De grote winnaar: wit!

Wit is nog lang niet uitgezongen

Wit vertoont na jaren aan de top nog niet het minste rimpeltje. Ook in 2024 staat deze tijdloze tint helemaal bovenaan het podium voor de keukentrends.

En terecht: wit staat symbool voor zuiverheid, netheid, helderheid en grote ruimtes. Kortom, alles wat een moderne keuken nodig heeft!

Durf variëren met wit

Er bestaan tal van soorten wit die je keuken op subtiele wijze een ander uitzicht kunnen geven. Zuiver wit is ongetwijfeld de veiligste keuze voor je interieur en is met voorsprong de meest lichtrijke tint. De grote troef? Wit past perfect bij elke andere tint: van diepzwart tot snoeproze!

Dat neemt niet weg dat ook andere tinten wit onze aandacht verdienen. Denk bijvoorbeeld aan gebroken wit, of zeer koel wit met een blauwachtige ondertoon, of juist warmer wit met een geel-oranje toets. Kortom: voor ieder wat ‘wits’!

Een perfecte combinatie met materialen en afwerkingen

Heb je schrik voor het steriele karakter van wit? Weet dat de afwerkingen en materialen in je keuken in grote mate bepalen hoe het wit van jouw keuze er uiteindelijk uitziet.

Een matte afwerking voor je witte kastfronten bijvoorbeeld bezorgt je keuken zachtheid en diepte, terwijl een lakafwerking meer licht weerkaatst en zo de ruimte optisch groter doet lijken. Door een wit geverfde muur of meubilair te combineren met een werkblad van zwart of wit marmer of imitatiemarmer, bezorg je je keuken een flinke portie elegantie. Met een houten werkblad creëer je een warme en aangename sfeer.

Ontwerp je keuken in 3D

Neutrale tonen: voor ontspanning en elegantie

Ook neutrale tonen blijven populair bij liefhebbers van moderne keukens en zorgen gegarandeerd voor een gezellige zen-sfeer. In 2024 zullen er ook heel wat keukens de deur uitgaan met muren en kastfronten in beige, grijs of molgrijs.

Een rustgevende en gezellige keuken

Neutrale tinten zijn perfect voor wie op zoek is naar een rustgevende sfeer en de keuken ziet als een plaats waar gerust wat welzijn en rust mag heersen. Deze nuances nodigen dan ook uit tot een ontspannen sfeer, wat nooit kwaad kan in een ruimte waar het er soms druk aan toe gaat.

Maar tegelijk sober en elegant

De neutrale kleuren zorgen voor een sobere en elegante basis die perfect bij elke decoratiestijl past, van cottage-keukens tot zeer moderne keukens. Net zoals wit kunnen ze perfect gecombineerd worden met allerlei materialen. Denk bijvoorbeeld aan een houten werkblad, dat op zijn beurt voor de nodige warmte zorgt.

Bovendien kun je gerust levendige kleuren of opvallende decoratievoorwerpen toevoegen, zonder dat je ruimte er overdreven vol dreigt uit te zien.

Japandi-kleuren voor een contrastrijke sfeer

De Japandi-stijl is een knappe mix van Japans design en Scandinavisch minimalisme. Deze trend in interieurdesign vindt dit jaar ook zijn weg naar de keuken, om er een ruimte boordevol welzijn en rust te creëren.

Ruimte voor natuurlijke, lichtrijke en sobere kleuren

Hier gaat alle aandacht naar natuurlijke kleuren. De focus ligt op soberheid, met lichte en zachte tinten zoals beige, ecru, lichtgrijs of muisgrijs. Kortom, diepzwart moet plaatsmaken voor meer lichtrijke kleuren.

Contrast met een donkere kleur

Mag het wat origineler? Contrast speelt een sleutelrol in de Japandi-stijl. Combineer deze heldere kleur met een donkerder tint (natuurlijk, aardekleur, diep, ...). Zeker saliegroen, terracotta, kaki of nachtblauw zijn extreem populair.

En wat met levendige kleuren in de keuken?

Zoals je al hebt begrepen, zetten natuurlijke kleuren in 2024 de toon in de keuken. Levendige kleuren moeten dit jaar dus even het onderspit delven, wat echter niet wil zeggen dat ze strikt verboden zijn, wel dat ze slechts in beperkte mate deel zullen uitmaken van je decoratie. Anders gezegd: felrood en snoeproze mogen, maar bij voorkeur in de vorm van toetsen in je accessoires, dus niet als kleur voor de hele muur of alle kastfronten van je keukenmeubels.

Ontdek de catalogus

De meest trendy kleur? Da’s jouw kleur!

Qua interieurdesign is en blijft de allerbeste decoratie datgene wat jouw stijl en persoonlijkheid uitstraalt. Dat geldt zeker in de keuken, de plaats waar je zoveel tijd doorbrengt en leuke momenten met het gezin en vrienden beleeft.

De topkleuren voor 2024 vormen een leidraad, maar mogen je niet beletten andere kleuren uit te proberen. Aarzel dus niet om je favoriete kleur in je keuken te verwerken, ook als deze niet ‘in de mode’ is. En omdat we met iedereen rekening houden, bieden we bij èggo tal van kleuren aan voor de muren en kastfronten van je keuken, gaande van de meest sobere tot de meest levendige kleuren.

Stel samen met èggo je trendy keuken samen

Èggo begeleidt je bij het ontwerp van een knappe en handige keuken. Ons team maakt je, rekening houdend met jouw behoeften, wegwijs in de meest trendy keukendesigns en zoekt samen met jou naar jouw stijl. De belangrijkste trend voor jarenlang resultaat is ten slotte dat je je goed voelt in je huis!

Vind een winkel
Meer weten

Nood aan meer info?
 

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 29.04.2024
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow