Onze experts geven je unieke tips om plaats te winnen en je kastruimte beter te organiseren, zowel in het geval van een kleerkast als van een dressing. Met deze tips heb je alle troeven in handen om je ruimte te optimaliseren en veel tijd te besparen.

1. Het dressing-eiland

Een eiland in je dressing is niet zomaar een luxemeubel. Het is een waar pronkstuk! Dankzij de grote lades wordt zo’n eiland een handige ruimte waar je je kleren makkelijk kunt plooien. De was opbergen was nog nooit zo makkelijk!

Stel je voor dat je je outfits of zelfs je reiskoffer kunt klaarmaken zonder de hele woning te moeten doorkruisen. Het dressing-eiland is niets minder dan een revolutie die je tijd en ruimte laat besparen.

Een waaier aan kleuren

Qua design beschik je met een dressing-eiland over tal van mogelijkheden. Ga voor zachte en tijdloze kleuren die je kamer nóg mooier en gezelliger maken.

Tal van opbergmogelijkheden

Wat opbergmogelijkheden betreft is het dressing-eiland een echte kameleon. Of je nu fan bent van brede lades voor je geplooide kledingstukken of eerder van smallere compartimenten voor je juwelen en ondergoed: alles kan. Op die manier kun je je tijd beter indelen voordat je ‘s ochtends naar het werk vertrekt.

Je kiest zelf of je lades met of zonder compartimenten wilt. Kortom: over elk detail is nagedacht met het oog op jouw specifieke noden.

2. De garderobelift

Heb je het geluk in een woning met hoge plafonds te wonen? Dat heeft soms als nadeel dat je moeilijk bij bepaalde delen van de kast kunt, en bijgevolg tijd verliest als je ‘s ochtends moet gaan werken. De oplossing? De ‘garderobelift’!

Geen lomp krukje of laddertje meer. Zo’n garderobelift is een razendslim opbergsysteem voor wie de ruimte maximaal wil benutten zonder in te boeten op toegankelijkheid. Dankzij het innovatieve mechanisme komt je kleding gewoon naar je toe en liggen al je hemden, truien en jurken binnen handbereik.

Op zoek naar nóg meer kastruimte? Integreer dan elegante schuifdeuren en slim ontworpen kledingroedes.

3. Het dassenrek: een absolute must voor jouw dressing

Klinkt het bekend? Net wanneer je je perfecte stropdas zoekt, kun je ze niet vinden. Het dassenrek is de oplossing die je ochtendritueel een stuk makkelijker maakt. Zo’n rek draagt niet alleen bij aan de elegantie van je dressing, maar zorgt er ook voor dat je je accessoires een stuk beter kunt organiseren.

Dankzij de telescopische stang zitten je dassen steeds binnen handbereik en heb je er een perfect zicht op. Fan van sjaals? Zo’n dassenrek is tegelijk de ideale oplossing om je collectie accessoires stijlvol te organiseren.

4. De ladeverdeler: de kunst van het organiseren

Een algemeen bekend probleem in elke woning: het opbergen van juwelen en accessoires. Zeg vaarwel tegen de chaos! De ladeverdelers zijn speciaal gemaakt om van je dressing een mooi georganiseerd geheel te maken. Zo wordt elke lade ten volle benut en vindt elk onderdeel van je garderobe er zijn plekje.

Wil je je ruimte nog meer personaliseren? Verstel de moduleerbare scheidingen volgens jouw behoeften, zo straalt je kast een en al sereniteit uit.

Laderek

Een handige oplossing in je dressing of kleerkast: Je kunt er je gestreken was in kwijt vooraleer deze op te bergen, maar je kunt ze ook gebruiken om je kleding makkelijk op te plooien of zelfs je koffer op te leggen.

5. De broekhanger

Droom je van een oplossing op maat om je collectie broeken beter te organiseren? Dan is de broekhanger hét luxe-accessoire waarmee je je kast verfraait.

Op zo’n broekhanger kun je tot 18 broeken kwijt, die netjes en zonder te kreuken naast elkaar hangen. Bovendien is de hanger uitschuifbaar, zodat je in één oogopslag je hele collectie kunt zien.

En dat is nog niet alles! Dankzij het slimme ontwerp is een broekhanger zelfs geschikt voor kleine ruimtes. Dit opbergaccessoire vereenvoudigt je routine wanneer je een outfit met een broek wilt dragen.

6. Het schoenenrek

Vind je het moeilijk om je schoenen op een efficiënte manier op te bergen? Dan is het schoenenrek de ideale oplossing. Zo’n rek is speciaal ontworpen om aan al je behoeftes te voldoen, en bovendien kies je zelf waar je het plaatst.

De mogelijkheden worden nog vergroot door de twee instelbare posities: in schuine positie kun je er perfect schoenen met hakken op zetten, terwijl de vlakke stand ideaal is voor platte schoenen voor dagelijks gebruik. Zo ziet je inkomhal er mooi opgeruimd uit en zitten alle schoenen mooi op hun plaats.

Verdubbel je kastruimte

Heb je een uitgebreide collectie schoenen? Dan kun je voor een schoenenrek met dubbel niveau kiezen. Dit slimme ontwerp biedt plaats aan tot wel zes paar schoenen.

En dat is nog niet alles! Doordat het schoenenrek uitschuifbaar is, liggen al je schoenen steeds binnen handbereik en kun je je schoenen in één beweging wegsteken of eruit halen.

Op zoek naar andere ideeën voor de inrichting van je dressing?

Bij èggo hebben we tal van kasten en accessoires die aan al je behoeftes voldoen. Deel je voorkeuren met ons, zodat wij opbergoplossingen op maat kunnen aanreiken om elke ruimte optimaal te benutten.

Wil je nóg meer inspiratie en gepersonaliseerd advies? Bezoek dan zeker een van onze 54 showrooms in heel België.

Vind je showroom
Meer weten

Hulp nodig voor je kasten op maat?

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 19.09.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow