De open dressing, de trend van het moment

Ben je een fan van mode? Dan droom je vast van een open dressing. In tal van Amerikaanse series en films kunnen we ons vergapen aan speciale ruimtes die integraal worden ingenomen door kleding. Daarom is de open kast dé trend van het moment. Maar wat zijn de voor- en nadelen ervan?

Ontdek alle toestellen

Enkele voordelen van de open dressing

Tijdwinst

Geef toe, voor de meesten onder ons is het ’s ochtends vaak rennen. De tijd gaat razendsnel, want er zijn de kinderen, de douche, het ontbijt,… Als jouw kleerkast op maat je een handig overzicht biedt van je garderobe, maakt dat de zaken beslist simpeler. Je kunt je outfit in een oogopslag uitkiezen en je hebt alles binnen handbereik, zonder dat er deuren moeten worden geopend of gesloten.

Een decoratief element, aangepast aan elke ruimte

Met een open dressing kun je een kamer aankleden. Je kunt er een harmonieus decoratief element mee creëren, bijvoorbeeld door je kleren en schoenen per type en per kleur te ordenen. In grote kamers kun je er de ruimte mee vullen. In kleinere kamers kun je met een open kast een aangename indruk van ruimte in het leven roepen.

Besparen op deuren en kiezen voor extra accessoires

Een ander pluspunt van open kasten is dat je ermee kunt besparen op de prijs van de deuren. Zo krijg je de kans om kieskeuriger te zijn als het gaat om de verschillende accessoires die jouw dressing samenstellen. Rails om hemden of jurken op te hangen, lades met scheidingswanden voor je kousen, broekhangers of dassenhangers? Er zijn oplossingen te over.

Ontdek onze accessoires

Enkele nadelen die je voor ogen moet houden

Een oplossing die een zeker gevoel voor organisatie vergt

Een goed geordende en opgeruimde kast vormt de sleutel tot een geslaagde open dressing. Als je niet het type bent dat graag opruimt, zal jouw kamer snel veranderen in een  enorme chaos. Slecht opgevouwen sweaters, schoenen of kapstokken die niet bij elkaar horen en niets om ze te verbergen. Dat is vragen om problemen …

Je kleren open en bloot

In een open kast worden je kleren niet alleen uitgestald voor ieders blikken, ze worden ook blootgesteld aan stof en licht. Dat is misschien niet erg voor je lievelingsoutfits die je regelmatig draagt en wast, maar het is vervelend voor kleren die je slechts af en toe draagt en die dus makkelijker stof kunnen vergaren.

De gesloten kast, een esthetische oplossing

De open dressing maakt deel uit van de actuele trends, maar de gesloten kast blijft een zeer gewaardeerde opbergoplossing! Ze is praktisch en esthetisch, en past bij elke smaak, van de meest klassieke tot de meest moderne.

De voordelen van een gesloten dressing

Een ruime keuze aan materialen en kleuren

Met haar schuifdeuren of draaideuren biedt de gesloten kast een ruimer gamma van afwerkingen en kleuren dan de open dressing. Hou je van kaderdeuren in imitatiehout of eerder van modernere volle frontpanelen? Alle oplossingen zijn denkbaar. In functie van jouw eigen smaak en inrichting geeft jouw gesloten dressing een extra esthetisch cachet aan je binnenhuisinrichting.

Opbergruimte, aangepast aan jouw kamer

Je kast op maat kan ook worden aangepast aan de omvang van je kamer. In een kleine kamer bijvoorbeeld kun je met schuifdeuren je ruimte optimaliseren. Door deuren met spiegels te voorzien, kun je een indruk van grootte in het leven roepen. In ruimere kamers zijn de mogelijkheden onbegrensd. In een kamer onder de zolder is een kast voor schuin plafond perfect.

Maak een afspraak

Ideaal om kleine opbergfoutjes te verhullen

Anders dan bij open dressings die een onberispelijke opberging vergen, zal niemand het merken als je stapel T-shirts niet helemaal recht is in je gesloten kast. Voor al wie een ietsje minder ordelijk is, vormt dit dus de ideale oplossing om kleine opbergfoutjes te verhullen.

Enige nadeel : een grotere kast

Het grote nadeel van gesloten kasten is inderdaad dat ze groter zijn dan open kasten. Ook al bestaan er verschillende trucs om het gevoel van ruimte te benadrukken, zoals spiegels of schuifdeuren waarover we het eerder hadden, toch kan zo’n kast veel plaats innemen in een kamer.

NOG TWIJFELS?

Een modulaire kast is een mooi compromis

Kun je moeilijk kiezen tussen een open of gesloten kast? De oplossing is misschien … dat je geen keuze moet maken. Je kunt immers besluiten om de voordelen van beide dressingtypes te combineren. Bijvoorbeeld door de ruimte met je kleerhangers open te laten en je stapels kleren te verbergen achter een deur.

Ontdek alle modelen
Gepubliceerd op 14.04.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow