Hoe kies je de juiste kleur voor je keuken?

De kleur van je keuken kiezen is zeker niet gemakkelijk. De kleur van je kasten moet namelijk passen bij de rest van je interieur en je moet je er goed in voelen om een warme sfeer te creëren.

De keuken is niet alleen een plaats waar je eten bereidt maar ook een plek waar je samenkomt met je familie om te ontbijten, voor het avondeten of gewoon voor een gezellig moment samen. Deze ruimte in de woning is dan ook geen louter functionele ruimte meer. Meer dan ooit is ze een leefruimte.

Kortom, de keuze van de kleur verdient al je aandacht!

Onze tips om de meest geschikte kleur te kiezen

Stel de sfeer centraal in je overwegingen

Maar hoe begin je nu aan het kiezen van de kleur voor je keuken? Alles hangt af van de stijl en de sfeer die je je interieur wilt geven.

Ga je voor zachte en natuurlijke tinten – zoals voor een keuken in Scandinavische stijl - of eerder voor donkere kleuren, misschien een afwerking in betonlook om karakter te geven aan je keuken?

Zaken waar je rekening mee moet houden

Hou rekening met de lichtinval in je keuken en met de kleuren van de muren. Verder kan de vloer in de keuken een belangrijke rol spelen: als die al donker is, kan je beter voor een lichtere tint van keuken gaan, en omgekeerd.

Je kan ook de keukenzone visueel afbakenen door te werken met kleur-op-kleur voor de vloerbekleding. Je neemt bijvoorbeeld een keuken met antracietgrijze meubels op een tegelvloer in dezelfde kleur. Die aanpak werkt heel goed voor open keukens in de woonruimte.

Het kleurengamma van Sigma

Wil je graag je muren herschilderen zodat ze perfect passen bij je nieuwe keuken? Neem in dat geval een kijkje in het exclusieve Sigma-kleurengamma dat èggo speciaal voor jou heeft ontworpen! Kies tussen de 55 kleuren in de collectie, mat of glanzend.

Tip: hou bij de keuze van de muurkleur rekening met de andere kleuren in de kamer, zoals de keukenmeubels, de kleur en de afwerking van het werkblad, de spatwand, de vloer en zelfs de decoratie.

Welke kleur keuken je ook kiest, je vindt altijd inspiratie in de èggo-catalogus. Doorblader hem nu online of haal hem gratis in al onze winkels.

Keukenkleuren: enkele voorbeelden

Vandaag is alles mogelijk! De mogelijkheden zijn enorm - je hoeft dan ook niet binnen de klassieke kleuren en afwerkingen te blijven als je dat niet wil. Gebruik je keuken om je persoonlijkheid in de verf te zetten en kies voor een kleur of afwerking die je interieur levendig en origineel maakt. Wil je mee zijn met de laatste trends?

Enkele voorbeelden van tijdloze maar trendy kleuren voor je keuken:

  • Witte keuken
  • Zwarte keuken
  • Keuken zwart-wit
  • Grijze keuken
  • Groene keuken

Je kan ook gaan voor een textuurafwerking zoals houteffect (kerselaar, teak, notelaar, …), een brons- of betoneffect in grijs of wit. In deze tinten kan je een groot aanbod van keukens vinden bij èggo.

Kleuren combineren? Gratis kleuradvies in onze keukenwinkels

Voor een gedurfd resultaat kun je twee of drie kleuren combineren in je keuken. In het kleurengamma van èggo kun je pastelkleuren combineren en contrasteren met een lichte of donkere keuken.

Natuurlijke tinten zoals onweerslucht, Engels groen, kruiden of artisjok passen bijvoorbeeld heel mooi bij een keuken in houtafwerking, voor een landelijke look. Liever een meer krachtige, opvallende designuitstraling? Kies dan voor een keuken in grijze betonlook met een mosterdgele muur. Wauw-effect verzekerd! Vermijd wel een combinatie van tinten uit dezelfde kleurenfamilie, zoals groen en blauw, rood en roze of pruim en violet. Speel met de verschillende combinatie en creëer een keuken op maat van jouw persoonlijkheid.

Je weet niet welke kleurencombinatie te kiezen voor je nieuwe keuken? èggo geeft je met veel plezier gratis advies. We gaan samen met jou op zoek naar de beste kleur voor je kasten, maar ook voor het werkblad en de spatwand. Je brengt heel wat tijd door in je nieuwe keuken, dus is het logisch dat je een keuken wil die mooi en functioneel is.

Kleurinspiratie opdoen? Kom langs in onze showrooms

Kom zeker kleurinspiratie voor jouw keuken opdoen in een van onze showrooms! Kijk rustig rond, vind wat jou aanstaat en vraag kleuradvies aan onze keukenspecialisten. Onze toonzaalmodellen zullen je helpen om een beeld te krijgen van jouw toekomstige keuken bij jou thuis, waardoor je de perfecte keuken kan kiezen.

Ontdek onze showrooms