1 moten (+/- 150 g/stuk) Skrei kabeljauw (bijgenaamd love fish)
4 mozzarellaparels
olijfolie
1 eetlepel citroensap
raketsla
1/2 volle eetlepel pijnboompitten
peper en zout
1/2 afgestreken koffielepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
Bereiding
Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg ze 30 min. in een vergiet, zodat het vocht eruitloopt.
Verwarm de oven voor op th. 4 -5 (130°C) en neem er de bakplaat uit.
Maak 4 kleine brochettes: steek de kerstomaten afwisselend met de mozzarellaparels op houten prikkers. Smeer ze lichtjes in met olie.
Doe het citroensap in een kleine bokaal, kruid met peper en zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
Smeer de vismoten in met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper en zout en bak ± 12 min. in de oven (in functie van de dikte van de moten).
Dep ondertussen de aubergineblokjes droog en bak ze goudbruin op een vrij hoog vuur met de pijnboompitten in een grote antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
Leg ze aan één kant in de pan, leg de brochettes aan de andere kant en verwarm deze 30 sec. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
Schik de aubergines met de pijnboompitten in het midden van de borden (met behulp van een dresseerring) en leg er de moten skrei bovenop.
Werk af met raketsla en giet rondom een beetje vinaigrette. Voeg de brochettes toe en dien onmiddellijk op.
Serveer met knapperig ciabattabrood (eventueel samen te bakken met de vis).