Bezorg je keuken van topkwaliteit een moderne toets

Marmer vormt al jarenlang een onmisbaar materiaal in onze interieurs. Vroeger kozen we in klassieke keukens, maar ook in andere ruimtes zoals de badkamer vooral voor natuursteen. Tegenwoordig echter is imitatiemarmer extreem populair en is het zelfs een van de meest gekozen afwerkingen voor de decoratie van hedendaagse keukens.

Logisch, dankzij de aders en kleurnuances biedt deze afwerking eindeloze mogelijkheden voor elke liefhebber van decoratie. Marmer bezorgt de eenvoudigste keukenmeubels elegantie en verfijning en creëert automatisch een hoogstaand effect.

Waarom je beter een werkblad in marmereffect kiest dan in echt marmer

Met kwarts en graniet is marmer een vaak gebruikte natuursteen voor het werkblad van keukens. Toch biedt echt marmer, ondanks zijn knappe uitzicht, niet alleen maar voordelen voor je dagelijkse leven. Daarom werpt een werkblad in imitatiemarmer zich op als een ideaal alternatief!

Natuurlijk marmer: niet zo onderhoudsvriendelijk

De kwaliteit van een werkblad in marmer staat natuurlijk buiten kijf. Het is altijd een veilige keuze, vooral dankzij de hoge kras- en hittebestendigheid.

Marmer is echter een poreus materiaal. Vloeistoffen en vet kunnen doordringen in het werkblad en vlekken veroorzaken. En ook sommige zure of bijtende schoonmaakproducten kunnen natuursteen onherstelbare schade toebrengen. Daardoor is het dagelijkse onderhoud een stuk ingewikkelder dan met andere materialen. Bovendien is marmer niet zo bestand tegen schokken, terwijl het werkblad de meest belaste plek is van een keuken.

Imitatiemarmer: een mooi, praktisch en goedkoop alternatief

Vanwege deze nadelen stelt èggo op maat gemaakte werkbladen in gelamineerd marmereffect voor. Ze koppelen het prachtige uitzicht van marmer aan een hogere resistentie voor schokken en vlekken.

Bovendien is imitatie van hoge kwaliteit goedkoper dan echt marmer. Het ideale compromis dus voor wie deze keukentrend voor een voordelige prijs in huis wil halen, zonder zich zorgen te moeten maken over het moeilijke onderhoud van een werkblad.

Makkelijk te combineren

Een gelamineerd werkblad in imitatiemarmer heeft dankzij zijn eenvoudige uitstraling en natuurlijke effect het bijkomende voordeel dat je het perfect kunt combineren met allerlei materialen en kleuren. Met èggo kies je zelf de afwerkingen en kleuren van je keukenmeubels. Zo combineer je het marmer-effect van je gelamineerde werkblad naar hartenlust, met het oog op een design-keuken op maat van jouw persoonlijkheid.

Maak een afspraak

Hout en marmer: warmte en gezelligheid

Hout is een edel materiaal, dat in combinatie met marmer-effect voor een warme keuken zorgt, en dat alles met een volledig natuurlijke schoonheid. Wil je een gezellige ruimte, dan kies je best voor een werkblad met een witte of zwarte marmerstijl en kasten met fronten in massief of gelamineerd hout.

Zwart en wit: een luxueus duo

Marmer gecombineerd met marmer zonder een overdreven effect te creëren? Dat kan! Kleuren zijn allesbepalend. Zo kun je een werkblad in wit imitatiemarmer combineren met een spatwand in zwart imitatiemarmer, of omgekeerd.

Wil je een luxueuze look volledig in zwart of wit? Kies dan voor matte of hoogglansmeubels in dezelfde kleur. Wil je een superelegant geheel creëren, dan kun je ook een prachtig keukeneiland plaatsen met een werkblad in hetzelfde zwarte of witte marmer als de kleur van je spatwand.

Koper en brons: gesofisticeerd en geraffineerd

Ook koper en brons zijn ideale metgezellen voor een geraffineerde decoratie. Door deze materialen her en der te laten terugkomen of zelfs te integreren in je keukenmeubilair, krijgt je imitatiemarmer een moderne uitstraling en creëer je een gesofisticeerd effect. Combineer bijvoorbeeld een werkblad en een spatwand in marmer met koperen handgrepen voor je meubels en met koperen kranen.

Pastelkleuren: een streepje zachtheid

Spreekt het design van marmer je wel aan, maar heb je schrik dat het geheel ruw en overweldigend overkomt? Combineer je werkblad in imitatiemarmer dan met pastelkleuren naar keuze. Zo bezorg je je interieur een zacht karakter, ongeacht of je deze tinten gebruikt voor je kastfronten of rechtstreeks op je muren.

Moet er nog marmer zijn?

Wil je een volledige marmer-look creëren, dan stem je de rest van je keuken af op je werkblad. De vloer, de spatwand, het behang, … Laat je verbeelding de vrije loop! En voor een goedkope renovatie van je keuken kun je bepaalde delen ook gewoon bekleden met een coating in marmer-effect.

De marmerstijl is ook zeer in trek voor decoratievoorwerpen en keukenspullen. Een broodplank, servies, kaders, kandelaars of zelfs horloges: marmer kan voor letterlijk alle accessoires gebruikt worden.

èggo, je expert in keukeninrichting

Overtuigd van de marmertrend voor je werkblad of spatwand? Ga dan zeker eens langs in een van onze vele èggo-showrooms in België. Een adviseur helpt je bij het vinden van jouw ideale keuken.

Vind een winkel
Meer informatie

Wat is je project?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 14.09.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow