1.Werk een plan op maat uit

Je keuken moet natuurlijk vooral handig zijn. Denk daarom eerst goed na over de indeling van je ruimte. Mogelijkheden genoeg voor de plaatsing van je keuken, denk maar aan een opstelling in L- of U-vorm, of een rechte keuken. Bij èggo begeleiden we je om de beste indeling en de meest geschikte meubels op maat te vinden, steeds rekening houdend met de afmetingen van je keuken.

Bovendien kun je je keuken dankzij onze 3D-configurator ontwerpen dankzij onze 3D-configurator. Zo zie je in één oogopslag de beschikbare ruimte en deel je je kleine keuken in volgens jouw behoeftes.

Maak een afspraak

2.Gebruik de hoogte tot aan het plafond

Is je ontwerp op maat klaar? Dan is het tijd om stil te staan bij de mogelijkheden op het vlak van kasten. Bij een eerder beperkte vloeroppervlakte plaats je het beste legplanken en hoge meubels of kolomkasten. Zo benut je de volledige hoogte tot aan het plafond van je ruimte. De ideale oplossing om de ruimte van je kleine keuken optimaal te benutten.

Bovendien biedt zo’n hoge kast of legplank nóg een belangrijk voordeel: alles zit binnen handbereik, dus bukken hoeft niet meer. Kortom: een handige en ergonomische inrichting!

3.Keukentoestellen: ga voor inbouw

Kastruimte is natuurlijk essentieel, maar elektrotoestellen verdienen minstens evenveel aandacht, ook in een kleine keuken! Het fornuis, de vaatwasser, de oven, de koelkast en andere toestellen kun je perfect laten inbouwen in je keukenkasten, zodat ze mooi aangepast zijn aan de afmetingen van je ruimte. Deze interieuroplossing zorgt ervoor dat je de ruimte optimaliseert en dat je over een volledig uitgeruste kleine keuken beschikt!

4.De voordelen van een keukeneiland

Ook in kleine keukens kun je een keukeneiland plaatsen. Zo zorgt een keukeneiland op maat voor een duidelijke afscheiding in een kleine ‘open’ keuken die doorloopt naar je woonkamer of eetkamer. Plaats aan beide kanten van dit handige element een werkblad en opbergruimte, zo beschik je over extra plaats om te koken en kun je gemakkelijk de vaat en keukenbenodigdheden kwijt.

5.Kies voor een aangepast werkblad

Nog een manier om de ruimte van een kleine keuken optimaal te benutten is een werkblad dat is aangepast aan je ruimte. Wat dacht je bijvoorbeeld van een extra dun werkblad? Zo’n oplossing maakt je kleine ruimte heel wat lichter, en vermijdt het soms zware en overweldigende effect van traditionele werkbladen.

Heb je niet genoeg plaats voor een klassiek werkblad? Ga dan voor een pivoterende oplossing! Je zet je werkblad in de juiste positie als je het nodig hebt, en zet het na afloop weer terug. 

6.Je kleine keuken organiseren

Een kleine keuken moet steeds mooi georganiseerd blijven. Een wanordelijke keuken geeft namelijk een rommelige indruk, wat je in een kleine ruimte natuurlijk wilt vermijden.

Wil je je keuken mooi opgeruimd houden, zorg dan voor een correcte indeling van je keuken en van de binnenkant van je kasten. Aan oplossingen voor praktische indelingen geen gebrek: compartimenten voor je lades, een inzetstuk voor je kruidenpotjes, een afroller voor je plastic folie, ... Zo heeft elk voorwerp z’n eigen plekje en zorg je ervoor dat je kleine keuken mooi strak blijft.

7.Benut alle hoeken van je keuken

Nóg een oplossing: optimaliseer de hoeken! Benut elke vierkante centimeter door tot in de hoeken van de ruimte te werken. Een hoekmeubel met draaiende plateaus is ideaal om de vloerruimte optimaal te benutten, en biedt bijvoorbeeld plaats aan je pannen en huishoudtoestellen. Trek gewoon het plateau naar je toe om gemakkelijk overal bij te kunnen, en duw het weer naar binnen als je het niet meer nodig hebt.

In de hoogte kun je ook kiezen voor hoekplankjes, ideaal om je mooiste servies of decoratie-elementen op te zetten.

 

8.Kies voor de juiste afwerking

Wil je een kleine trendy keuken, maar ben je niet zeker van de kleuren of afwerkingen? Hou het simpel en ga voor lichte tinten, zoals wit: een tijdloze en ideale kleur voor kleine ruimtes en kleine keukens. Wit zorgt namelijk voor extra veel licht en laat je keuken er een stuk groter uitzien.

Wil je het lichteffect extra benadrukken, kies dan voor glanzende kastfronten, Waarmee je je meubels een spiegeleffect geeft.

 

9.Plaats ledverlichting

Een donkere, kleine ruimte zorgt al snel voor een benauwd gevoel. Om dat in je kleine keuken te vermijden, laat je best zoveel mogelijk licht binnenLedverlichting is een praktische én esthetische lichtbron. Met ledlampen in je hoge keukenmeubels verlicht je bijvoorbeeld je werkblad.

Vertrouw op onze expertise voor je kleine keuken

Weet je niet goed hoe je je kleine keuken moet inrichten? Vertrouw op onze keukenexperts. Afspraak in een van onze èggo-showrooms. Onze adviseurs verwelkomen je maar al te graag en helpen je bij je interieurproject.

Een winkel vinden
Meer informatie

Wat is je project?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 08.08.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow