De voordelen van een slimme keuken

Je uitgeruste keuken is zoveel meer dan louter de plaats waar je je lekkerste gerechten bereidt. Dankzij de nieuwste technologieën is ze slimmer geworden, en vergemakkelijkt ze je leven op tal van manieren. Zo helpt je keuken je met volgende zaken:

 • Bespaar tijd bij het bereiden van je maaltijden. Ideaal na een zware werkdag!
 • Bespaar energie door je toestellen zo te programmeren dat ze tijdens daluren gebruikt worden, en door te controleren hoe en wanneer ze werken.
 • Krijg zicht op allerlei belangrijke gegevens om je verbruik efficiënt te beheren. Goed voor jou, maar ook voor de planeet.

Kortom, een geweldige huishoudhulp waar jij en je gezin op kunnen rekenen.

De essentiële huishoudtoestellen voor je uitgeruste keuken

Dat zijn er uiteraard heel wat. Van de koelkast die je zegt welke voedingsmiddelen er nog over zijn, tot de slimme afzuigkap die haar snelheid aanpast aan je bereiding: onze experts vertellen je alles over de elektrotoestellen die je leven (en je maaltijden) veranderen.

De koelkast die verbonden is met je boodschappenlijstje

De slimme koelkast is veel meer dan gewoon een ‘frigo’, en toont je wat erin zit. Ontbreekt er nog een ingrediënt voor je recept van vanavond? Je ontvangt gewoon een melding zodat je het niet vergeet te kopen. Weet je niet meer of je nog tomaten overhebt? Neem snel een kijkje vanuit de supermarkt om zeker te zijn.

Sommige toestellen beschikken zelfs over een superhandig touchscreen waar je je boodschappenlijstje, de gezinsagenda, een witte achtergrond, recepten enz. op kunt toveren.

Kookplaten en afzuigkappen

Het fornuis is natuurlijk het belangrijkste toestel in je keuken, en evolueert steeds verder! Vandaag wordt de markt gedomineerd door inductie. Zo’n inductiekookplaat heeft dan ook tal van voordelen: ze hoeft minder op te warmen, staat slechts op een beperkt deel in contact met je potten en pannen, heeft een hoger energierendement, ...

Dankzij hun vele functies worden kookplaten steeds vernuftiger:

 • Een flexibele zone, aangepast aan de grootte van je pan.
 • Automatische aanpassing van de warmte volgens de vordering van je bereiding.
 • Overloopsensoren om kokend water te detecteren.
 • Een geïntegreerde onzichtbare afzuigkap die damp en geurtjes efficiënt en stil opzuigt.

Hetzelfde geldt voor de afzuigkap, die steeds stiller, discreter, mooier, en vooral slimmer wordt. Deze is namelijk verbonden met het fornuis en past haar snelheid aan volgens de bereiding.

De multifunctionele oven

Naast de slimme oven met applicatie om op afstand voor te verwarmen, zijn ook de multifunctionele toestellen vandaag enorm populair. Zo combineer je tegenwoordig de klassieke oven (met hete lucht, grill enz.) en de stoomoven. Eén enkel toestel voor alle soorten bereidingen.

Nog een superhandige keukenfunctie: de mogelijkheid om twee gerechten tegelijk te bereiden op verschillende temperaturen. Je oven is in twee aparte zones verdeeld, waardoor je ervoor kunt kiezen om slechts één van beide te verwarmen, en zo energie bespaart. En dat alles met een nóg efficiëntere en snellere bereiding.

En uiteraard mogen deze toestellen niet vergeten worden:

 • De vaatwasmachine die zich aanpast aan de beschikbare ruimte en die wat hoger wordt geplaatst voor een grotere ergonomie.
 • De polyvalente microgolfoven waarmee je kunt koken, opwarmen, ontdooien, ...
 • Het koffietoestel dat je met een app kunt opstarten vanuit je bed.
 • De slimme multicooker die je helpt om allerlei heerlijke gerechtjes op tafel te toveren.
 • De slimme wijnkast die je op de hoogte houdt over de inhoud, advies geeft over welke wijnen je kunt bewaren en handige tips geeft.

Ontdek de catalogus

Op zoek naar je toekomstige keuken?

Onze keukenexperts delen hun vele tips maar al te graag met jou! Ze helpen je bij je keuzes, volledig volgens jouw budget en behoeften. Welk elektrotoestel kies ik best? Welk materiaal kies ik voor mijn werkblad? Allemaal zaken die we samen kunnen bespreken.

Vind je showroom
Meer weten

Wij begeleiden je

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 05.04.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow