Alle inspiraties
Lamskroon met primeurgroenten
Ingrediënten voor 4 personen
- 20 g boter
- 4 boterraapjes
- 1 zakje gekookte krielaardappelen
- 1 potje lamsfond
- 4 lamskronen van ongeveer 180 g
- 3 laurierblaadjes
- 1 bosje lente-ui
- 1 dl olijfolie
- 2 eetlepels olijfolie
- peper en zout
- 2 takjes rozemarijn
- 1 snuifje suiker
- 2 takjes tijm
- 16 trostomaten
- 500 g tuinbonen, gedopt
Bereiding
- Meng de tomaten met 1 dl olijfolie, een snuifje zout, een snuifje suiker, de gesnipperde takjes tijm en rozemarijn en de laurierblaadjes.
- Verdeel ze over een ovenplaat en laat de tomaten in de oven op 180°C bakken tot de velletjes openbarsten. Hou warm.
- Kruid de lamskronen met peper en zout. Bak ze aan in een beetje verhitte olijfolie.
- Laat ze in de oven op 180°C verder bakken gedurende 5 à 10 minuten.
- Haal het vlees dan uit de pan en laat het rusn.
- Roer de bakresten los met lamsfond en laat otep het vuur inkoken tot sausdikte.
- Snijd de schoongemaakte raapjes in blokjes, kook ze gaar en verfris ze in koud water.
- Kook de tuinbonen, verfris ze in water en pel ze.
- Snijd de lente-ui in stukjes van 1 à 2 cm.
- Bak de gekookte krielaardappeltjes in een beetje boter.
- Doe er de groenten bij en laat goed doorwarmen.
- Versnijd de lamskroontjes en serveer ze met de groenten en de gekonfijte tomaatjes op voorverwarmde borden.
Meer recepten op Delhaize.be
Gepubliceerd op 17.08.2017