Quooker, besparen in je keuken

Een Quooker-kraan verhoogt niet alleen je comfort. Zoek je een manier om energie én water te besparen? De oplossing zit gewoon onder je spoelbak.

Omdat elke druppel telt

Als je warm water nodig hebt, moet je vaak eerst je kraan een tijdje laten lopen. Dat jaagt je factuurbedrag al snel de hoogte in, zeker als je verschillende keren per dag warm water gebruikt. Om dat te vermijden ontwikkelde Quooker een technologie die verspilling tegengaat. Hun COMBI(+)-reservoirs leveren namelijk onmiddellijk warm water, zodat je je kraan niet meer hoeft te laten lopen.

Lagere energie-uitgaven  

Niet alleen water zorgt voor hogere facturen. Je moet namelijk niet alleen wachten terwijl het water loopt, maar ook tot het water opwarmt. Je boiler speelt dus een belangrijke rol in je uitgaven.

Het grote voordeel van de Quooker is dan ook de vacuüm isolatie, die ervoor zorgt dat hij in waakstand slechts zes cent per dag verbruikt, evenveel als een wifi-router. Maar wat is het verschil met een klassieke boiler? De Quooker verbruikt 50% minder in stand-bymodus. Bovendien kregen zijn reservoirs energielabel A, het bewijs van hun energie-efficiëntie.

Meer plaats, minder plastic

Een strakke keuken

Een andere besparing: je hoeft geen flessen meer te kopen. Met het CUBE-reservoir zit je koelkast niet meer vol met waterflessen. En dankzij de Quooker-kraan kan je ook die plompe waterkoker van je werkblad halen. Bovendien neemt het COMBI-reservoir 60% minder plaats in dan een klassieke boiler. Zo win je plaats en creëer je een strakkere ruimte. 

Zin om nog een stapje verder te gaan? Ontdek de keukens op maat bij èggo

Minder plastic verbruiken

Het is ondertussen wel duidelijk dat je met de CUBE geen water in flessen meer hoeft te kopen. Vul gewoon je drinkbussen als je ergens heen moet. Het resultaat: een kleinere ecologische voetafdruk én minder gebruik van plastic. Ruim 100 flessen vervangen door één drinkbus, wie doet beter? 

Positieve impact in België

Door water en energie te besparen, vul je twee noden in. Eerst en vooral bespaar je natuurlijk geld, maar daarnaast beperk je ook je impact op het milieu. De Quooker-technologie vult al je wensen op het vlak van milieuvriendelijkheid en duurzaamheid in. Zo is de CUBE sinds zijn Belgische lancering vier jaar geleden goed voor een besparing van 6.593.000 liter spuitwater in flessen. Hét bewijs dat kranen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Energiezuinige en efficiënte kranen

De reservoirs voor kokend water verbruiken slechts 10 W in stand-bymodus, waarmee de COMBI het meest energiezuinige reservoir ter wereld is. Overschakelen van warm water naar kokend water vergt minder energie en verloopt een stuk efficiënter

Wil je graag meer weten over de kranen van èggo? Ontdek onze spoelbakken en kranen voor keukens.

Een verbintenis tot zuiver water

Duurzaamheid stopt niet bij jouw gezin, maar betekent ook anderen aan zuiver water helpen. En met de juiste kranen kan ook jij daarbij helpen. Daarom lanceerde Quooker in 2016 de campagne ‘een liter voor een liter’. Ontdek hoe ook jij je steentje kunt bijdragen.

In totaal schenk je per verkochte Quooker COMBI(+) 4200 liter drinkbaar water aan goede doelen. En dat cijfer is niet zomaar gekozen. Het gaat namelijk om het aantal liter water dat een gezin van vier personen elk jaar bespaart. Met Quooker spring je dus niet alleen zuinig om met water en energie, maar zorg je er dankzij dit initiatief ook voor dat je drinkbaar water schenkt aan wie hier nood aan heeft.

Wil je nog meer doen? Bespaar ook water in je badkamer

Dankzij èggo weet je ondertussen hoe je water kunt besparen in je keuken. Maar je waterfactuur bestaat niet alleen uit het water dat je gebruikt tijdens het koken. Het grootste deel van ons waterverbruik zit namelijk in de badkamer. Vraag je je af hoe je dat waterverbruik kunt terugdringen? Hier moet je voor de oplossing niet bij de Quooker zijn. Wel raadt èggo je aan om waterbespaarders in je badkamer te plaatsen. 

Focus op waterbespaarders

Beluchter voor kranen

Een beluchter (ook wel perlator, mousseur of bruismondstuk genoemd) zit op het uiteinde van je kraan en voegt uiterst kleine luchtbelletjes toe aan je waterstroom. Met zo’n bespaarder verminder je het debiet met 30 à 70%, zonder in te boeten op je comfort. Bovendien is zo’n beluchter zeer efficiënt voor kranen die je regelmatig gebruikt, zoals je badkamerkranen.

Debietregelaar

Een debietregelaar is speciaal ontworpen om een regelmatig waterdebiet te hebben, ongeacht de waterdruk. Door deze in je douche, lavabokranen, bidet en andere waterbronnen te plaatsen, creëer je een constant en lager waterverbruik.

Doorstroombegrenzer

Dit tussenstuk zit tussen de douchekop en de doucheslang. Het bevat een kleinere doorgang die het waterdebiet vermindert, en zorgt ervoor dat je bij het douchen tot 50% water bespaart.   

Thermostaatkraan

Zo’n zuinige kraan regelt de temperatuur en druk van het water bij het verlaten van de kraan, waardoor je onmiddellijk de gewenste temperatuur verkrijgt. Het resultaat: je bespaart tot 5 liter water per douchebeurt.

Waterbesparend toilet 

Met zo’n systeem kies je om met veel of weinig water door te spoelen, zodat je voor kleine boodschappen minder water gebruikt. Sommige modellen kunnen zelfs zo aangepast worden dat je voor een kleine boodschap maar twee liter gebruikt.

De keuze voor een duurzame woning met èggo

Waterbesparingen, een positieve impact op het milieu... Je hebt alle oplossingen in handen om van je keuken een zuinige en ecologisch verantwoorde ruimte te maken. Bij èggo zijn we er trots op oplossingen te bieden die je interieur verfraaien. Maar helemaal trots zijn we op onze bijdrage aan een duurzamere toekomst.

Wil je graag meer info over deze producten? Heb je vragen over hun levering?

Neem contact op
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 25.10.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow