De interactiviteit en innovatie op dit domein verovert dag na dag ons interieur. De verbonden objecten vinden hun plaats in het dagelijkse leven en laten ons tal van acties toe en laten ons connecteren in het hart van onze woning of meteen met het web.

In dit domein wordt de keuken niet vergeten. De sector van de huishoudtoestellen toont ons zonder ophouden de innovaties waarover die beschikt, de limieten van het toestel wegduwend. De kookplaat wordt dus niet aan zijn lot overgelaten maar wordt het echte controlecentrum van de keuken.

De klassieke kookplaat verfijnt zich om intelligent, tactiel* en een gigantisch flexibele zone te worden. De opwarmingszone past zich intuïtief  automatisch aan ( kracht en temperatuur van het vuur) op de plaats waar u uw kookplaat neerzet, u toelatend om ook het keukengerei te  schikken naargelang de plaats. De kookplaat zal u eveneens gidsen, dankzij haar retro-opgehelderde oppervlak, in de kooktijd van de voedingsmiddelen en stap voor stap in de realisatie van het gekozen recept. Als een echte assistent, kan ze u adviseren in de juiste wijnkeuze of u een voorgerecht passend bij uw recept voorstellen of u nog enkele ideeën voorstellen om de tafel te decoreren.

Bovendien, met internet geconnecteerd zijnde, laat uw kookplaat het toe om op de sociale netwerken te surfen, het weer raad te plegen, en zelfs met muziek te koken door u te connecteren met uw Spotify playlist.

En door de verbinding met internet kan uw kookplaat zelfs in dialoog gaan met andere huishoudtoestellen zoals bijvoorbeeld de koelkast. Deze laatste zal de beschikbare voedingsmiddelen sturen naar de kookplaat zodat uw kookplaat aangepaste recepten kan voorstellen met de beschikbare ingrediënten.

Wat ons het praktische en ludieke belang toont van de connectiviteit.

Het gebruik van zo’n kookfornuis in het hart van uw keuken is geen utopie en zou een deel kunnen vormen van uw dagelijkse leven in de nabije toekomst.

* CookTop - model voorgesteld door Whirlpool 

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow