten bewaart. We geven je echter graag een aantal tips om deze ruimte om te toveren tot een handige berging waar je al je voedingsmiddelen kwijt kunt, zodat je je keukenkasten niet helemaal vol hoeft te proppen. Bovendien krijg je zo de kans om je levensmiddelen op een andere manier te bewaren, zonder bewaarmiddelen en in bokalen. Het voordeel? Het is beter voor de smaak maar ook voor de gezondheid. Het brengt ook wat kleur in jouw berging: het geel van citroenen, het rood van tomaten, het oranje van wortelen,… Jawel, je voedingsmiddelen kunnen ware deco-elementen worden en een portie goed humeur toevoegen aan je opbergruimte.

Maak een afspraak

 

Opbergoplossingen op maat van jouw berging

Bij èggo hebben we wel duizend kant-en-klare opberg- en inrichtingsoplossingen! We geven je enkele ideeën waarmee je de ruimte in je wasplaats optimaal kunt benutten.

Rekken, een absolute must in elke provisieruimte

Of het nu om ophangrekken of staande rekken gaat, een rek is altijd erg praktisch om je potten en bokalen te stapelen. Dankzij de erg functionele, open manier van wegbergen heb je alles in een oogwenk binnen handbereik. Je ziet ook in een oogopslag waar de gezochte voedingswaren en kruiden zich bevinden. Zo hoef je niet meer in alle keukenkasten te speuren. En in tegenstelling tot gesloten keukenkasten ben je ook niet beperkt in de hoogte. Je beslist zelf hoeveel ruimte je vrijlaat tussen de legplanken van je kasten en beschikt bijgevolg over genoeg plaats om kleine en grote verpakkingen te bewaren.

Lades en kasten om alles discreet weg te bergen

De berging met voorraadkast kan ook de ruimte zijn waar je allerlei keukengerei bewaart dat je niet vaak nodig hebt (grote schotels, servies voor feestelijke gelegenheden, bepaalde elektrische toestellen, …). Sporadisch gebruik betekent ook veel stof. Grote kasten met deuren vormen een goede manier om alles keurig weg te bergen en te beschermen tegen onvoorziene omstandigheden. Hetzelfde geldt voor lades, de ideale plekken om handdoeken, tafelkleden of keukenhanddoeken weg te bergen.

Sommigen vervangen die lades zelfs door glijdende manden of kastjes, erg handig voor de bewaring van aardappelen, uien, enz. Bovendien krijgt je berging zo een landelijke stijl, én je creëert vrije ruimte in de kasten van je keuken en eetkamer.

Slimme opberging in alle hoeken

Geen idee hoe je je berging moet inrichten en je eten en drank moet opbergen? Heb je een boon voor opbergdozen? Voor goed georganiseerde levensmiddelen zijn transparante manden of bokalen letterlijk perfect! Je kunt er alle voedingswaren op één en dezelfde plaats mee verzamelen en de ruimte optimaal benutten. Vervolgens zet je ze gewoon op een legplank of in een kast in je berging.

Zou het niet een stuk makkelijker zijn als je al je appels in hetzelfde mandje kon terugvinden en niet van links naar rechts moest hollen door je berging? Als je zo te werk gaat, roep je een systematiek in het leven en maak je het wegbergen makkelijker: je weet automatisch waar je naartoe moet voor je appels.

Waarom geen kleine wijnkelder?

Ben je een liefhebber van bordeaux, pinot of andere wijnen? Dan is de berging wellicht de ruimte waar je je beste flessen bewaart. Er zijn veel oplossingen om wijn te bewaren. Je kunt bijvoorbeeld een systeem met vakken inrichten zodat de flessen kunnen liggen. Nog beter is de voorziening van een kleine wijnkelder waar je je flessen kunt bewaren op de juiste temperatuur of waar je ze kunt laten verouderen.

Inspiratie nodig voor de inrichting van je washok?

Wil je een bergingsruimte inrichten in je washok of denk je eerder aan een opbergruimte voor schoonmaakspullen, huishoudproducten en wasgoed? èggo staat voor je klaar! Samen maken we jouw dromen waar.

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 08.06.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow