Bezorg je keuken van topkwaliteit een moderne toets

Marmer vormt al jarenlang een onmisbaar onderdeel van onze interieurs. Waar we in onze klassieke keuken vooral voor natuursteen kozen, is imitatiemarmer vandaag uitgegroeid tot een volwaardig decoratie-element voor hedendaagse keukens.

Logisch, de aders en kleurnuances bieden eindeloze mogelijkheden aan liefhebbers van natuurlijke decoratie. Met deze marmerstijl bezorg je je keuken een elegante uitstraling en een hoogwaardige afwerking.

Waarom je beter een werkblad in marmereffect kiest dan in echt marmer

Met kwarts en graniet is marmer een vaak gebruikte natuursteen voor het werkblad van keukens. Toch biedt echt marmer niet alleen maar voordelen. Imitatiemarmer werpt zich op als een ideaal alternatief!

Natuurlijk marmer: niet zo onderhoudsvriendelijk

De kwaliteit van een werkblad in marmer staat natuurlijk buiten kijf. Het is altijd een veilige keuze, vooral dankzij de hoge kras- en hittebestendigheid. Marmer is echter een poreus materiaal, waar gemakkelijk vlekken op ontstaan en dat gevoelig is voor schokken. De nodige voorzorg en een juist onderhoud zijn dus van groot belang.

Imitatiemarmer: een mooi, praktisch en goedkoop alternatief

Vanwege deze nadelen stelt èggo werkbladen in marmereffect voor, die absoluut niet moeten onderdoen voor natuursteen. Ze koppelen het prachtige uitzicht van marmer aan een hogere resistentie voor schokken en vlekken.

Bovendien is imitatie van hoge kwaliteit goedkoper dan echt marmer. Het ideale compromis dus voor wie deze trend voor een voordelige prijs in huis wil halen, zonder zich zorgen te moeten maken over het onderhoud van natuursteen.

Makkelijk te combineren

Imitatiemarmer heeft dankzij zijn eenvoudige uitstraling het bijkomende voordeel dat je het perfect kunt combineren met allerlei materialen en kleuren. Met èggo kies je zelf de afwerkingen en kleuren van je keuken. Zo combineer je marmer naar hartenlust, met het oog op een design-keuken op maat van jouw persoonlijkheid.

Hout en marmer: warmte en gezelligheid

Hout is een edel materiaal, dat in combinatie met marmer voor een warme keuken zorgt, en dat alles met een volledig natuurlijke schoonheid. Wil je een gezellige ruimte, dan kies je best voor een werkblad met een witte of zwarte marmerstijl en kasten met houten fronten. Een andere mogelijkheid is om vlak boven een houten werkblad een spatwand in imitatiemarmer te plaatsen.

Zwart en wit: een luxueus duo

Het toppunt van luxe? Marmer gecombineerd met marmer. Kleuren zijn allesbepalend. Zo kun je een werkblad in wit imitatiemarmer combineren met een spatwand in zwart imitatiemarmer, of omgekeerd.

Wil je een luxueuze look volledig in zwart of wit? Kies dan voor matte of hoogglansmeubels in dezelfde kleur. Wil je een superelegant geheel creëren, dan kun je ook een prachtig keukeneiland plaatsen met een werkblad in hetzelfde marmer als je spatwand.

Koper en brons: gesofisticeerd en geraffineerd

Ook koper en brons zijn ideale metgezellen van marmer. Door deze materialen her en der te laten terugkomen of zelfs te integreren in je keukenmeubilair, krijgt je imitatiemarmer een moderne uitstraling en creëer je een gesofisticeerd effect. We raden bijvoorbeeld aan om een werkblad en een spatwand in marmer te combineren met koperen handgrepen en kranen.

Pastelkleuren: een streepje zachtheid

Spreekt het design van marmer je wel aan, maar heb je schrik dat het geheel ruw en overweldigend overkomt? Combineer je werkblad in imitatiemarmer dan met pastelkleuren naar keuze. Zo krijgt je keuken een veel lichtere uitstraling en bezorg je je interieur een zacht karakter, ongeacht of je deze tinten gebruikt voor je kastfronten of rechtstreeks op je muren.

Moet er nog marmer zijn?

De marmerstijl is ook zeer in trek voor decoratievoorwerpen. Een broodplank, servies, kaders, kandelaars of zelfs horloges: marmer kan voor letterlijk alle accessoires gebruikt worden.

Wil je een keuken in volledige marmer-look? Stem je decoratie af op je werkblad! Heb je geen werkblad of spatwand in marmer? Zulke subtiele decoratietoetsen zijn eveneens een ideale manier om te profiteren van dé trend van het moment, zonder je volledige keuken opnieuw te moeten inrichten.

èggo, je expert in keukeninrichting

Overtuigd van de marmertrend voor je werkblad of spatwand? Ga dan zeker eens langs in een van onze vele èggo-showrooms in België. Een adviseur helpt je bij het vinden van jouw ideale keuken.

Vind een winkel
Meer informatie

Wat is je project?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 14.09.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow