De afmetingen van je badkamermeubel

De grootte van je meubel is het eerste criterium waar je op moet letten. De afmetingen moeten natuurlijk aangepast zijn aan de oppervlakte van je ruimte. Heb je een grote badkamer en komt je lavabo tegen een volledig vrije muur te staan, dan is een groter model een makkelijkere keuze dan wanneer je een smalle badkamer hebt.

Toch moet je ook naar de praktische kant kijken. Heb je een groot gezin? Kies dan eerder voor een groot meubel met twee wastafels. Woon je alleen? Dan volstaat een meubel met één wastafel, maar is meer opbergruimte onder de wastafel misschien aangewezen. Bepaal dus zelf je behoeften en de juiste afmetingen, voor een handig meubel dat niet je hele badkamer inpalmt.

Het ontwerp van je badkamermeubel

De badkamer is dé ideale plek om tot rust te komen. Zorg er dus voor dat ze qua stijl perfect bij jou past, zodat je er in alle rust van een lekker warm bad kunt genieten. De uitstraling van je ruimte wordt dus ook bepaald door het design van je badkamermeubel. Belangrijk dus om goed stil te staan bij de keuze.

Een harmonieuze stijl

Het badkamermeubel wordt over het algemeen samen met andere meubels in dezelfde stijl verkocht: een kolomkast, een kast met deuren, legplanken, extra lades, een spiegel enz. Het resultaat: een harmonieuze badkamer in jouw favoriete look, materialen en kleuren.

Denk bijvoorbeeld aan meubels in betoneffect met elementen in zwart metaal: ideaal voor een badkamer in industriële stijl. Meubels met kastfronten in heldere eik zorgen dan weer voor een natuurlijke en gezellige sfeer in je ruimte. En met witte matte meubels ten slotte krijgt je interieur een modern effect. 

Een hangend of staand model

Je moet ook kiezen of je een hangend badkamermeubel wilt of een vloermodel. Met een vloermeubel beschik je natuurlijk over meer opbergruimte onder de wastafel, terwijl je met een hangend meubel een luchtig en licht effect creëert. Bovendien is dit laatste handiger qua onderhoud omdat de ruimte onder je meubel makkelijker bereikbaar is.

Een inbouwwastafel, onderbouwwastafel of opzetwastafel

De keuze van je meubel hangt ook af van het type wastafel dat je wenst. Bij èggo bestaan er drie soorten wastafels: de inbouwwastafel, die rechtstreeks in het meubel is ingebouwd, de onderbouwwastafel, en de opzetwastafel die op je meubel staat.

Elk type bezorgt je badkamer een unieke stijl. De inbouwwastafel is over het algemeen eerder discreet en zorgt voor een strakke look. De onderbouwwastafel neemt minder plaats in je meubel in dan de inbouwversie, terwijl je wel over een grote diepte beschikt. De opzetwastafel is dan weer zeer modern. De keuze voor het wastafelmeubel moet dus aansluiten bij jouw smaak voor interieurdecoratie.

De indeling van je meubel

Het grootste voordeel van het wastafelmeubel is dat je over extra opbergruimte beschikt.

Een kast onder de wastafel

Wastafelmeubels kun je kiezen met open kastruimtes, zoals legplanken, of met gesloten kasten, zoals lades. Deze kastruimtes zijn zeer handig: je kunt er je hygiëneproducten in kwijt, maar ook schoonheidsproducten of zelfs handdoeken. Naargelang je behoeften kies je dus voor een model met één grote kastruimte, ofwel voor een meubel met meerdere kleine kastruimtes.

Open kasten zijn natuurlijk heel mooi, maar zijn een stuk minder handig dan gesloten kasten. Zo zorgen lades of gesloten kasten ervoor dat je spullen mooi uit het zicht blijven en ziet je badkamer er altijd netjes opgeruimd uit.

Een opbergruimte naast de wastafel

Zowel voor inbouw- als voor opzetwastafels beschik je bij sommige modellen meubels over een groot blad om spullen op te zetten. Denk maar aan tandenborstels, parfums, producten en decoratievoorwerpen die je er makkelijk kwijt kunt.

Slimme accessoires

Je kunt je lavabomeubel uitrusten met praktische accessoires. Zo beschikken sommige modellen over een handdoekhouder dat onder het blad of tegen je meubel hangt. Meestal is deze standaard geïntegreerd, al kan hij ook apart toegevoegd worden.

De stevigheid van je meubel

In een vochtige ruimte zoals de badkamer moet het meubel natuurlijk ook zeer stevig zijn. Bij èggo zijn de materialen bestand tegen vocht, maar zijn ze ook perfect geschikt voor dagelijks gebruik en kunnen ze tegen intensief onderhoud. Al deze zaken kunnen je meubel na verloop van tijd namelijk aantasten en beschadigen!

De èggo-badkamermeubels zijn extreem stevig. Ze zijn van Duitse kwaliteit en worden in de fabriek vervaardigd in duurzame materialen. Zo gaat je wastafelmeubel jaren mee! 

Het budget voor je badkamermeubel

Een laatste belangrijk criterium voor je lavabomeubel: de prijs! Naargelang van je budget moet je keuzes maken qua materialen, grootte en design van je meubel. Een model in massief hout of marmer heeft uiteraard een ander prijskaartje dan een model in laminaat.

Bij èggo hebben we badkamermeubels voor elk budget en steeds van grote kwaliteit! Je vindt dus steeds een badkamermeubel dat aan je verwachtingen voldoet. 

Ontwerp de badkamer van je dromen met èggo

Zin in een nieuwe badkamer? Onze adviseurs helpen je bij de inrichting van deze belangrijke ruimte in je woning, volledig volgens jouw smaak en behoeften. Bezoek een van onze showrooms om je project te bespreken.

Vind een showroom
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 01.03.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow