Een moderne keuken voor wie houdt van strak en stijlvol

Op zoek naar een nieuwe moderne en trendy keuken? Keukenmeubels met een strakke afwerking, een centraal keukeneiland, ingebouwde toestellen en kasten met greeploze fronten zijn typisch voor keukens met een moderne look.

Qua kleuren heb je natuurlijk keuze te over, al voert wit in een moderne keuken vaak de boventoon, zeker omdat het een heel lichtrijke kleur is. Kleuren zoals grijs en zwart zijn populair, en bezorgen je ruimte een warme sfeer en een industriële vormgeving.

Wat het werkblad betreft, kun je kiezen uit tal van materialen, zoals hout of graniet. Idem voor de kastdeuren: èggo biedt een brede waaier van kleuren en afwerkingen. Ontdek al onze modellen en doe een beroep op onze keukenspecialisten voor bijkomende informatie.

Ontdek onze moderne keukens

 

825 - Fashion alpin wit
905 - Touch schiefer grijs
903 - Focus alpin wit
714 - Fashion alpin wit

De afwerkingen van een moderne keuken

Een design werkblad

In een moderne keuken worden vaak robuuste materialen gebruikt, zoals natuursteen of composiet kwarts. Ook laminaat is een goede, meer betaalbare oplossing.

Een werkblad in imitatiehout in je keuken? Waarom niet! Een houten werkblad bezorgt je keuken al snel een warmere uitstraling: het combineert ideaal met de strakke lijnen van je keuken. En er zijn oplossingen te over: je kunt gaan voor imitatiehout in donker notenhout voor een leuk contrast of een lichte houten look om het strakke design te vrijwaren.

Ontdek alle werkbladen

 

 

 

Hoe zit het met de kranen?

Vergeet ook niet voldoende stil te staan bij het kiezen van de kranen: ze moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi aansluiten bij het geheel van je keuken. Er bestaan tal van modellen die perfect aansluiten bij de stijl van je keuken: een ingebouwde straalkop, verschillende debieten, een draaibare uitloop met slang en zelfs een inklapbare kraan zodat je een raam achter de gootsteen kunt openen. èggo selecteerde duurzame en betrouwbare kranen die bestand zijn tegen kalkaanslag en een langdurige werking kennen.

Niet te vergeten: de gootsteen

Ook de gootsteen verdient je aandacht, met ook hier oneindig veel mogelijkheden: één spoelbak, anderhalve of twee spoelbakken, met of zonder afdruiprek, ingebouwd in het aanrecht of verzonken voor een mooie afwerking … Zie je door de bomen het bos niet meer? Je èggo-keukenspecialist helpt je bij het kiezen van de kranen en de gootsteen die geschikt zijn voor een moderne keuken.

Ontdek alle gootstenen en kranen

 

Hoe hou je je keuken mooi opgeruimd?

Voor een strakke vormgeving moet een moderne keuken er ‘schoon’ en netjes uitzien. Maar hoe doe je dat? Een keuken blijft immers een ruimte waarin je kookt, werkt en vooral ook leeft. Maak je het leven gemakkelijk en zorg voor voldoende opbergruimte. Hoge kasten, keukenlades voor je keukengerei, legplanken, … Er zijn tal van oplossingen om je keuken snel en vlot op te ruimen. De ideale oplossing? Steek al je keukenspullen in kasten zodat er niets op het aanrecht blijft liggen. Zo kun je er een mooie plant of een trendy decoratie-element zetten, al moet je steeds opletten dat alles zo strak mogelijk blijft.

Ontdek al onze opbergtips

Het interieur van een moderne keuken

Om een minimalistische stijl te behouden, worden de toestellen in een moderne en uitgeruste keuken meestal weggeborgen in kasten, of harmonieus ingebouwd in de keukenmeubels. Dat strakke effect wordt nog extra benadrukt met kastdeuren zonder handgrepen of met geïntegreerde handgrepen.

Schrik voor een overdreven koel effect? Voeg dan enkele houten accentjes toe of kies voor gestileerde handgrepen. Ook decoratie speelt een belangrijke rol bij het creëren van een ruimte met een warme sfeer. Kleine details hier en daar hebben een grote impact op de uitstraling van je woning. Alles is mogelijk, zolang je je maar thuis voelt in je keuken.

Verlicht je keuken

Vergeet niet stil te staan bij de verlichting van je keuken. Ze moet functioneel zijn maar mag niet storen. Een verlichting onder de bovenkasten is erg praktisch om je werkblad te verlichten zonder schaduwzones. Denk ook aan lichtpunten in de schuifladen of in de plinten van de meubels in je keuken, gegarandeerd een knap effect.

Zorg voor harmonie tussen je keuken en je interieur

Heb je een open keuken en wil je deze perfect laten aansluiten op het design van je woning? Voor een grote, harmonieuze ruimte kies je de fronten van je keukenkasten best in gelijkaardige materialen en kleuren als die van de andere meubels in je woning. Er bestaan tal van afwerkingen die perfect samengaan met je interieur: denk bijvoorbeeld maar aan sobere kleuren zoals zwart of wit, een mat of glanzend effect, of houten kastfronten.

Design-meubels

Welke meubels moet je kiezen voor je keuken? Eerst en vooral een moderne tafel en trendy stoelen, liefst in Scandinavisch design. Ook hier kun je een persoonlijke toets toevoegen door te kiezen voor warmere materialen zoals hout. Als je genoeg ruimte hebt, zijn hoge barkrukken erg in de mode en steeds een praktische oplossing om te ontbijten of te aperitieven rond het kookeiland.

 

Ontdek al onze moderne keukens

 

FAQ

Waarom kiezen voor een moderne keuken?    

Een moderne keuken is strak. Als dit design je bevalt, sluit je keuken ongetwijfeld perfect aan bij de rest van je woning. Voor een elegante  keuken is opbergruimte het ordewoord. Steek je servies, pannen en andere keukenspullen in kasten met deuren, mooi uit het zicht. Zorg ervoor dat het geheel niet overdreven strak wordt als je dat niet graag hebt: je keuken moet in de eerste plaats een plek zijn waar je graag leeft. Wil je een aantal keuken of deco-accessoires – niet te veel! – op je werkblad zetten, kies deze dan zorgvuldig: bijvoorbeeld een groene plant of een design koffietoestel. Zo blijft je moderne keuken een echte leefruimte en toon je enkel wat mag gezien worden.

Wat kost een moderne keuken?

Er bestaan keukens in alle prijscategorieën, waarbij de prijs vooral afhangt van de gekozen afwerkingen. Een werkblad in natuursteen of massief hout zal meer kosten dan een werkblad in laminaat. Dezelfde redenering geldt voor je toestellen en kranen. Je bepaalt zelf je budget naargelang je voorkeuren.

Daarnaast vormen het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. De prijs van een keuken met een kookeiland en een tafel in het verlengde verschilt sterk van die van een eenvoudige moderne keuken in L-vorm.

Wij besteden bijzonder veel aandacht aan oplossingen op maat. Eerst meten we de ruimte volledig op, aangezien de keuken naadloos in je ruimte moet passen en gepersonaliseerd worden volgens jouw wensen, met een indeling die perfect aansluit bij uit het zicht je interieur.

Geïnteresseerd in onze moderne keukens?

Een afspraak maken