Kleur keuken kiezen? Kies uit meer dan 70 kleuren

De kleur van je nieuwe keuken kiezen? Bij èggo kies je uit meer dan 70 kleuren en afwerkingen voor jouw droomkeuken. Ontdek onze kleurencombinaties en voorbeelden, en laat je inspireren!

De kleur van je keuken kiezen is zeker niet gemakkelijk. De kleur van je keuken moet namelijk passen bij de rest van je interieur en je moet je er goed in voelen, aangezien je toch veel tijd doorbrengt in de keuken. Het is niet alleen een plaats waar je eten bereidt maar ook een plek waar je samenkomt met je familie om te ontbijten, voor het avondeten of gewoon voor een gezellig samenzijn. De keuken is dan ook geen louter functionele ruimte meer, maar meer dan ooit een leefruimte.

Kortom, het kiezen van de kleur van je keuken moet de aandacht krijgen die het verdient!

Hoe de beste kleur voor je keuken kiezen?
Ontdek onze tips

Maar hoe begin je nu aan het kiezen van de kleur voor je keuken? Ga je voor zachte en natuurlijke tinten – zoals voor een keuken in Scandinavische stijl - of eerder voor donkere kleuren, misschien een afwerking in betonlook om karakter te geven aan je keuken? Hou hierbij zeker rekening met de lichtinval in je keuken en met de kleuren van de muren in je keuken. Verder kan de vloer in de keuken een belangrijke rol spelen: als die al donker is, kan je beter voor een lichtere tint van keuken gaan, en omgekeerd. Je kan ook de keukenzone visueel afbakenen door te werken met kleur-op-kleur voor de vloerbekleding. Je neemt bijvoorbeeld een keuken met antracietgrijze meubels op een tegelvloer in dezelfde kleur. Die aanpak werkt heel goed voor open keukens in de woonruimte. Wil je graag je muren herschilderen zodat ze perfect passen bij je nieuwe keuken? Neem in dat geval een kijkje bij het exclusieve Sigma-kleurengamma dat èggo speciaal voor jou heeft ontworpen! Ze past perfect bij de kleurtinten van onze keukens en het palet telt wel 45 kleurnuances, mat of glanzend. Wanneer je de kleur van de muren kiest, houd dan rekening met de andere kleuren in de kamer: de keukenmeubels, de kleur en afwerking van het werkblad, het dressoir en de vloer.

Welke kleur keuken je ook kiest, je vindt altijd inspiratie in de èggo-catalogus. Doorblader hem nu online of haal hem gratis in al onze winkels.

Keukenkleuren: voorbeelden

Tegenwoordig is alles mogelijk! De keuze is enorm - je hoeft dan ook niet binnen de klassieke kleuren en afwerkingen te blijven als je dat niet wil. Gebruik je keuken om je persoonlijkheid in de verf te zetten en kies voor een kleur of afwerking die pittig en origineel is. Wil je mee zijn met de laatste trends?

Enkele voorbeelden van keukenkleuren die nooit uit de mode zijn:

  • Witte keuken
  • Zwarte keuken
  • Keuken zwart-wit
  • Grijze keuken
  • Groene keuken

Je kan ook gaan voor een textuurafwerking zoals houteffect (kerselaar, teak, notelaar, …), een brons- of betoneffect in grijs of wit. In deze tinten kan je een groot aanbod van keukens vinden bij èggo.

Kleuren combineren? Gratis kleuradvies in onze 49 keukenwinkels

Je weet niet welke kleurencombinatie te kiezen voor je nieuwe keuken? Èggo geeft je met veel plezier gratis kleuradvies voor je keuken. We gaan samen met jou op zoek naar de beste kleur voor jouw nieuwe keuken en ook voor het keukenblad en het dressoir. In je nieuwe keuken zal je tenslotte veel tijd doorbrengen, dus het is logisch dat je een keuken wil die mooi en functioneel is.

Voor een meer gedurfd resultaat ga je twee of drie kleuren combineren in je keuken. In het kleurengamma van èggo kan je pastelkleuren combineren en contrasteren met een lichte of donkere keuken. Natuurlijke tinten zoals onweerslucht, Engels groen, kruiden of artisjok passen bijvoorbeeld heel mooi bij een keuken in houtafwerking, voor een landelijke look. Liever een meer krachtige, opvallende designuitstraling? Kies dan voor een keuken in grijze betonlook met een mosterdgele muur. Wauw-effect verzekerd!

Speel met verschillende combinaties voor een keuken die bij jou past, maar vermijd liever een combinatie van tinten uit dezelfde kleurenfamilie, zoals groen en blauw, rood en roze of pruim en violet.

Wanneer je de verf voor je muren kiest, neem dan zeker een kijkje bij de Sigma-kleurcollectie van èggo, met wel 45 kleurnuances die perfect aansluiten bij de kleurtinten van jouw keuken!

Kleurinspiratie opdoen? Kom langs in onze showrooms

Kom zeker kleurinspiratie voor jouw keuken opdoen in een van onze showrooms! Kijk rustig rond, vind wat jou aanstaat en vraag kleuradvies aan onze keukenspecialisten. Onze toonzaalmodellen zullen je helpen om een beeld te krijgen van jouw toekomstige keuken bij jou thuis, waardoor je de perfecte keuken kan kiezen.

Ontdek onze showrooms