Kies een tv-wandmeubel in een knap design

Om je helemaal thuis te voelen, is het belangrijk dat het design van je interieur je persoonlijkheid weerspiegelt. Zeker in de woonkamer is de keuze van opbergmeubels van groot belang; het gaat namelijk om je leefruimte. Je brengt er heel wat tijd door, dus moet het er aangenaam vertoeven zijn.

Kies een meubelstijl aangepast aan jouw interieur

Eerst en vooral raden we aan om een tv-wandmeubel te kiezen dat is aangepast aan het design van je interieur. Een witgelakt meubel voor een strakke look, mat zwart voor een moderne ruimte of eikenhout voor een aangenaam cocooning-effect, of juist een atypische stijl met knappe originele handgrepen van leer.

Creëer harmonie tussen je meubels

JVoor een mooie integratie van je tv-wandmeubel in je woonkamer kun je het laten aansluiten bij de rest van je meubels: gebruik hetzelfde gebroken wit als de kastfronten van de keukenkasten, hetzelfde eikenhout als de tafel in je woonkamer of eetkamer, hetzelfde diepe zwart als het leer van je bankstel, dezelfde metalen poten als van je console, dezelfde handgrepen als die van je dressoirkast... Kortom: kies de kleuren en materialen die al voorkomen in je meubels, om zo een harmonieuze woonkamer te ontwerpen.

Maak een afspraak

Hou je tv-wandmeubel mooi opgeruimd

Een decoratietip die eenvoudig klinkt, maar daarom zeker niet minder belangrijk is! Met een wanordelijk tv-wandmeubel ziet je woonkamer er automatisch rommelig uit, ook als de rest van de ruimte perfect opgeruimd is. Let er dus op om je spullen altijd netjes weg te steken in de verschillende opbergruimtes.

Gebruik de afgesloten opbergmogelijkheden

Is je meubel uitgerust met ladeskasten en afgesloten legplanken? Ideaal voor minder mooie spullen en zaken die je moeilijk kwijt kunt op de open legplanken.

Sommige tv-wandmeubels beschikken over compartimenten met schuifdeuren. Deze zijn perfect om je spullen te verbergen of juist zichtbaar te maken zoals het jou uitkomt. Een zeer handige oplossing, zeker als je overvolle legplanken liever uit het zicht houdt van gasten.

Benut de open kasten

Decoratiespullen en makkelijk stapelbare voorwerpen zijn dan weer ideaal voor een open legplank: boeken, mappen, documenten, vazen enz. Door ze netjes te verdelen over alle planken van je meubel, ziet je woonkamer er vanzelf mooi opgeruimd uit.

Zorg voor een luchtig tv-wandmeubel

Een tv-wandmeubel neemt heel wat ruimte van je woonkamer in en beslaat vaak een groot deel van de hoogte onder het plafond. Door het met van alles en nog wat vol te steken, ziet het er snel massief uit en riskeer je een zwaar effect in je woonkamer te creëren. Met een zwart meubel of een kast in donker hout is dit effect nog groter.

Daarom raden we je aan om de legplanken niet vol te leggen met allerhande spullen. Zo gaat het open gevoel van je meubel namelijk verloren. Sorteer en bewaar enkel de voorwerpen die echt handig en mooi zijn of die je nergens anders kwijt kunt. Zo vermijd je dat je woonkamer vol komt te staan met nutteloze spullen.

Geef je boeken een prominente plek op je meubel

Het kan logisch lijken, maar met een tv-wandmeubel maak je van je boeken echte decoratievoorwerpen. Je kunt ze op meerdere manieren tot hun recht laten komen.

Pik er bijvoorbeeld de mooiste exemplaren uit en rangschik ze op een originele manier. Of laat je boeken afwisselen volgens kleur of dikte of maak er een piramide mee. Door je boeken volgens kleur te sorteren, creëer je een mooi georganiseerd en harmonieus geheel. Heb je boeken die niet zo mooi zijn en die je liever uit het zicht houdt? Geen probleem, zet ze gewoon achter een kast met draai- of schuifdeuren of in je bureau.

Hou plaats vrij voor decoratie

Hoewel je tv-wandmeubel in eerste instantie bedoeld is voor je audio- en tv-toestellen, raden we aan om ook wat ruimte over te houden voor je decoratiespullen. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooie groene planten op een legplank of een witte vaas met kleurrijke bloemen? Ideaal voor een landelijk effect. Andere spullen die een plekje op je meubel verdienen: foto’s, een knappe moderne spiegel met zwart metalen kader, je favoriete kaarsen of alle andere decoratievoorwerpen die mooi bij de stijl van je woonkamer passen.

Met zo’n decoratie ziet je meubel er niet alleen minder zwaar uit, maar maak je je leefruimte ook kleurrijker en laat je ze beter aansluiten bij je persoonlijkheid.

Gebruik verlichting om je tv-wandmeubel in de kijker te zetten

Je tv-wandmeubel is de absolute blikvanger van je woonkamer! Met knappe verlichting kun je dit meubel extra benadrukken! Sommige modellen beschikken over geïntegreerde lampen, al kun je ook zelf verlichting toevoegen.

Met wandlampen achter je meubel bijvoorbeeld laat je je meubel er dieper en groter uitzien. Sommige lampen geven koel wit licht, terwijl je andere letterlijk alle kleuren kunt laten schijnen, voor een supermoderne sfeer die je helemaal onderdompelt tijdens het tv-kijken! Denk bijvoorbeeld ook aan ledstrips op de legplanken. Zo creëer je indirecte verlichting en laat je je decoratievoorwerpen beter uit de verf komen.

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een mooie lamp met voet op een legplank zetten: gezelligheid en moderniteit gegarandeerd. Zorg er wel voor dat je lichtbron voldoende ver van je tv staat, anders krijg je storende reflecties op je scherm.

Èggo, je specialist voor inrichting op maat

Nood aan nog meer ideeën en advies? Bij èggo hebben we interieuroplossingen voor alle ruimtes in de woning! Woonkamer, eetkamer, bureau, bergruimte of badkamer: wij hebben het opbergmeubel dat het beste bij jouw smaak en behoeften past. Kom je project bespreken met een van onze adviseurs en geniet van begeleiding op maat.

Vind een showroom
Meer informatie

Hulp nodig?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.01.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow