De juiste plaats voor je badkamer kiezen

Alles hangt af van de plaats waar je badkamer in de slaapkamer komt. Deze bepaalt namelijk hoe comfortabel en gebruiksvriendelijk je ruimte uiteindelijk wordt. Als je de mogelijkheid hebt om de waterleidingen te verplaatsen, kies je volledig zelf wat de beste plek is voor je badkamer.

Dicht bij het bed, maar niet té dicht!

Niets zo handig als een badkamer vlak bij je bed. Vanuit je bed rechtstreeks naar de douche, handig toch? Verlies echter niet de nadelen uit het oog, zoals het lawaai van de douche terwijl je partner nog ligt te slapen. Daarom plaats je de badkamer het beste ver van de slaaphoek. Dat komt niet alleen je comfort, maar ook je privacy ten goede.

Dicht bij een raam voor de licht en verluchting.

Vochtige ruimtes als de badkamer hebben nood aan verluchting. Door je badkamer dicht bij een raam te plaatsen, kan ze goed verluchten en vermijd je dat de meubels en het beddengoed in de master bedroom en de kleding in je dressing vochtig worden. Bovendien zorgt een raam voor mooi natuurlijk licht, ideaal wanneer je je klaarmaakt.

Dicht bij je dressing

Beschikt je slaapkamer over ruimte voor een dressing? Zet je badkamer er dan naast. Zo zitten er slechts een paar stappen tussen het kiezen van je outfit en je ochtendroutine. Ben je onderweg toch iets vergeten of wil je alsnog iets anders aantrekken, dan is de dressing steeds vlakbij.

Ontwerp een handige badkamer

Een badkamer in een ouderlijke badkamer moet eerst en vooral een handige ruimte zijn.

Een slim ingerichte badkamer

Waar zet je de lavabo? Waar komt je bad of douche te staan? Waar plaats je je kasten? Net zoals er zoiets bestaat als de ‘keukendriehoek’, moet je ook voor je toekomstige badkamer goed stilstaan bij de indeling en inrichting.

Naargelang de beschikbare ruimte moet je dus zorgen voor drie afgescheiden zones: een voor de wastafel en de spiegel, een andere om je te wassen en een derde voor je kasten. Kies voor elke zone welke meubels je wilt. Door elk element zorgvuldig te plaatsen, creëer je een handige en harmonieuze ruimte die je ochtendroutine vergemakkelijkt en waardoor je heerlijk kunt ontspannen.

Een geoptimaliseerde ruimte

Los van de plaats van deze zones moet je bij de inrichting van je ruimte ook rekening houden met de beschikbare plaats. Daarbij geldt één codewoord: optimalisatie! Zorg ervoor dat je elke vierkante centimeter van je badkamer ten volle benut (zonder ze natuurlijk overvol te proppen).

Nadat je de plaats van de lavabo, douche of bad hebt bepaald, kies je je meubels met het oog op maximale opbergruimte, zoals een kast onder de wastafel of hoge badkamerkasten. Zorg bijvoorbeeld ook voor legplanken op strategische plekken zoals de douche of je lavabo. Zo liggen alle belangrijke spullen binnen handbereik en verlies je geen ruimte.

Gesloten of open badkamer?

De vraag van één miljoen: plaats je in een master bedroom beter een open badkamer in de slaapkamer of kies je toch voor een gesloten badkamer? Wat is het handigste? Beide oplossingen bieden voordelen op het vlak van functionaliteit.

Met een open badkamer heb je er rechtstreeks toegang toe, al beschik je over minder privacy en is deze oplossing dus minder handig voor dagelijks gebruik. Met een gesloten badkamer beschik je dan weer over meer discretie en kun je de verschillende ruimtes van de master bedroom duidelijk afscheiden. Deze oplossing vereist echter wel een extra afscheidingswand, naast het feit dat je je telkens naar een andere ruimte moet verplaatsen. Ook een halfopen badkamer is een optie: daarbij worden beide ruimtes van elkaar gescheiden met een glazen scheidingswand en behoud je dus de lichtinval.

Wat met het ontwerp van je badkamer?

De badkamer van een master bedroom moet natuurlijk niet alleen handig zijn, maar moet er vooral ook mooi uitzien! Ontdek onze tips om een knappe badkamer te ontwerpen.

Kleuren en materialen

De meubels van èggo zijn vervaardigd van hoogstaande materialen die perfect tegen water en vocht kunnen.

Qua kleuren hangt alles af van je stijl en voorkeur. Kies voor zachte, rustgevende kleuren zoals neutrale en heldere tinten. Zo creëer je een ruimte waar je volledig kunt ontspannen en tot rust komt. Voor een meer industriële look kun je voor je kastfronten van je badkamermeubels voor donkerdere tinten of zelfs zwart gaan. Ten slotte kun je ook decoratievoorwerpen in levendige kleuren toevoegen, zo begin je elke dag met een portie vitamines!

Een harmonieuze stijl met je slaapkamer of contrast? Aan jou de keuze!

Laat je de decoratie van je badkamer aansluiten bij de rest van je badkamer of ga je juist voor een compleet ander ontwerp? Beide kunnen, zowel bij een open als gesloten badkamer.

Met een open badkamer kun je er trouwens bewust voor kiezen om je decoratie te laten afwijken van de rest van de kamer, om zo de ruimtes visueel af te bakenen. Kies bijvoorbeeld andere tegels, een andere vloerbedekking of een muur in een andere kleur. Let er wel op dat alle elementen in je badkamerruimte onderling met elkaar matchen. 

Wil je je master bedroom uitrusten met een gloednieuwe badkamer?

Samen met èggo wordt je project werkelijkheid! Maak een afspraak met een van onze èggo-adviseurs. Deze helpt je de badkamer van je dromen te ontwerpen, volledig volgens jouw voorkeur en behoeftes.

Vind je showroom
Meer weten

Meer info?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 31.01.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow