Alle inspiraties
Tonijnquiche met tomaten en mozzarella
Ingrediënten voor 8 personen
- 76,5 g tonijn in olijfolie uit blik
- 2 dikke tomaten
- 1/2 rol kruimeldeeg
- 1 1/2 eieren
- 12,5 cl lichte verse room
- 1 bol mozzarella di bufala
- 1 eetlepel mosterd
- 1/2 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
- 1/2 handvol basilicumblaadje
- peper en zout
Bereiding
- Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes. Kruid met zout en laat uitlekken in en vergiet.
- Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
- Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
- Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd en verdeel hierover de uitgelekte, verkruimelde tonijn.
- Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel over de tonijn en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
- Bak 30 min in de oven.
- Dien warm of lauw op, bestrooid met blaadjes basilicum.
Meer recepten op Delhaize.be
Gepubliceerd op 17.08.2017