Oplossingen die werken, ongeacht je voorkeur

Of je nu voor draai- of schuifdeuren gaat, bij èggo ben je er zeker van dat ze allebei perfect werken. De scharnieren, de rails en andere technische onderdelen van onze inbouwkasten worden vervaardigd uit hoogstaande materialen, zo ben je zeker dat je kast lang meegaat. De juiste keuze is dus vooral een kwestie van smaak, maar ook van ruimte. Het zijn namelijk vooral de ruimte, het ontwerp, de afmetingen en de indeling van je kamer die bepalen welke oplossing het beste aansluit bij je behoeften.

Optimale ruimte-indeling dankzij een schuifdeur

Logisch, toch? Het belangrijkste selectiecriterium is de afmeting van je ruimte. Dat betekent dat je in een kleine kamer best voor een schuifdeur gaat die geen draairuimte nodig heeft. Zo’n deur schuift gewoon op zichzelf, dus kun je alle beschikbare ruimte perfect benutten.

Naast de afmetingen van je kamer moet je ook rekening houden met de indeling ervan. De vereiste ruimte voor een draaideur bepaalt de plaats van je kast in je ruimte: zorg ervoor dat deze niet tegen een verwarming of vloerlamp draait. Lukt het echt niet om een plaats te vinden voor je kast zonder dat er iets in de weg staat? Overweeg dan zeker de gemakkelijke handeling van een schuifdeur.

Maak een afspraak

Eindeloze mogelijkheden: als er voldoende ruimte is voor esthetica

Is je ruimte voldoende groot en kun je zelf kiezen welke deuren je wilt? Dan kun je al je aandacht schenken aan het tweede selectiecriterium, namelijk het esthetische. Jouw smaak, jouw interieur en de rest van je meubels bepalen je keuze. In veel gevallen bieden de vele kleuren, materialen en afwerkingen van elk type deur een waaier aan oplossingen.

Houteffect, modern design, met sierlijsten, ... Of je nu met draaideuren of schuifdeuren werkt, voor elke stijl wat wils. Schuifdeuren zijn over het algemeen de meest trendy oplossing, al kun je ook met draaideuren moderne dressings creëren, bijvoorbeeld met deurbladen in witte hoogglans en met een push-to-open-systeem. Het is niet zozeer de oplossing zelf die telt, wel hoe deze past binnen de rest van je ruimte zodat je geen amalgaam van stijlen krijgt.

Een draaideur: wat zijn de voordelen?

Met een schuifdeur maak je dus optimaal gebruik van je ruimte. En alhoewel beide oplossingen perfect kunnen samengaan in eenzelfde woning, zijn er wel degelijk argumenten om een model met draaideuren te kiezen. Bijvoorbeeld dankzij de vele voordelen die dit type deur biedt: eerst en vooral is zo’n tijdloze kastdeur zeer stevig en discreet, maar ze kan ook enorm praktisch zijn.

In tegenstelling tot een schuifdeur, waarbij een deel van je kast altijd verborgen blijft, zie je met een draaideur in één oogopslag de volledige inhoud van je dressing. Bovendien kun je aan de binnenkant van de deuren verschillende accessoires ophangen, of kun je er je outfit voor die dag aan hangen, terwijl je ondertussen al je accessoires kiest.

Maak een afspraak

Samenvatting

Wil je weten welk type deuren het meest geschikt is voor jou, dan moet je vooral stilstaan bij de beschikbare ruimte. In een kleine ruimte kies je best voor een schuifdeur, waarmee je elke vierkante centimeter optimaal benut.

Heb je daarentegen allesbehalve een gebrek aan plaats, dan kun je gewoon je esthetische voorkeuren volgen. Sowieso bieden beide types deuren tal van mogelijkheden en is het vooral kwestie om uniformiteit te creëren in je interieur en om bijvoorbeeld te vermijden dat je een traditionele kast (met hout, sierlijsten enz.) in een zeer modern decor plaatst.

Meer info

Zin in een nieuwe opbergkast?

Een afspraak maken Een afspraak maken
Gepubliceerd op 15.12.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow