Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 kerstomaten
  • 1/2 aubergine
  • 1 moten (+/- 150 g/stuk) Skrei kabeljauw (bijgenaamd love fish)
  • 4 mozzarellaparels
  • olijfolie
  • 1 eetlepel citroensap
  • raketsla
  • 1/2 volle eetlepel pijnboompitten
  • peper en zout
  • 1/2 afgestreken koffielepel Italiaanse of Provençaalse kruiden

Bereiding

  • Snij de aubergine in blokjes, bestrooi met zout en leg ze 30 min. in een vergiet, zodat het vocht eruitloopt.
  • Verwarm de oven voor op th. 4 -5 (130°C) en neem er de bakplaat uit.
  • Maak 4 kleine brochettes: steek de kerstomaten afwisselend met de mozzarellaparels op houten prikkers. Smeer ze lichtjes in met olie.
  • Doe het citroensap in een kleine bokaal, kruid met peper en zout en voeg 3 eetlepels olijfolie toe. Sluit de bokaal en schud goed.
  • Smeer de vismoten in met olijfolie en leg ze op de met bakpapier beklede ovenplaat, kruid met peper en zout en bak ± 12 min. in de oven (in functie van de dikte van de moten).
  • Dep ondertussen de aubergineblokjes droog en bak ze goudbruin op een vrij hoog vuur met de pijnboompitten in een grote antikleefpan met 2 eetlepels olijfolie. Bestrooi met Italiaanse kruiden.
  • Leg ze aan één kant in de pan, leg de brochettes aan de andere kant en verwarm deze 30 sec. aan elke zijde. Kruid met peper en zout.
  • Schik de aubergines met de pijnboompitten in het midden van de borden (met behulp van een dresseerring) en leg er de moten skrei bovenop.
  • Werk af met raketsla en giet rondom een beetje vinaigrette. Voeg de brochettes toe en dien onmiddellijk op.
  • Serveer met knapperig ciabattabrood (eventueel samen te bakken met de vis).

Meer recepten op Delhaize.be

 

Gepubliceerd op 14.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow