Veel licht, de hele dag door

De kamers van een woning vullen moet mooi natuurlijk licht heeft altijd een gunstig effect! Veel licht in huis duidt op een warme sfeer, een plek waar het goed toeven is. Weet je dat uitgerekend wit ideaal is voor een mooie lichtrijke keuken? In tegenstelling met donkere kleuren, vangt en weerspiegelt wit het daglicht, en verspreidt het door de hele kamer.

Tip: witgelakt

Als je neigt naar een moderne stijl, is er niets beters dan een witgelakte keuken voor nóg meer helderheid. Met mooie lampen in Scandinavische stijl wordt jouw moderne en hedendaagse uitgeruste keuken een gezellige ruimte die baadt in het licht. En als je echt de kaart van de lichtintensiteit wilt uitspelen, kun je ook een glazen wand overwegen om je ruimtes af te scheiden en tóch het licht te laten binnenstromen.

Een ruimtelijk gevoel, ideaal voor kleine keukens

Dit is inderdaad een groot pluspunt van kleuren als wit: net zoals pastelkleuren maak je je keukenruimte groter … of toch optisch groter. Dit heeft te maken met het eerstgenoemde punt in dit artikel. Door het licht te weerkaatsen in plaats van het te absorberen, benadrukken lichte (zelfs koele) kleuren een ruimtelijke indruk. Het resultaat: je kleine keuken lijkt groter dan ze in werkelijkheid is. Pure magie!

Tip: bovenkasten voor meer ruimte

Waarom niet kiezen voor witte bovenkasten die doorlopen tot het plafond? Met een keuken op maat benut je de volledige ruimte tegen de muren.

Ontwerp je keuken in 3D

Een tijdloze, elegante kleur

Het probleem met flashy kleuren is dat je ze snel beu wordt. Een ultramoderne kleur kan een tijdlang voldoen, maar op een bepaald moment is ze gewoonweg uit de mode. Een keuken in witte kleur is dus sober en tijdloos. Ze behoudt haar uitstraling als de tijd verstrijkt. Met enkele leuke decoratie-ideetjes links en rechts kun je ze makkelijk verfraaien en qua stijl laten aansluiten op de huidige trends.

Tip: elegantie en minimalisme

Wit is ook een erg elegante kleur, die met name past bij een minimalistische en moderne stijl. Met meubels met greeploze kastfronten en strakke lijnen, een werkblad in marmereffect en sobere decoratie krijgt je keuken een eigentijdse look die de tijdgeest uitademt.

Maak een afspraak

Wit past bij alles en geeft je verbeelding vleugels

Zowel voor wie klassiek denkt als voor wie origineel wil zijn, heeft wit het voordeel dat het bij alle kleuren en materialen past. Wit is altijd geschikt, of je nu besluit om voor contrasten te zorgen, bijvoorbeeld door een zwart werkblad te plaatsen, dan wel om een natuurlijke sfeer te behouden met accenten van licht hout.

Je kunt ook beslissen om je muren te verven en voor wat extra kleur te zorgen. Durf te spelen met kleuren, decoratie-elementen, accessoires, keukengerei, de achterwand (cementtegels zijn momenteel in), de vloertegels en al die andere kleine afwerkingen waarmee je een moderne, cosy en gezellige sfeer in het leven roept.

Tip: een (niet overdreven) witte keuken

Let op voor een volledig witte look! Een witte keuken mag dan wel ideaal zijn voor helderheid, soberheid en elegantie, maar wordt ook snel onpersoonlijk, en zelfs koel. Een volledig witte look in een keuken kan een klinische indruk geven. Let er dus op om enkele kleurtoetsen toe te voegen aan je decoratie en zo wat leven te brengen in je ruimte.

Wit voor alle interieurs en alle smaken

Ben je op zoek naar een moderne of eerder een landelijke keuken? Wit vindt zijn plaats in elk design en alle inrichtingen. Bij èggo vind je bijvoorbeeld een ruime keuze aan uitgeruste keukens met meubels in witte tinten. Kastfronten met of zonder lijstwerk? Aan jouw de keuze in functie van je eigen smaak en verwachtingen.

Ontdek de catalogus

Tip: functionele kleine witte keukens

Wij bieden ook kleine witte keukens aan om je ruimte optimaal te benutten. Deze kwaliteitskeukens zijn slim doordacht en omvatten alles wat je zou kunnen nodig hebben (elektrische toestellen, berghoekje, inbouwkoelkast, …). Bovendien zorgt de witte kleur van je keuken ervoor dat je ruimte er groter uitziet!

Zullen we een afspraak maken en jouw project bespreken?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 27.07.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow