Ons beroep: de inrichting van jouw leefruimte

Wil je een gezellige woning, dan moet je goed stilstaan bij een goede inrichting van je woonkamer en eetkamer. Bij èggo, je specialist in alles wat met inrichting te maken heeft, beschikken we over allerlei decoratie-ideeën en praktische tips die we maar al te graag met je delen.

Nu ja, alles wat met inrichting te maken heeft... Met je zetel of tv kunnen we je helaas niet helpen. Je tafel, tv-meubel, dressoir of boekenkast daarentegen, daarvoor moet je bij ons zijn. Overal in België vind je èggo-showrooms, waar onze experts je helpen om je droomwoning in te richten.

Download onze catalogus

Jouw ideale woonkamer - eetkamer: al onze tips

Ontdek de trends voor een klassevolle inrichting van je woonkamer of eetkamer!

Je dressoir laten overlopen in een tv-meubel

Een lange ononderbroken muur, dus zonder venster of deur, is ideaal voor een lange dressoirkast die naadloos overloopt in een tv-meubel. Zo creëer je een knap homogeen effect tussen je woonkamer en eetkamer. Voor een absoluut wauw-effect kun je bovendien met hoogteverschillen werken en zo beide delen van elkaar onderscheiden.

Een gezellige leeshoek

Hou je van lezen? Wat dacht je van een speciaal hoekje voor je boeken? In functie van de beschikbare ruimte kies je volledig zelf of je een charmant kastje dan wel een indrukwekkende boekenkast plaatst. Een comfortabele stoel of bank mag natuurlijk niet ontbreken, net zomin als een vloerlamp zodat je ook ‘s avonds of bij regenachtige dagen kunt lezen.

Je meubels op elkaar laten aansluiten: een kwestie van harmonie

Nog een tip om van je woonkamer en eetkamer een uniform geheel te maken: laat bepaalde kleuren of materialen terugkeren in je opbergkasten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie houtsoort die je ook gebruikt voor uitsparingen in je tv-meubel? Gegarandeerd een blikvanger!

Maak een afspraak

Je keukeneiland laten overlopen in een tafel

Blijven we in het thema van verlengde meubels, dan mag het geheel van keukeneiland/tafel in één meubelstuk natuurlijk niet ontbreken. Een mooi uniform effect gegarandeerd.

Een extra tip: maak je keukeneiland wat hoger dan je tafelblad, dat is comfortabeler tijdens het koken.

Vergeet de verlichting niet

Verlichting, de beste manier om een warme en gezellige ruimte te creëren. Het design van je lampen toont wie je bent. Misschien ben je fan van hanglampen met industriële look? Of hou je eerder van een cottage-stijl? Wat je stijl ook is, bij elkaar aansluitende lampen zijn altijd een goed idee. Wat dacht je er bijvoorbeeld van om boven de eettafel en in je woonkamer eenzelfde hanglamp te gebruiken?

Decoratie: uniformiteit of juist contrastvorming?

Wie inrichting van de woonkamer en eetkamer zegt, zegt uiteraard decoratie. Ook hier oplossingen in overvloed. Optie 1: laat bepaalde decoratie-elementen in elke ruimte terugkomen, om zo een uniform effect te creëren. Dat kan bijvoorbeeld met geometrische kaders, of een ander motief waar je fan van bent.

Anderzijds kun je natuurlijk juist contrast creëren via je decoratie: muren in verschillende kleuren, complementaire stijlen die ook individueel volledig tot hun recht komen, een vloertapijt in je woonkamer, … Alles kan, alles mag!

Ruimtes afbakenen zonder ze van elkaar af te sluiten

Een laatste tip om je interieur volledig op jouw persoonlijkheid te laten aansluiten: manieren om je woonkamer en eetkamer af te bakenen en tóch één open leefruimte te behouden. Enkele mogelijkheden:

  • Een industriële glaswand, zoals in de allerhipste kunstenaarsateliers.
  • Een afscheiding op maat, bijvoorbeeld in de vorm van een mooie open kast.
  • Een meubelstuk, zoals een consoletafel of een canapé.

Maak een afspraak

Klaar voor de inrichting van je leefruimte?

Onze adviseurs helpen je maar al te graag met hun kennis en ervaring op het vlak van inrichting van open ruimtes. Samen creëren we jouw gezellige droomwoning.

Vind mijn showroom
Meer weten

Samen jouw project vormgeven

Een afspraak maken
Gepubliceerd op 09.11.2021
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow