De opstelling van de wasmachines: tal van oplossingen

Als het gaat om de opstelling van je wasmachine en je droogkast, zijn er verschillende oplossingen mogelijk:

  • In een kleine ruimte bestaat de meest courante oplossing erin om de beide huishoudapparaten bovenop elkaar te plaatsen (de droogkast bovenaan want ze is minder zwaar). De truc van èggo om alles stabiel te houden? Voorzie een houder tussen beide toestellen met een kleine schuiflade waarop je je wasmand kunt plaatsen.
  • Een andere oplossing is dat je je wasmachine en je droogkast naast elkaar plaatst en bovenop een werkblad installeert waarop je allerlei dingen kunt neerzetten of wasgoed kunt opvouwen.
  • De laatste en zeker meest ergonomische oplossing bestaat erin de beide machines naast elkaar te plaatsen maar in de hoogte. Een beetje vergelijkbaar met de vaatwasser in de keuken. Dankzij deze inrichting kun je je rug ontzien want je hoeft je niet langer te bukken om de trommel van de machines te vullen.

Integreer een garderobe in je wasplaats

We denken er niet altijd aan, maar een eenvoudige garderobe of een klein rek aan de muur is ideaal om fijn wasgoed dat niet in de droogkast kan, te laten drogen (bijvoorbeeld zijden hemden, ondergoed en onderkleding). Plaats ze in de buurt van je wasmachine zodat je de ruimte optimaliseert en vermijd dat je het hele washok moet doorkruisen met een nat kledingstuk.

Rangschik het wasgoed met vaste opbergmanden

Nog een andere oplossing om je tijd optimaal te benutten: maak gebruik van verschillende manden om de verwerking van het wasgoed te vergemakkelijken. Zo kun je een vak creëren voor donkere was, een ander voor gekleurde was en nog een ander voor witte was. Nog beter, als je de plaats hebt, installeer je best een kolom van op elkaar geplaatste manden. Zo hoef je de was niet langer van de linnenmand naar de wasmand en vervolgens van de wasmand naar de machine over te hevelen!

Een kolomkast voor grote stukken

Voor het wegbergen van grote elementen zoals zwabbers en vloerwissers, je stofzuiger of je strijkplank, is een kolomkast ideaal. Nu nog een draaideur voorzien om dat rommelig hoekje aan het oog te onttrekken en klaar is Kees! De tip van èggo? Wij stellen een reeks accessoires voor om je ruimte nog meer te optimaliseren. Je kunt bijvoorbeeld haken voorzien aan de binnenwanden of stalen mandjes bevestigen om dweilen, handdoeken en sponzen weg te bergen.

Maak een afspraak

Een slimme combinatie van rekken en vaste meubels

Elke inrichting heeft uiteraard haar voordelen!

  • Op een rek kun je bijvoorbeeld je strijkijzer of stoomgenerator kwijt in een open ruimte. Zo kunnen de toestellen verluchten en vermijd je condensatie binnen een gesloten kast.
  • Meubels, vooral in de hoogte, zijn ideaal om je schoonmaakproducten buiten het bereik van je kinderen te houden. Je kunt er ook alles mee verbergen wat het daglicht niet mag zien.

Voorzie een kraantje om je handen te wassen

Denk er ook aan om een gootsteen te plaatsen in je wasplaats! Zo kun je vuile kleren laten weken vooraleer je ze wast (bijvoorbeeld sportkleding), fijn wasgoed met de hand wassen of een kous uitwringen die in de trommel was blijven steken.

Als de wasplaats een voorraadkast wordt

Een andere actuele trend is de combinatie van je wasplaats met een provisiekamer! Het washok is meestal het verlengstuk van een keuken. Als je dus de plaats hebt, kunt je er ook een provisiekamer van maken waar je je voedselvoorraden opslaat. Opgelet: natuurlijk moet je beide ruimtes gescheiden houden om te vermijden dat schoonmaakmiddelen in contact komen met voedsel.

Maak een afspraak

Decoratietip: rieten manden op de rekken

Het gaat nooit vervelen! En het is perfect om een landelijk sfeertje te creëren dat past bij elke stijl. In opbergdozen kun je sommige instrumenten wegbergen die onmisbaar zijn in elke wasplaats, zoals wasknijpers of microvezeldoekjes.

Een gordijn of een schuifdeur om de ruimtes te scheiden

Om je wasplaats af te schermen van de rest van je woning (en vooral van je keuken) zijn schuifdeuren of gordijnen erg esthetische oplossingen. Ze hebben het voordeel dat ze ook de geluidsoverlast beperken, bijvoorbeeld van een zwierende wasmachine.

Maak een afspraak

Gepubliceerd op 27.04.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow