Tip nummer één: het werkvlak optimaliseren

Het werkvlak, dat is de plaats waar alles gebeurt in de keuken! Om kostbare minuten te winnen en toch zen te blijven, moet alles goed opgeruimd zijn… maar ook binnen handbereik liggen.

Begin met het verzamelen van het keukengerei (houten lepels, spatels, opscheplepels, enz.) in één en dezelfde pot: je snapt het meteen.

Zet je potten en pannen vervolgens hoger, in de kast net boven het werkvlak. Geordend volgens grootte: in één oogopslag en in één handomdraai weet je welke pot of pan je nodig hebt.

Besteed je de helft van je tijd in de keuken aan schoonmaken? De oplossing: een laagvormig werkvlak, eenvoudiger te onderhouden.

Tip nummer twee: huishoudtoestellen kiezen die alles in je plaats doen

In de keuken kunnen huishoudtoestellen je helpen om tijd te winnen… maar je moet ze goed kiezen! Ze moeten je taken eenvoudiger maken, niet moeilijker.

Kies voor intuïtief materiaal dat eenvoudig aan te zetten is en eenvoudig vast te nemen. Vermijd kost wat kost de kopzorgen om de juiste bak- of snijmethode te vinden.

De stoomoven helpt je om meerdere gerechten tegelijkertijd klaar te maken zonder tijd te verliezen. Bovendien is het een goede manier van koken, erg lekker en gezond.

Onderschat de doeltreffendheid van de keuken met microgolfoven niet. Meer dan ooit bestaan er verschillende aangepaste schotels en siliconen schalen om heerlijke vis- en groentegerechten te bereiden, of rijstkokers. Hou je van gegrilde gerechten? Kies dan een model met een griloptie!

Een andere suggestie voor de haastigen in de keuken: koop een elektrische groentesnijder en een elektrische rasp. Zo maak je jouw gerechten nog sneller klaar!

Ben je graag steeds verbonden? Probeer de intelligente huishoudtoestellen die op afstand bediend worden met je smartphone.

Tip nummer drie: richt je keukenkasten slim in

Kies voor opbergruimte die aangepast is aan je keuken en aan je behoeften: alles heeft zijn plaats en is binnen handbereik!

Voor de lades, geen twijfel: kies voor een moduleerbare bestekbak. Uit essenhout of massiefhout, bijvoorbeeld. Design en zeer praktisch! Houd het middelste compartiment voor de messen, die heb je immers het vaakst nodig.

Voor je kasten en lage meubelen, organiseer je jouw keukenmateriaal in functie van hoe vaak je het gebruikt: het materiaal dat je het vaakst nodig hebt vooraan en bovenaan, wat je minder nodig hebt achteraan en onderaan. Zo evident dat we er vaak niet aan denken…

Bewaar tot slot al je kruiden en oliën op dezelfde plaats. In een verplaatsbaar element, een metalen mandje, of in een kast met een draaiend rooster. Open, draai en kies, zo eenvoudig is het.

Veel haast in de keuken? Vind de juiste inrichting waar je tijd mee wint in je EGGO winkel!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow