Hou je lade netjes met een bestekbak

Ben je het beu om je hele lade te moeten doorzoeken naar die ene lepel? Kies dan voor een bestekbak! Deze is ingedeeld in aparte compartimenten, zodat je de inhoud van je keukenlades in een handomdraai organiseert. Zo krijgt al je bestek een eigen plaats. Da’s niet alleen makkelijker om je bestek te rangschikken, maar op die manier vind je het ook sneller terug als je de tafel moet dekken. 

Bovendien dient een bestekbak ook voor heel wat andere zaken, en kun je hem gebruiken als klassieke afscheider om er je keukengerei te bewaren: spatels, pollepels, kaasrasp, taartschep, ... En als je lade hoog genoeg is, kun je er zelfs je kruiden in kwijt. Kortom: de bestekbak is ideaal om je lades netjes te houden.

Rust je lade uit met een pannenscheider en bordenscheiders

Niet alleen je bestek heeft recht op slimme accessoires: die bestaan ook voor je pannen en voor je borden. In je grote lades kun je afscheiders plaatsen om je kast mooi georganiseerd te houden. Voor een duidelijke afscheiding tussen de compartimenten gebruik je het best plankjes die qua afmeting aanpasbaar zijn.

Er bestaan ook afscheiders met houten of plastic pinnetjes. Met deze handige accessoires kun je je pannen, deksels en borden horizontaal of verticaal in je lade rangschikken, naargelang de positie die voor jou het beste uitkomt. Zo benut je de ruimte in je meubel optimaal.

Maak een afspraak

Een uitschuifbaar plateau in je kast

Heb je in je keuken een lage hoekkast? Zo’n ruimte laat qua organisatie en indeling vaak te wensen over. Probeer tussen alle op elkaar gestapelde spullen maar eens die ene pan helemaal achteraan te pakken. Da’s behoorlijk onhandig, om nog maar te zwijgen over de gebrekkige ergonomie.

Dit probleem kun je echter oplossen met een uitschuifbaar plateau dat je in je kast installeert, en waar je pannen, potten, servies, conserven of onderhoudsproducten in kunt opbergen. Zo hoef je enkel je kast te openen en het plateau naar je toe te trekken, waarna je gewoon neemt wat je nodig hebt. Vervolgens duw je het plateau terug naar binnen en sluit je de deur: ongelooflijk toch?

Een keukengereihouder met muur- of werkbladbevestiging

Als je graag kookt, heb je waarschijnlijk heel wat keukenspullen zoals spatels, pollepels, gardes, kwasten, enz. Stuk voor stuk handige spullen, maar ze palmen wel al snel de lades van je keuken in. Gelukkig bestaat er een speciaal accessoire dat al jouw behoeften invult: de keukengereihouder.

Meestal vind je deze in de vorm van een pot in hout, roestvrij staal of plastiek, en kun je hem rechtstreeks op het werkblad zetten zodat je tijdens het koken alles binnen handbereik hebt. Maar je kunt hem ook op een legplank of mooi uit het zicht in een kast zetten. Als je beslist om hem op je werkblad te zetten, raden we aan om er enkel de keukenspullen in te steken die je vaak gebruikt. Zo vermijd je dat hij overvol raakt.

Geen fan van de potversie? Keukengereihouders bestaan in alle vormen en maten, zoals een versie met haken om aan de muur te bevestigen, een draaiend model met pootjes om op het werkblad te bevestigen, of een versie met magnetische staven voor je grote messen.

Een organisatiesysteem met muurbevestiging

De beschikbare ruimte tussen het werkblad en je hoge kasten blijft vaak onbenut. Toch bestaat er een slim organisatiesysteem dat je rechtstreeks aan de muur kunt bevestigen, boven het werkblad. Het handige aan dit accessoire is dat je veel plaats bespaart, zeker als je een kleine keuken hebt.

Dit modulaire systeem kies je gewoon zoals het jou uitkomt! Zo bestaat er een systeem met haken om je keukengerei of tassen aan te hangen, een versie met legplankjes voor je bokalen en kruiden, of een rolhouder. Er bestaan modellen voor elk type keuken en voor al je opbergbehoeftes!

Nood aan andere inrichtingsideeën voor je keuken?

Bij èggo beschikken we over tal van handige meubels en accessoires, waarmee je je eigen functionele designkeuken creëert. Bespreek je noden met ons, samen vinden we de opberg- en inrichtingsoplossingen op maat van jouw behoeften! Zoek je meer ideeën voor je keuken op maat? Breng dan gerust een bezoekje aan een van onze 54 verkooppunten in heel België.

Vind een showroom bij jou in de buurt
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 21.12.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow