Het belang van zich thuis goed te voelen

De muren en hun kleur dragen natuurlijk sterk bij aan de sfeer in je keuken. Toch vormen deze meestal niet het grootste ‘probleem’: in het slechtste geval kun je er namelijk steeds een nieuw likje verf over doen, en klaar is Kees!

Niet zo voor de kasten in je keuken. Logisch: je verandert nu eenmaal niet elk jaar van keuken, dus ben je maar beter zeker van je zaak. Ga je best voor tijdloos wit? Of toch eerder voor trendy zwart? Of misschien een meer gedurfde kleur? Het belangrijkste is steeds dat je je er goed voelt en dat je een sfeer creëert die aansluit bij wie je bent, ongeacht of je nu van klassiek dan wel van origineel houdt.

Alles weten over de verschillende kleurfamilies

De eerste vraag die je je moet stellen, is welke sfeer je wilt bereiken. Wil je een extra warm en gezellig effect creëren? Of eerder een strakke en zachte sfeer? Of misschien liefst een ontspannen sfeer? Naargelang jouw smaak volg je een van de drie grote kleurfamilies.

Warme kleuren

Warme kleuren zijn dynamisch en gezellig, en zijn perfect geschikt voor iedereen die net dat beetje anders wil voor z'n keuken. Met rood, geel, misschien zelfs roze of oranje zorg je voor licht in je keuken. Maar: het zijn ook juist zulke kleuren die we snel beu zijn.

Koele kleuren

Koele kleuren zijn zachter en zijn ideaal voor een ontspannend interieur. Onder deze familie zitten bijvoorbeeld nuances van blauw en groen, kleuren die een vleugje natuur toevoegen aan je keuken.

Neutrale kleuren

Onder ‘neutrale’ kleuren verstaan we wit, zwart, grijs, beige, ... Zachte kleuren dus, die je moeiteloos met tal van tinten combineert en waarmee je de strakke stijl bereikt die de laatste jaren zo in de mode is.

Enkele essentiële kleuren in onze keuken

Wit voor een pure en tijdloze keuken

Wit is eigenlijk een kleur waar je niet omheen kan, en een van de meest gekozen kleuren voor keukenkasten. Mat wit of glanzend wit, het is meteen duidelijk wat jouw smaak is qua interieur: strak en tijdloos.

En de mogelijkheden zijn onbeperkt. Je kunt kiezen voor een totaal witte look: Een wit schilderij aan de muur plus witte meubels. Al kun je er ook voor kiezen om met je decoratie, de achterwand enz. knappe kleurtoetsen toe te voegen.

Zwart voor een keuken in bistro- of atelier-look

De industriële stijl blijft verbazen. En het moet gezegd worden: zwart past in élke keuken. Zwart onderstreept met kracht en stijl wie je bent, en wordt vaak gecombineerd met houten elementen (bijvoorbeeld het werkblad) of met een bakstenen muur.

Grijs of beige, vaste (en veilige) waardes voor de keuken

Sobere kleuren die een vleugje warmte en verfijndheid toevoegen, en dus een vaste waarde blijven in onze keukens. Het voordeel is dat je ze nooit beu raakt en bovendien kun je ze perfect combineren met tal van andere kleuren.

De trends van 2022: naar meer kleur in de keuken

Onder invloed van de Scandinavische stijl kozen we de voorbije jaren meestal voor een strakke sfeer in onze keukens. Logisch dus dat wit en hout de boventoon voerden.

2022 belooft echter een nieuwe weg in te slaan! Gedaan met de trend van strakke, witte keukens. Vanaf nu is er opnieuw plaats voor kleur, waarbij twee tinten de boventoon voeren: mineraalgroen en donkerblauw.

Een keuken in knap mineraalgroen

En waarom geen groen in je keuken? Voor de muren en misschien zelfs voor je kasten. Tussen uiterst koel tot warm groen liggen er natuurlijk heel wat nuances, maar begin dit jaar is mineraalgroen de absolute topper.

De ruwe en natuurlijke uitstraling past perfect bij andere materialen zoals hout (om het natuurlijke karakter te benadrukken), goud (voor een chic en elegant effect), een achterwand in cementtegels (voor een vleugje vintage), ...

Op het vlak van decoratie kun je voor een gekleurd servies gaan, vintage-accessoires, keramische vazen enz., al komt het natuurlijke karakter van je keuken natuurlijk ook perfect tot z’n recht met planten.

Donkerblauw voor een keuken boordevol karakter

Nog een trend in 2022: donkerblauw Deze kleur en haar rustgevende en elegante effect vormen een prachtige toevoeging aan je keuken. Zo bezorg je een zwarte keuken dat kleine extra, en bovendien zorgt blauw in combinatie met andere materialen voor een gezellige keuken.

Zo kun je een houten werkblad kiezen om je kasten lichter te laten lijken of kun je gouden details integreren voor een uiterst chic effect. En waarom geen achterwand in wit marmer? De structuur van marmer bezorgt je keuken een verfijnde uitstraling.

Ook voor de kleur van de muren is de keuze helemaal aan jou. Ga voor toon op toon met blauwe verf of juist voor een contrast met witte of parelgrijze muren.

Nog meer ideeën in onze catalogus

Download gratis onze catalogus en ontdek alle trends. Doe massa’s inspiratie op voor een keuken op maat van jouw persoonlijkheid.

Bekijk de catalogus
Meer weten

Ontdek de trends in de showroom

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 07.03.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow