De warme zone: kindvriendelijke keukenaccessoires

Kies voor een inductiekookplaat: deze wordt alleen maar warm als er een pot op staat. Er bestaan zelfs ‘responsieve kookplaten’, die zich aanpassen aan de afmetingen van de pot of ketel. Minder risico op brandwonden, minder energieverbruik en sneller warm! 

Heb je geen zin om te investeren in inductie, dan kies je voor een vitrokeramische kookplaat, met kinderslot. Door de manuele bediening te vergrendelen, is er geen kans dat kleine handjes de kookplaat per ongeluk aanzetten of wijzigen. 

Kies ook voor een oven met koude deur en rust je gootsteen uit met een mengkraan, om brandwonden bij je kinderen en bij jezelf te voorkomen!

Opgeruimd staat netjes: de 100% veilige inrichting

Ziehier enkele tips om je keuken zo optimaal mogelijk in te richten:

  • Deel je keuken in en baken zones af: de vochtige zone (gootsteen en vaatwasser), de warme zone (fornuis en oven) en de hoek waar de koelkast staat. Zo kan je iedere zone zo goed mogelijk beveiligen en je kinderen zonder zorgen in de hele keuken laten spelen.
  • De oven en de vaatwasser worden best zo hoog mogelijk geplaatst zodat ze buiten bereik van kinderen staan. Installeer de warme zones ook zo ver mogelijk van de tafel waar de kinderen eten of hun huiswerk maken…
  • En nu moet je alleen nog maar de stopcontacten zorgvuldig installeren, ver weg van de waterbronnen. Plaats stopcontacten zo hoog mogelijk en voorzie een stopcontactbeschermer om nieuwsgierige oogjes en handjes op afstand te houden.

Veiligheid in de keuken: dagelijkse gebaren

Geef de voorkeur aan openingssystemen die moeilijk zijn voor kinderen zoals keukenkasten zonder handvat. Maar blijf wel steeds gevaarlijke producten en messen in hoge en minder toegankelijke kasten zetten, puur uit voorzorg.

Tip: gebruik pannen met een afneembare steel: ideaal zodat kinderen ze niet kunnen vastgrijpen!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow