Ingrediënten voor 8 personen

  • 76,5 g tonijn in olijfolie uit blik
  • 2 dikke tomaten
  • 1/2 rol kruimeldeeg
  • 1 1/2 eieren
  • 12,5 cl lichte verse room
  • 1 bol mozzarella di bufala
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1/2 afgestreken eetlepel Italiaanse kruiden Delhaize (of Provençaalse kruiden)
  • 1/2 handvol basilicumblaadje
  • peper en zout

Bereiding

  • Ontpit de tomaten en snij in grote blokjes. Kruid met zout en laat uitlekken in en vergiet.
  • Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • Klop de eieren los met de room, kruid lichtjes met peper en zout.
  • Bekleed een grote taartvorm met het kruimeldeeg (beboter de vorm of laat het deeg op het bakpapier liggen). Besmeer de bodem met mosterd en verdeel hierover de uitgelekte, verkruimelde tonijn.
  • Snij de mozzarellabollen in blokjes. Dep de tomatenblokjes droog met keukenpapier en meng met de mozzarella. Verdeel over de tonijn en bestrooi met Italiaanse kruiden. Giet het eimengsel erover.
  • Bak 30 min in de oven.
  • Dien warm of lauw op, bestrooid met blaadjes basilicum.

Meer recepten op Delhaize.be

Gepubliceerd op 17.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow