Alle inspiraties
Love fish van de zuiderse zeeën
Ingrediënten voor 2 personen
- 4 kerstomaten
- 1/2 aubergine
- 1 moten (+/- 150 g/stuk) Skrei kabeljauw (bijgenaamd love fish)
- 4 mozzarellaparels
- olijfolie
- 1 eetlepel citroensap
- raketsla
- 1/2 volle eetlepel pijnboompitten
- peper en zout
- 1/2 afgestreken koffielepel Italiaanse of Provençaalse kruiden
Bereiding
- Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg ze 30 min. in een vergiet, zodat het vocht eruitloopt.
- Verwarm de oven voor op th. 4 -5 (130°C) en neem er de bakplaat uit.
- Maak 4 kleine brochettes: steek de kerstomaten afwisselend met de mozzarellaparels op houten prikkers. Smeer ze lichtjes in met olie.
- Doe het citroensap in een kleine bokaal, kruid met peper en zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
- Smeer de vismoten in met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper en zout en bak ± 12 min. in de oven (in functie van de dikte van de moten).
- Dep ondertussen de aubergineblokjes droog en bak ze goudbruin op een vrij hoog vuur met de pijnboompitten in een grote antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
- Leg ze aan één kant in de pan, leg de brochettes aan de andere kant en verwarm deze 30 sec. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
- Schik de aubergines met de pijnboompitten in het midden van de borden (met behulp van een dresseerring) en leg er de moten skrei bovenop.
- Werk af met raketsla en giet rondom een beetje vinaigrette. Voeg de brochettes toe en dien onmiddellijk op.
- Serveer met knapperig ciabattabrood (eventueel samen te bakken met de vis).
Meer recepten op Delhaize.be
Gepubliceerd op 14.08.2017