Ingrediënten voor 4 personen

  • 600 g kalfsgehakt
  • 1 bosje koriander
  • 2 takjes verse munt
  • 1 koffielepel hete paprika
  • 1/2 koffielepel kaneelpoeder
  • 2 koffielepels komijnpoeder
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 400 g blokjes tomaten en pepers
  • 1 ei
  • zout
  • 300 g gekruide couscous (Al’fez)
  • 50 cl kokend water
  • zwarte peper

Bereiding

  • Mix de uien en de knoflook met de keukenrobot. Doe de helft van dit mengsel in een grote kookpot met olijfolie. Stoof gedurende 5 min. aan op een zacht vuurtje. Voeg de blokjes tomaat en peper toe, samen met de hete paprika en 1 koffielepel komijn. Dek de pot af en laat verder gaar sudderen op een zacht vuurtje.
  • Giet de rest van het mengsel van ui en knoflook op een bord. Voeg het gehakt toe, samen met het ei, de kaneel, 1 koffielepel komijn, de fijngesneden munt en de helft van de fijngesneden koriander. Bestrooi met peper en zout en meng alles dooreen tot je een homogeen mengsel krijgt. Maak balletjes die ongeveer 2 cm groot zijn. Voeg ze toe aan de tomatensaus. Dek af en laat gedurende 20 min. zachtjes sudderen.
  • Doe de couscous in een schotel en giet er kokend water over. Meng, dek af en laat gedurende 5 min opzwellen. Haal de korreltjes uiteen met een vork.
  • Dien de gehaktballetjes op met de couscous en werk af met de fijngehakte koriander.

Meer recepten op Delhaize.be

Gepubliceerd op 17.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow