In dit artikel verkennen we de verschillende indelingsmogelijkheden van de keuken in je studio. Maar eerst moeten we enkele stappen overlopen om je project vorm te geven.

De grootte van je keuken meten

Vóór je een keuken voor je studio kiest, moet je eerst de beschikbare ruimte bepalen. Meet de oppervlakte en teken een plan van je studio zodat je kunt zien waar je toekomstige keuken komt te staan. Kun je wat hulp gebruiken bij het tekenen van je plan? Met deze tools kun je rekenen op de hulp van èggo en zijn begeleiders:

De juiste plaats kiezen

Kies een goed toegankelijke plaats voor je keuken, die de toegang tot de andere kamers van je studio niet belemmert. Het is belangrijk dat je je makkelijk kunt verplaatsen.

De afmetingen

De afmetingen van je keuken moeten aansluiten bij de beschikbare oppervlakte, zodat de ruimte niet overvol raakt. Om de ruimte maximaal te benutten, kies je keukenmeubels op maat.

De voorzieningen

Bepaal de plaats van je spoelbak, fornuis, werkblad, koelkast en oven. Daarbij moet je natuurlijk steeds rekening houden met de aansluitingen. Zorg ervoor dat de voorzieningen zich op een logische plek bevinden, om zo de oppervlakte van je studio ten volle te benutten. Je keuken moet eerst en vooral praktisch zijn!

Onze keukens voor studio’s

Als je je eerste denkoefeningen hebt gedaan, is het tijd om na te denken over de verschillende types keukens waar je uit kunt kiezen. Bij èggo hebben we voor ieder wat wils en bieden we een waaier aan mogelijkheden die aan je behoeften voldoen en je budget respecteren.

Een uitgeruste keuken met inbouwapparatuur

Een studio met een uitgeruste keuken? Tuurlijk! Je kiest het beste voor een model met ingebouwde toestellen. Zulke keukens zijn extreem goed aangepast aan beperkte oppervlaktes en kunnen tegen een muur geplaatst worden.

Terug naar de basis met een kitchenette

De kitchenette of kleine keuken is zonder twijfels het toppunt van functionaliteit in kleine ruimtes. Het idee: een kleine keuken met een koelkast, een spoelbak, een fornuis en een oven. Dankzij de plaatsing in een nis of hoek van een ruimte neemt ze extreem weinig plaats in, terwijl je toch over maximaal comfort beschikt tijdens het koken.

Onze tips voor een handige én mooie kleine keuken

Hoe kan de keukenruimte in een studio optimaliseren? Ik wil dat mijn nieuwe keuken qua stijl aansluit bij de rest van mijn woning, kan dat? Het antwoord op deze vragen geven we je aan de hand van enkele tips waarmee je de ruimte voor je keuken ten volle benut.

Verticaal opbergen

In een kleine ruimte zoals een studio telt elke vierkante centimeter. Kies dan ook voor meubels die tot aan het plafond reiken. Kasten waar je met een krukje bij kan, zijn namelijk nog altijd beter dan geen kasten. Dankzij dit trucje bezorg je je ruimte meer hoogte en krijgt ze een groter ruimtelijk gevoel.

Kasten inrichten

Heb je écht weinig ruimte ter beschikking? Laat de moed niet zakken! Bij èggo bestaat er een oplossing voor elk probleem, zeker wat kasten betreft!

Kies voor keukenmeubels met veel opbergruimte, bijvoorbeeld hoge meubels met in de hoogte verstelbare planken en in het onderste deel lades met compartimenten.

Vergeet de decoratie niet uit het oog!

Decoratie zorgt voor de finishing touch van je project. Als je ze laat aansluiten bij je keukenmeubels, bezorgt ze je studio een unieke toets. Ook hier dacht èggo aan al je decoratievoorkeuren dankzij een gamma van exclusieve muurkleuren met eco-label, om je dagelijkse leven nóg aangenamer te maken.

We helpen je met de inrichting van je keuken in je studio

Wil je graag meer weten over de inrichtingsmogelijkheden van de keuken in een studio? Onze adviseurs helpen je graag.

Ongeacht hoeveel ruimte je voor je keuken ter beschikking hebt, bij èggo vind je steeds keukens op maat en aangepast aan je behoeften, die je naar eigen voorkeur kunt aanpassen. Ontdek snel je droomkeuken van èggo-kwaliteit.

Vind een winkel

Meer informatie

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 19.04.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow