Aan welke criteria moet je keukenverlichting voldoen?

Plafondverlichting, lusters, muurwandlampen, ... Het aantal soorten keukenverlichting is eindeloos. De vraag is natuurlijk welke je moet kiezen en op basis waarvan je die keuze maakt. Dat leggen we graag voor je uit.

Het eerste criterium: de lichtsterkte

De eerste vraag die je je moet stellen is: heeft een keuken sterk licht nodig? Ja en nee. Efficiënte keukenverlichting is niet zo gemakkelijk, aangezien de lichtsterkte verschilt naargelang het deel van de keuken. In sommige delen, zoals het fornuis, de gootsteen of de keukenwerkbladen, heb je veel licht nodig, terwijl in de rest van de keuken sfeerlicht volstaat.

Design: een kwestie van coherentie

Je binnenverlichting moet uiteraard aansluiten bij het algemene ontwerp van je keuken. Verschillende stijlen mengen is nooit goed voor de coherentie. In een industriële keuken bijvoorbeeld komen zwarte metalen hanglampen perfect tot hun recht. In een landelijke keuken daarentegen hang je beter gezellige lusters van warme materialen.

Energiebesparend of energievretend?

Een niet te verwaarlozen keuze! Wie verlichting zegt, zegt natuurlijk energiekosten. Met de juiste keuze van lichtbronnen kun je heel wat geld besparen. Dat geldt zeker voor ledverlichting. Dankzij de kleine warmteproductie is ledverlichting energiezuinig en gaat ze heel lang mee.

Ook de plaatsing van je lichtbronnen en hun lichtsterkte spelen een rol, zodat je niet alles hoeft aan te zetten om goed te kunnen zien. Je kunt bijvoorbeeld je licht op volle sterkte zetten tijdens het koken, en zachter maken tijdens het eten.

Maak een afspraak

 

Welke soorten lampen hang je in je keuken?

Er bestaan tal van oplossingen om je gerechtjes goed te verlichten en om voor een aangename sfeer te zorgen. Bij èggo bieden we een reeks lampen aan van het merk Umage.

Ledspots

Spots geven fel licht. Logisch dus dat ze vaak gebruikt worden in delen waar je veel licht nodig hebt. Hun grootste troef? Het gaat om een inbouwoplossing. Spotjes kun je overal plaatsen waar je licht nodig hebt: onder je kasten of planken of in het plafond.

Ledstrips

Ledstrips kennen vaak een puur decoratieve functie. Waar je ze ook plaatst, in kasten, lades, hoeken of zelfs op plinten, ze zorgen steeds voor sfeerverlichting en tillen je keuken naar een hoger niveau.

Led-hanglampen

Hanglampen worden steeds populairder, om de eenvoudige reden dat ze decoratief van grote waarde zijn voor je interieur. Deze designverlichting geeft je keuken namelijk extra karakter. Hanglampen hangen vaak boven een hoge tafel of boven het keukeneiland en vormen over het algemeen de belangrijkste lichtbron.

Maak een afspraak

Emotion Light-technologie

Bij èggo bieden we je ook een technologie aan die functionaliteit en design op zeer efficiënte wijze met elkaar verenigt: Emotion Light. Dankzij de draagbare afstandsbediening kun je gemakkelijk de gewenste kleurtemperatuur van je verlichting instellen (witter of eerder geelachtig). Door de aanpasbare lichtsterkte kun je het aantal lichtbronnen in je keuken beperken, wat esthetisch mooi meegenomen is.

Onze led-verlichting en hanglampen

Heb je hulp nodig bij het ontwerp of de renovatie van je keuken?

Maak een afspraak in je dichtstbijzijnde showroom. Onze experts ontvangen je in alle veiligheid om je advies te geven en je te helpen je droomkeuken te realiseren.

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 08.09.2020
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow