Een grote slaapkamer inrichten: bepaal jouw stijl

Heb je een grote slaapkamer of ruime master-bedroom? Als je slaapkamer voldoende groot is, dan beschik je bij de inrichting van deze ruimte over tal van oplossingen voor kasten op maat. Wij selecteerden alvast drie zeer trendy oplossingen.

Een hoofdeinde als meubel

Kasten kun je nooit te weinig hebben, ook niet in een grote ruimte. Om elke vierkante centimeter van je slaapkamer te benutten, kun je de ruimte aan het hoofdeinde van je bed gebruiken als meubel, waarbij je zowel in de hoogte als in de breedte kunt werken. Lades, niches en misschien zelfs een hangkast: opbergmogelijkheden te over, en bovendien kun je je hoofdeinde mooi decoreren. En spullen die je ’s nachts nodig hebt of die je graag binnen handbereik hebt, kun je perfect kwijt op een nachtkastje.

Een enorme dressing

Een grote slaapkamer of master-bedroom biedt allerlei inrichtingsmogelijkheden voor dressingkasten op maat. Kies bijvoorbeeld voor een stel kasten in L-vorm tegen de wand of voor een modern  eiland (ideaal om de was te plooien). Als je over voldoende ruimte beschikt, kun je zelfs een scheiding maken tussen het deel waar je bed staat en het deel met je dressing.

Een boekenkast en tv-meubel

Heb je tegenover je bed een grote ononderbroken muur? Schitterend, dan kun je een meubel plaatsen over de volledige lengte! Dat deel van je slaapkamer is ideaal voor een mooie grote kast voor al je boeken of decoratie-elementen en andere accessoires, of zelfs voor een tv om ‘s avonds samen naar een leuke film te kijken terwijl je in bed ligt.

Een kleine slaapkamer inrichten: kinderspel

Hoe zit het met kleine slaapkamers? Ook zij verdienen een stijlvolle inrichting. Zit je met een eerder beperkte oppervlakte? Geen paniek, er bestaan genoeg oplossingen! Hieronder geven we je een aantal ideeën om je kleine kamer optimaal te benutten en er een handige ruimte van te maken.

Een meubel tegen de muur

Zelfs een grote kast over de volledige lengte van de muur behoort tot de mogelijkheden (bijvoorbeeld tegen de muur tegenover je bed). Het enige waar je op moet letten, is dat je een kast met schuifdeuren gebruikt. Zo win je plaats en hoef je geen rekening te houden met de draairuimte van je deur.

Kasten in de hoogte

Ook in de hoogte werken is vaak een goed idee, met een kast die tot het plafond reikt of met legplanken boven je hoofdeinde. Er bestaan verschillende tips om overal bij te kunnen in je kast, bijvoorbeeld een garderobelift die tot jouw hoogte zakt.

Vergeet de hoeken niet

Benut de hoeken van je slaapkamer. Hoeken worden vaak vergeten, terwijl je er perfect stijlvolle hoekkasten kunt plaatsen. Ideaal voor decoratie-elementen, maar bijvoorbeeld ook om er je boeken, accessoires en sieradenboom in te zetten.

Maak een afspraak

Een slaapkamer onder een schuine wand? Geen probleem!

Breek je je hoofd over de inrichting van een slaapkamer onder een schuine wand? Dat hoeft niet! Er bestaan namelijk speciale meubels voor schuine wanden. Zo hebben we bij èggo een hele reeks oplossingen op maat voor je dressing onder een schuine wand.

Ontdek onze kasten voor schuine wand

Naar een slaapkamer waar het aangenaam vertoeven ... en slapen is

De inrichting van je slaapkamer is van enorm belang voor je nachtrust. Van decoratie tot meubels: alles telt. Daarom geven we je een aantal extra tips zodat je de juiste keuzes maakt.

De keuze van de kleuren

Het belang van een juiste kleurkeuze in een woning valt niet te onderschatten. De gekozen tinten dragen bij tot de algemene sfeer van elke ruimte. In een slaapkamer, die dient om te rusten en te ontspannen, kies je het beste voor zachte en rustgevende kleuren. Vergeet rood. Het mag dan wel de kleur van de liefde zijn, maar het is vooral ook een agressieve kleur. Ga eerder voor zacht grijs of delicaat beige voor een meer rustgevende stijl.

Hou bij de keuze van kleuren ook rekening met de oppervlakte van je kamer. In kleine ruimtes genieten heldere en lichte kleuren zoals wit de voorkeur omdat ze de ruimte optisch niet te zwaar maken.

Belicht je leukste momenten

Zorg voor voldoende licht in je kamer! Gordijnen of luiken zijn ‘s nachts uiteraard van goudwaarde, maar de verlichting is dat evenzeer. Met licht creëer je ‘s avonds een gezellige sfeer en heb je ‘s ochtends voldoende licht (wanneer je je outfit kiest).

Een slaapkamer... geen bureau

Vermijd zoveel mogelijk om een bureau in je slaapkamer te plaatsen. Je slaapkamer dient om te rusten en te slapen, en dat moet zo blijven. Gedaan met de stress en negatieve energie rond het werk: zet je bureau steeds in een aparte ruimte (als dat mogelijk is).

De plaatsing van je meubels

Het belangrijkste: de plaats van de meubels! Je bed bijvoorbeeld. Alhoewel we het vaak helemaal in de hoek van de ruimte zetten om plaats te winnen, plaats je het eigenlijk best centraal tegen een muur, zodat je er makkelijk rond kunt lopen. Bovendien hebben jullie op die manier elk een nachttafeltje.

Op zoek naar nog meer ideeën?

Doorblader onze catalogus! Je vindt er tal van handige decoratie elementen en meubels, plus tips om het interieur van je woning in te richten. Check zeker ook onze social media of breng een bezoekje aan een van onze winkels.

Download onze catalogus
Meer weten

Hulp nodig voor de inrichting van je interieur?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 18.01.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow