1. Richt je interieur in met meubels op maat

Hedendaagse meubels op maat

Een ruimte met al te grote en overweldigende meubels zorgt voor een benauwd gevoel en laat je interieur er ouderwets uitzien. Anderzijds komen overdreven kleine meubels niet tot hun recht, waardoor ze in de ruimte lijken te verdwalen. Toch is een moderne stijl juist een kwestie van de juiste meubels en van hun design en opstelling,

dus zijn meubels op maat de perfecte oplossing. Deze zijn perfect aangepast aan de afmetingen van je ruimte, waardoor je de volledige beschikbare oppervlakte benut en je geen benauwd gevoel krijgt. Bovendien komen ze volledig tot hun recht in je interieur. Zo geniet je optimaal van hun hedendaagse design.

Een voorbeeld: een dressing op maat voor een modern interieur

Een dressingkast op maat bezorgt je slaapkamer of afzonderlijke dressing een hedendaagse look. De dressings van èggo zijn speciaal op maat van jouw interieur ontworpen, ook voor ruimtes met schuine daken.

Voor je dressing kun je kiezen uit verschillende afwerkingen. Wil je je legplanken uit het zicht houden, dan kies je best voor zwarte of witte kastdeuren of voor houten deuren (voor een natuurlijke look), eventueel met een ingewerkte spiegel om de ruimte optisch te vergroten. Voor de garderobe raden we een model zonder deur aan. Zo zijn je knapste outfits steeds zichtbaar. En vergeet voor de finishing touch niet om moderne ledverlichting te plaatsen!

Maak een afspraak

2. Gebruik neutrale kleuren voor je meubilair

Een modern interieur en schreeuwerige kleuren, da’s geen geslaagd huwelijk. Wil je je woning een hedendaagse look bezorgen, dan vermijd je het beste kleuren die snel uit de mode raken. Sobere en tijdloze kleuren moeten dus de boventoon voeren, zoals zwart, wit en grijs. In combinatie met de juiste materialen creëer je met zulke neutrale kleuren een chique en moderne ruimte.

Bovendien zijn deze tinten uitermate interessant voor een moderne eetkamer. Denk bijvoorbeeld maar aan een prachtige hangende buffetkast in zwart of wit: elegantie gegarandeerd! Felle kleuren zijn wél perfect mogelijk in de vorm van decoratie-elementen bij een zwart of wit meubel, bijvoorbeeld op het blad of in de nissen van je buffetkast.

3. Hou je interieur steeds strak

Een modern interieur vereist een strakke inrichting. Dat is in grote mate een kwestie van sobere kleuren en eenvoudige decoratie, al zijn het vooral de kasten die het verschil maken.

Kasten in de hele woning

Zorg voor de juiste kasten en vermijd volle en wanordelijke ruimtes. Denk maar aan kasten op maat: voor elke ruimte de juiste oplossing, én je kunt er alles in kwijt wat je uit het zicht wilt houden. En een kast in de gang of inkomhal is ideaal om je jassen, schoenen en paraplu in op te bergen.

Afzonderlijke opbergruimtes in je woning

Heb je voldoende ruimte in je woning, dan is het steeds een goed idee om een slim ingedeelde bergruimte met legplanken en kasten in te richten. Je kunt er niet alleen je schoonmaakspullen kwijt, maar ook alle andere zaken waar je niet meteen een plekje voor vindt (bezem, stofzuiger, strijkijzer enz.). Of wat dacht je van een voorraadkast, om zo meer ruimte over te houden in je keuken?

Dankzij een apart bureau, met aangepaste kasten en legplanken, worden de boekenkast in je woonkamer of de eettafel geen rommeltje, en ziet je huis er steeds netjes en goed georganiseerd uit.

Maak een afspraak

4. Durf te spelen met afwerkingen en materialen

Om een modern interieur te verkrijgen, moet je durven te spelen met de afwerkingen en materialen van je meubels: hout, metaal, betoneffect of kleuren, met matte, glanzende of satijnafwerking... Combineer gerust de verschillende mogelijkheden in al je ruimtes, zelfs in de badkamer!

Wil je ook in je badkamer een modern en industrieel interieur? Kies dan voor meubels met een prachtig betoneffect! In combinatie met een knappe hedendaagse waskom, strakke kasten en een spiegel met ingewerkte ledverlichting bezorgt een betonlook je ruimte een unieke moderne stijl.

Liever een moderne en ontspannende sfeer? Kies dan voor houten kastfronten en zwarte kranen, altijd goed voor een hedendaags effect.

5. Laat je tv tot haar recht komen in je woonkamer

De televisie wordt steeds dunner en groter, en neemt in elke moderne en hedendaagse woonkamer een bevoorrechte plaats in tegen de muur. In die mate zelfs dat ze is uitgegroeid tot een heuse muurdecoratie in de woonkamer. Sommigen laten zelfs beelden afspelen van een open haard, of tonen een kunstwerk of foto’s.

Zo heb je geen enkele reden meer om je televisie in de woonkamer te verbergen! Sterker nog, met een knap en modern tv-meubel laat je de televisie helemaal tot haar recht komen. Een strak hangend tv-meubel verbergt niet alleen de kabels en aansluitingen, maar biedt je ook extra kastruimte om je apparaten weg te steken.

Geen fan van een zichtbare tv in je moderne woonkamer? Geen probleem! Met een meubel met schuifdeur haal je je scherm tevoorschijn wanneer je dat wilt.

Èggo, je expert in inrichtingen

Op zoek naar inspiratie voor de inrichting van je interieur in een modern design? Bij èggo staan we voor je klaar om de beste oplossingen en kasten te vinden voor elke ruimte van je woning: keuken, woonkamer, eetkamer, bureau, badkamer, ... Afspraak in je dichtstbijzijnde èggo-showroom!

Vind je showroom
Meer weten

Hulp nodig voor je interieurproject?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 13.10.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow