Voor welke keukenverlichting kies je?

Het is belangrijk om je keuken goed te verlichten. Zo vermijd je schaduwzones en kan je nog comfortabeler werken. Bovendien wordt de sfeer in de ruimte bepaald door het type keukenverlichting dat je kiest.

  • Bij halogeenverlichting heb je het meeste keuze in stijl. De goede prijs-kwaliteitverhouding valt ongetwijfeld in de smaak. De spots zorgen voor een directe en precieze verlichting maar zijn toch discreet omdat ze ingebouwd kunnen worden.
  • Fluorescerende lampen (beter bekend onder de naam "neons") dienen uitstekend als hoofdverlichting en zorgen voor een goede weergave van de kleuren.
  • LED (Light Emitting Diode) biedt een meer intens, warm en uniform licht met zeer weinig energieverbruik. Een esthetische en milieubewuste keuze.

Focus op Ledverlichting

Een ledlamp is de meest spaarzame en zuinige oplossing met een verbruik dat tot 85% lager ligt dan een gloeilamp en tot 90% lager dan een halogeenlamp. Bovendien is de levensduur langer dan bij traditionele verlichting. Wees gerust voor lange tijd: je mag rekenen tot 100.000 werkuren! Dit type verlichting wekt ook geen warmte op en kan dus zonder problemen en discreet in je plinten of lades verwerkt worden. Een heldere kijk, zowel ’s nachts als overdag!

Wist je dat bij èggo de ledverlichting zowat overal zit? Dankzij onze Emotion Light technologie kan je de lichttemperatuur meten om van een koud naar een warm licht over te gaan in één eenvoudige beweging met de afstandsbediening.

Gebruik het natuurlijk licht

Gebruik vooral lichte kleuren in je decoratie. Een witte keuken heeft twee maal minder verlichting nodig dan een donkere keuken die meer licht opslorpt.

Maar niets is zo gezellig als een streepje zonlicht tijdens je maaltijd! Wanneer de eerste zonnestralen komen piepen, pas je het best je lichtbronnen aan… Zo verlicht je ook meteen je energiefactuur!

Kom langs in één van onze Kitchen Houses: je kunt er verschillende lichtbronnen testen en de verschillende sferen ervaren.

Gepubliceerd op 04.09.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow