Voorbereidende stap: sorteren!

Vooraleer je jouw kleerkast begint op te ruimen, neem je best de tijd om na te denken: wat houd ik bij? Wat geef ik weg? Wat gooi ik weg? Het motto: prioriteiten stellen.

Hulp of advies nodig? Voer het sorteren met meerdere mensen uit, met familie of vrienden! Het gaat sneller en is bovendien nog leuk ook.

Het hart op de juiste plaats: geef stukken in goede staat weg aan liefdadigheidsorganisaties.

 

De kleerkast goed opruimen: operatie optimalisering!

Tijd voor de serieuze zaken! Begin met je kleren te ordenen per seizoen, zonder je zomerjurkjes en dikke winterjassen te mengen. 

Leg vervolgens de kleren die je het vaakst aantrekt in het midden van de dressing: een centraal eiland met uitschuifbare lades is daar ideaal voor.

Houd de hangstaaf voor alles wat gemakkelijk kreukt: jurken, rokken, bloezen en hemden, broeken. 

Een super handig snufje is een telescopische dassenhouder om je stropdassen, maar ook je sjaals en riemen op te hangen.

Voor juwelen en kleine accessoires gebruik je een ladeverdeler. Dankzij het vilt kan je deze zelfs versnijden zoals je zelf wilt.

En voor de schoenen? Houd enkel je dagelijks gebruikte schoenen in de kast. De laarzen en wandelschoenen gaan naar de garage!

Goed opgeruimde kasten, kinderspel?

Voor de kinderen geldt de gouden regel dat ze hun opgevouwen kleding zoveel mogelijk verdelen. Bij EGGO hebben we aangepaste opbergmogelijkheden ontwikkeld, vakjes om de kinderen te helpen om op te ruimen.

Ook dankzij een eenvoudig toegankelijke ophangstang hoef je ‘s ochtends geen kleding meer op te vouwen: T-shirts en sweaters hebben een eigen plaats.

Wil je geen duizendpooteffect creëren met de kousen, voorzie dan een specifieke doos om deze op te ruimen.

 

Dekbedden, overtrekken en beddengoed: geen gedoe meer!

Stop met jezelf in onnodige bochten te wringen: dekbedden om te vervangen helemaal vanboven in de kast en het beddenlinnen van het hele gezin op dezelfde plaats.

Kleine tip om meer plaats te winnen in de lades: rol je plaids op en rangschik ze per kleur. Zowel mooi als praktisch! 

Vind je volledige beddengoed snel terug door het op te ruimen in een kussensloop: overtrek, laken, alles is aanwezig! 

Vind de EGGO oplossingen om je kleerkast goed op te ruimen, zowel in de slaapkamer van de ouders als die van de kinderen.

Gepubliceerd op 18.08.2017
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow