Alle inspiraties
Parmezaanse salade met scampi en asperges
Ingrediënten voor 4 personen
- 1 bussel groene asperge
- 1 zakje ontdooide scampi's "365" ("reuzezoetwatergarnalen")
- 1 persappelsien
- 4 eetlepels mayonaise
- 6 eetlepels olijfolie
- 4 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
- 3 "little gem"-slaharten
- 50 g schoongemaakte notensla
- peper en zout
Bereiding
- Pel de scampi, maar het laatste staartstukje met de staartvinnen mag eraan blijven.
- Pers een halve sinaasappel uit; giet 6 eetlepels sap in een kleine bokaal. Voeg de mayonaise, 4 eetlepels olijfolie en parmezaan toe. Sluit de bokaal en schud goed; breng op smaak met peper en zout. Zet opzij.
- Schil de groene asperges niet, verwijder alleen het harde onderste gedeelte. Kook in ong. 5 min. beetgaar in kokend water.
- Bak, ondertussen, de scampi bruin op vrij hoog vuur in een grote pan met 2 eetlepels olie. Kruid met wat peper.
- Verdeel de notensla en de blaadjes van de little gem over 6 borden. Laat de asperges uitlekken, snij in de lengte in 2 en schik met de scampi op de borden.
- Dien onmiddellijk op en serveer de vinaigrette apart. Werk eventueel af met kwartjes sinaasappel van de resterende halve appelsien.
Meer recepten op Delhaize.be
Gepubliceerd op 17.08.2017