Geluidsoverlast in je keuken? Kies voor akoestische isolatie

Een goede isolatie zorgt voor geluidsdemping in de keuken. Er bestaan verschillende technieken en materialen om het geluidsniveau onder controle te houden.

Je stond er misschien niet bij stil toen je jouw keuken aan het ontwerpen was. Maar geen paniek: ook nadien kan je altijd akoestische panelen plaatsen tegen de muren of het plafond. Ze absorberen het geluid en verminderen de weerkaatsing. Schilder ze in een kleur naar keuze zodat ze meteen passen in de mooie decoratie! Je kunt ze ook versieren met een beeld of een foto om hetzelfde effect als een schilderij te krijgen.

Geen zin om aan de slag te gaan? Er bestaat tegenwoordig geluiddempende verf, die eenvoudig aan te brengen is. Deze verf dempt voor de helft de geluidsoverlast in de keuken.

Kies voor stillere installaties en toestellen

De huishoudtoestellen, de stoelen en de schuiflades kunnen bronnen van geluidsoverlast zijn. Hoe verminder je hun impact?

Huishoudtoestellen zijn sterk geëvolueerd en meerdere krachtige en toch stillere toestellen hebben hun opwachting gemaakt. De dampkappen zorgen tegenwoordig voor een doeltreffend en zacht wegzuigen van de kookdampen, met een geluidsniveau onder de 45 decibels. Als stelregel geldt dat jouw huishoudtoestellen het best niet in direct contact met de muren staan. Laat steeds enkele centimeters tussen de twee om trillingen te vermijden.

Om het gekras van de stoelen op de vloer tegen te gaan, kan je glijders plakken onder de poten! En om komaf te maken met het slaan van de schuiven en de kastdeuren kies je voor scharnieren met een schokdemper. Alle èggo keukens zijn trouwens standaard uitgerust met deze scharnieren. Dankzij de onzichtbare schokdemper is een lichte duw op de deur voldoende om deze geluidloos te sluiten!

Maak een afspraak

Een aangenamere keuken om in te leven? Zorg voor nieuwe gewoonten!

Eiwit kloppen, de vaatwasser leegmaken, koffiebonen malen, de tafel dekken,… Deze kleine dagelijkse gebaren hebben een impact op het geluidsniveau en kunnen al snel onuitstaanbaar worden…

Haast en spoed maken de geluiden vaak alleen maar luider. Ontspan je en de sfeer in de keuken wordt er alleen maar aangenamer op!

Raadpleeg onze catalogus en ontdek ons gamma stille huishoudtoestellen en meubelen die geschikt zijn om de geluiden in de keuken te dempen!

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow