De Scandifornia-stijl: wasda?

Waar we lang voor zo minimalistisch mogelijk gingen, brengt de Scandifornia-stijl opnieuw wat warmte in onze keuken. Deze stijl speelt met de contrasten van Californisch en Scandinavisch design, en zorgt zo voor een sfeer die zowel strak als kleurrijk is. Het perfecte huwelijk tussen de Scandinavische soberheid en de prachtige Californische kleurtinten.

De belangrijkste regels van deze design-trend

Wil je graag (opnieuw) wat authenticiteit en een cocoon-effect in je woning? Niet eenvoudig, horen we je al zeggen. Daarom geven we je enkele superhandige tips & tricks.

  1. De comeback van kleur in je interieur: zorg voor wat leven in de brouwerij (of toch in je woning)! Combineer strak wit met een palet aan pastelachtige kleuren zoals terracotta, babyroze, zachtgroen, ... Deze kleurrijke toetsen zorgen voor meer licht in je ruimte.
  2. Qua materialen kies je voor natuurlijke producten zoals hout, gevlochten stof, jute of katoen. Zo voeg je textuur en karakter toe aan je ruimte.
  3. Voor de decoratie speel je met lampen in rotan, gekleurde kussens, planten, ambachtelijke decoratie-elementen, ... Kortom: alles wat voor authenticiteit zorgt in je woning en haar interieur.

Hoe vertaalt zich dat in mijn keuken?

Hout, mooie pastelkleuren, chique bohemian-decoratie, ... Spreken deze zaken je wel aan? Pas ze dan ook toe in je keuken. Om je daarbij te helpen, delen we graag onze ideeën en inspiratie. Aan de slag!

Naar een natuurlijke Scandifornia-keuken

Is natuurlijke decoratie helemaal jouw ding? Zorg voor een mooie harmonie van kleuren en materialen en creëer het serene en strakke effect dat je nastreeft.

Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om enkel met zachte en delicate tinten te werken, die voor extra licht in je ruimte zorgen. Ga voor witte keukenkasten en kies voor een werkblad in dezelfde kleur. Om dat ‘chique’ kleureffect toe te voegen, kun je één of meerdere muren in zacht en delicaat roze schilderen, waarbij je het geheel afwerkt met decoratie in warme tinten (een tapijt in taupe, een mooi parket in een lichte kleur, ...).

Een ander trendy idee om een vleugje authenticiteit toe te voegen? Combineer witte meubels met een centraal eiland in licht hout, bijvoorbeeld dennen- of eikenhout. Je kunt in je hoge kasten ook een houten rek inbouwen Zo maak je de keuken van je woning een stuk lichter en stijlvoller.

Naar een Scandifornische keuken met warme kalktinten

Hét idee voor een meer uitgesproken bohemian-stijl? Speel met contrasten. De combinatie van wit met hout werkt hier altijd uitstekend. Voor een wat gedurfder effect kies je voor een iets warmer en dus meer uitgesproken type hout.

Nog een tip: draai de trend om en gebruik hout als belangrijkste materiaal voor je meubels, en wit voor je werkblad. De kleuren kun je toepassen op je muren en in je decoratie, om zo levendige nuances toe te voegen.

Wij zorgen voor inspiratie

Wil je je interieur onder handen nemen? In onze gratis catalogus ontdek je al onze tips. Je vindt er alle trends van het moment en krijgt er een idee van de prijs van je nieuwe keuken.

Download de catalogus
Meer weten

Hulp nodig?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 14.02.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow