Veel licht, de hele dag door

Een mooie natuurlijke lichtinval heeft altijd een gunstig effect! Veel licht in huis duidt op een warme sfeer, een plek waar het goed toeven is. Weet je dat uitgerekend wit ideaal is voor een mooie keuken vol licht? In tegenstelling met donkere kleuren, vangt en weerspiegelt wit het daglicht, en verspreidt het door heel de kamer.

Tip: Witgelakt

Als je neigt naar een moderne stijl, is er niets beters dan een witgelakte keuken voor nog meer helderheid. Met mooie lampen in Scandinavische stijl wordt jouw moderne uitgeruste keuken een gezellige plaats vol licht. En als je echt de kaart van de lichtintensiteit wilt uitspelen, kun je denken aan een dakraam om het licht te laten binnenstromen.

Een indruk van ruimte, ideaal voor kleine keukens

Dit is inderdaad een groot pluspunt van een kleur zoals wit: net zoals pastelkleuren kun je er je keukenruimte mee vergroten … of tenminste toch die indruk geven. Dit heeft te maken met het eerstgenoemde punt in dit artikel. Door het licht te weerkaatsen in plaats van het te absorberen, benadrukken lichte (zelfs koude) kleuren de indruk van volume.

Tip: Bovenkasten voor meer ruimte

Waarom niet kiezen voor witte bovenkasten die doorlopen tot het plafond? Zo maak je je keuken op maat nog groter en benut je de ruimte optimaal.

Een tijdloze, elegante kleur

Het probleem met flashy kleuren is dat je ze snel beu wordt. Een ultramoderne kleur kan een tijdlang voldoen, maar op een bepaald moment is ze niet langer populair. Een witte keuken is dus sober en tijdloos. Ze behoudt haar uitstraling als de tijd verstrijkt. Met enkele leuke decoratie-ideetjes links en rechts kun je ze makkelijk verfraaien. Zo creëer je een keuken op jouw maat die leven uitstraalt.

Tip: Elegantie en minimalisme

Wit is ook een erg elegante kleur, die met name past bij een minimalistische stijl. Met fronten zonder handgreep en strakke lijnen krijgt je keuken een eigentijdse stijl die  de tijdgeest uitademt.

Wit past bij alles en geeft je verbeelding vleugels

Zowel voor wie klassiek denkt als voor wie origineel wil zijn, heeft wit het voordeel dat het bij alles past. Wit is altijd geschikt, of je nu besluit om voor contrasten te zorgen, bijvoorbeeld door een zwart werkblad te voorzien, of een natuurlijk aspect te behouden met accenten van licht hout. Je kunt ook beslissen om je muren te verven en voor wat extra kleur te zorgen. Durf te spelen met kleuren, decoraties, het keukengerei, de achterwand (cementtegels zijn momenteel in) en al die andere kleine afwerkingen waarmee je een cosy en gezellige sfeer in het leven roept.

Tip: Niet helemaal wit

Let erop dat de look niet helemaal wit wordt! Wit zorgt wel voor helderheid, soberheid en elegantie, maar kan ook onpersoonlijk worden, en zelfs koud. Een volledig witte look kan de indruk geven van een klinische ruimte.

Wit voor alle interieurs en alle smaken

Ben je op zoek naar een moderne of eerder een landelijke keuken? Wit vindt zijn plaats in elk design en alle inrichtingen. Bij èggo vind je bijvoorbeeld een ruime keuze aan uitgeruste keukens in witte tinten. Lijstwerk of niet? Aan jouw de keuze in functie van je eigen smaak en verwachtingen.

Tip: Een functionele kleine keuken

Wij bieden ook kleine witte keukens aan om een ruimte optimaal te benutten. Deze kwaliteitskeukens zijn slim doordacht en omvatten alles wat je zou kunnen nodig hebben (elektrische apparaten, bergruimte, inbouwkoelkast, …).

Zullen we een afspraak maken en jouw project bespreken?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 27.07.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow