Trends op het vlak van kasten voor badkamers

Laten we beginnen bij onze absolute specialiteit: de meubels voor je toekomstige badkamer (of je douchekamer natuurlijk als je geen bad wilt!). Onze knappe én handige ideeën zullen je ongetwijfeld overtuigen:

 • Gesloten kasten zijn helemaal in. Zo bewaar je je handdoeken, linnen en verzorgingsproducten mooi uit het zicht. Opgeruimd staat netjes! Vandaag kiezen we massaal voor een pure stijl waar ontspanning en rust troef zijn.
 • Overweeg zeker ook zwevende kasten, een absolute topper! Bespaar plaats en profiteer tegelijk van de ruimte van kasten op maat. Breng je kasten in hogere sferen: kolomkast, wastafelmeubel, hoge kast of apothekerskast.
 • Qua afwerking zijn gladde kastdeuren zonder handgreep helemaal in! Een push-to-open-systeem of ingewerkte handgrepen in je kastdeur of lade: jij kiest.

Maak een afspraak

Wat met de kleuren van je kasten?

Ook op het vlak van kleuren kies je voor je badkamer volledig zelf.  Waar zacht roze tot voor een paar jaar een absolute topper was, lijkt de vraag naar deze kleur nu wat af te nemen en plaats te maken voor andere kleuren.

 • De combinatie van zwart en wit blijft een geslaagde en moderne keuze! Zwarte meubels, een witte wastafel voor je lavabo en waarom geen glazen douchedeur: een wauw-effect gegarandeerd. En om het helemaal ‘af’ te maken: kastdeuren en -fronten in mat zwart.
 • Blauw is bezig aan een stevige comeback in onze badkamers! Of het nu om de eerder donkere, diepe tinten gaat zoals nachtblauw of marineblauw of om intensere tinten zoals koningsblauw of cyaan… Gegarandeerd sterren in je ogen. Wij zijn alvast fan!
 • Groen op zijn beurt is vandaag de absolute ster van het gamma. Het biedt dan ook heel wat mogelijkheden waarmee je een natuurlijk én ontspannend effect creëert. Perfect voor een deugddoend bad.
 • Als we één populaire natuurlijke kleur mogen noemen, dan is het wel kastanjebruin. Dat geeft steeds een warm gevoel en je waant je zo in een spa of welzijnscentrum.

Of laat je overtuigen door grijs, of door de warme pigmenten van terracotta... Om nog maar te zwijgen van de vele andere kleuren. Nog een tip? Voor een extra design-toets kun je met een accentmuur spelen (witte muren met één deel in een felle kleur) of kun je gouden elementen toevoegen (bijvoorbeeld aan je wasbak).

 

Ideeën voor je vloer of muur

Een badkamer volgens de laatste trends, van vloer tot plafond? Dat kan. Met bepaalde materialen boek je sowieso een schitterend resultaat. Denk bijvoorbeeld maar aan:

 • Hout (of alleszins imitatiehout)! Parket is natuurlijk enorm warm en straalt pure klasse uit, maar is in een badkamer al snel een ware nachtmerrie, zeker als je kinderen hebt die in bad voor de nodige spetters zorgen! Tegels in imitatiehout vormen dus een goed alternatief: makkelijker te onderhouden en toch de warme uitstraling van hout in je badkamer.
 • Ook tegels met marmereffect zijn een absolute topper! De grijze aderen op witte achtergrond doen je badkamer luxe uitademen en zijn een absolute aanrader voor je vloer of muren (of waarom niet beide?).
 • Ook cementtegels, die we ook in andere ruimtes zoals de keuken terugvinden, zijn perfect geschikt voor de badkamer. Zorg wel voor kasten in meer neutrale tinten zoals wit, zo vermijd je een ‘overkill’.
 • Daarnaast is er ook grote vraag naar ruwe materialen. Een vloer uit glad beton is niet alleen zeer mooi en modern, maar bovendien ook erg aangenaam om met je blote voeten op te lopen.

Een handige extra tip: gebruik een aparte vloerbedekking om de badruimte af te scheiden van de rest van de badkamer.

En welke accessoires moet ik kiezen voor mijn badkamer?

Ook op decoratief vlak zien we een aantal nieuwe trends opduiken. Hierbij alvast drie absolute toppers waar we bij èggo helemaal gek van zijn:

 • Een ronde spiegel: ben je fan van interieurdecoratie? Dan wist je waarschijnlijk al dat ronde spiegels met indirecte verlichting vandaag het neusje van de zalm zijn, met of zonder kader. Hou je wel van technologische snufjes? Dan is een geconnecteerde spiegel ongetwijfeld iets voor jou.
 • Ingewerkte verlichting: naast je spiegel kun je bijvoorbeeld ook je meubels of een nis in je badkamermeubel verlichten en zo je badkamer een mooi lichteffect bezorgen. Allerlei manieren om extra lichtzones en bijgevolg sfeer te creëren.
 • Planten: een badkamer-jungle? Waarom niet? Het resultaat: natuurlijke en groene decoratie. Kies natuurlijk wel voor exotische planten die tegen vocht kunnen.

Een laatste èggo-tip: doe vooral waar je zin in hebt! Niemand weet beter dan jijzelf wat je zoekt op decoratievlak en de mogelijkheden zijn eindeloos. De ideale gelegenheid dus om je verbeelding de vrije loop te laten en je volledig te laten gaan.

Meer weten

Op zoek naar hulp bij de renovatie van je badkamer?

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 17.03.2021
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow