De grote voordelen van de keuken zonder handgrepen

Zo’n keuken is eerst en vooral erg mooi! De handgrepen van deuren die gecamoufleerd in het oppervlak zitten maken plaats voor perfecte en gestroomlijnde vormen. De puurheid van de lijnen in onze design collectie zet je culinaire prestaties volop in de bloemen. En de mogelijkheid om vlot te bewegen in de push pull keuken is de kers op de taart.

Bovendien is deze keuken praktisch! Heb je de handen vol, dan duw je de deuren open met een kleine kniestoot. Het push pull systeem is geschikt voor zowel de lage als hoge kasten. De hogere kasten gaan horizontaal open zodat je er makkelijker bij kunt.

Misverstanden over een push pull keuken

  • Stevig? Scharnieren met stille dempers maken het push pull systeem alleen maar interessanter. Bovendien komt er sowieso slijt op een keuken waar geleefd wordt, handgrepen of niet!
  • Snel vuil? Geen reden om schrik te hebben van vlekken op de meubels door plakkende handen. De kast gaat open met een lichte duw met de elleboog en vingerafdrukken worden weggeveegd met één enkele sponsveeg.
  • Ingewikkeld? Je zult in het begin een paar keer moeten proberen vooraleer je begrijpt hoe de deuren werken. Maar al snel krijg je de werking ervan onder de knie!

Voor de kinderen, keuken met of zonder handgrepen?

Weinig risico om zich pijn te doen in een keuken zonder handgrepen. Je kinderen zijn veilig: je huishoudproducten zijn immers goed opgeborgen!

Voor veel kinderen is de klassieke keuken een speeltuin. Handgrepen en knoppen zijn populair speelgoed voor onze kleinsten. Maar om te vermijden dat ze zich pijn doen, is het beter om goed na te denken over de plaats van de handgrepen! Denk er ook aan om de toegang tot de kasten goed af te sluiten zodat gevaarlijke producten netjes opgeruimd staan en buiten het bereik van kinderen gehouden worden.

Mijn traditionele keuken mét handgrepen, uit de mode?

Wees gerust! De keukens in cottage stijl zijn nog steeds in! Het is de andere grote trend!

Oude knoppen en handgrepen zorgen voor heel wat charme in een traditionele keuken. Daarnaast willen we meer dan ooit onze kasten een persoonlijke toets geven. Een eenvoudige en spaarzame manier om je ouderwetse keuken een hedendaagse look te geven!

Oordeel zelf over hoe modern de keuken zonder handgrepen is, speciaal door de EGGO keukenspecialisten ontworpen! Ideeën nodig? Blader door de catalogus of stap binnen in één van onze winkels.

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow