Een moderne keuken voor wie houdt van strak en stijlvol

Op zoek naar een nieuwe moderne keuken? Strak afgewerkte keukenmeubels, een centraal keukeneiland, ingebouwde keukentoestellen en greeploze kastdeuren zijn typisch voor keukens met een moderne uitstraling. Alle kleuren zijn mogelijk, maar bij moderne keukens wordt meestal gekozen voor wit. Ook grijs of zwart zijn populair voor de moderne keuken. Voor het werkblad heb je de keuze uit heel wat materialen.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van moderne keukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele keukencollectie voor moderne keukens.

825 - Fashion alpin wit
905 - Touch schiefer grijs
903 - Focus alpin wit
714 - Fashion alpin wit

Afwerking van een moderne keuken

In een moderne keuken gebruik je vaak stevige materialen, zoals natuursteen of kwartscomposiet. Ook laminaat is een goede, budgetvriendelijke keuze. Een houten werkblad in een moderne keuken? Dat kan heel zeker.

Vaak geeft het houten werkblad dan een iets warmere uitstraling aan je keuken: een mooie combinatie met de strakke stijl van de moderne meubels.

Vergeet ook niet om voldoende tijd te investeren in de keuze van het kraanwerk: dat moet niet alleen functioneel zijn maar ook mooi in het geheel van de keuken passen. Een ingebouwde handdouche, verschillende debieten, een draaibare uitloop op slang, en zelfs een afneembare kraan om het raam aan de spoelbak te kunnen openen: er bestaan heel wat modellen die perfect passen bij de stijl van je keuken. Èggo heeft robuuste en betrouwbare kranen geselecteerd, die daarbovenop nog kalkwerend en duurzaam zijn.

Ook de spoelbak verdient voldoende aandacht, en ook daar zijn er zeer veel mogelijkheden: Eén kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, opbouw of onderbouw voor een fraaie afwerking, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de kraan en spoelbak te kiezen die past in een moderne keuken.

Èggo kiest voor Kwaliteit!

Hoe houd je je keuken opgeruimd?

Een moderne keuken moet er ‘netjesclean’ en opgeruimd uitzien, maar hoe doe je dat? Een keuken, ook een moderne, is toch een ruimte waar intensief wordt gekookt,  en gewerkt en vooral geleefd wordt. Maak het jezelf iets gemakkelijker en zorg in ieder geval voor voldoende bergruimte. Zo alles veel makkelijker en sneller opgeruimd. Als je veel keukenkasten hebt, stop je daar gewoon al je keukenspullen in, zodat er niets blijft rondslingeren. Een mooie, frisgroene plant – in een moderne plantenpot – kan wel, maar hou het vooral zo leeg mogelijk.

Onze tips

Het interieur van een moderne keuken

In een moderne keuken zijn de lijnen strak. Dat betekent ook dat je keukentoestellen opgeborgen worden achter de kastdeurtjes of harmonieus geïntegreerd worden in jouw keukenkasten. Greeploze deurtjes of kastdeuren met geïntegreerde handgrepen zorgen voor een extra strak effect. Natuurlijk hoef je niet per se tot het uiterste te gaan in die strakke stijl. Vrees je voor té clean – en daardoor kil – effect? Voeg dan enkele accenten in hout toe, of ga toch voor handgrepen. Alles is mogelijk, zolang jij je maar thuis voelt in je keuken.

Kies je voor een moderne keuken, dan is wellicht de rest van je huis ook modern van stijl. Vaak zie je een leefruimte met een open keuken, waarbij de tegelvloer bestaat uit grote, grijze tegels. Vergeet ook de verlichting niet. Zeker wanneer je keuken deel uitmaakt van de woonkamer, is het belangrijk dat je keukenverlichting functioneel is maar toch niet ongezellig. Verlichting onder de bovenkasten is erg handig om je werkblad voldoende de verlichten zonder donkere zones. Denk ook eens aan verlichting in lades en in de plinten van jouw keukenkasten. Dat kan een heel mooi effect geven.

En welke meubels kies je voor een moderne keuken? Natuurlijk gaat de voorkeur uit naar een moderne tafel en stoelen, maar ook hier kan je je eigen invulling geven aan de stijl door toch te opteren voor warme materialen zoals hout. Heb je voldoende ruimte dan zijn mooie, hoge barkrukken altijd handig om gezellig aan het kookeiland te ontbijten of te aperitieven.

Modellen moderne keukens

Er zijn verschillende modellen moderne keukens, zoals een moderne keuken met kookeiland, een L-keuken of recht. Of je nu kiest voor een moderne keuken met of zonder kookeiland, een moderne hoekkeuken of een rechte vorm, hangt niet alleen af van je smaak maar ook van de grootte en de vorm van de keukenruimte. Zorg in ieder geval voor zoveel mogelijk opbergruimte, dat helpt om je moderne keuken opgeruimd te houden. Meestal zien we in een moderne keuken geen open kastjes of legplanken, omdat dat al snel te rommelig oogt voor iemand die houdt van een nette stijl. Ben je op zoek naar een keuken voor buiten? Dan kan je een kijkje nemen in het gamma moderne buitenkeukens.

Ontdek al onze moderne keukens

Kleuren voor moderne keukens

Er zijn verschillende kleuren voor moderne keukens, maar de meest gekozen kleuren voor een moderne keuken zijn wit, zwart en grijs. Ook andere kleuren zijn perfect mogelijk, zoals beige, houtimitatie of watergroen. Hou je meer van:

Een moderne keuken in wit

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in het wit!

Moderne keuken wit
Moderne keuken wit

Een moderne keuken in grijs

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in het grijs!

Moderne keuken grijs
Moderne keuken grijs

Een moderne keuken in zwart

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in zwart!

Moderne keuken zwart
Moderne keuken zwart

Een moderne keuken in beige

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in het beige!

Moderne keuken beige
Moderne keuken beige

Een moderne keuken in houtkleur

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in houtkleur!

Moderne keuken hout
Moderne keuken hout

Een moderne keuken in groen

Ontdek hier alle modellen van de moderne keuken in het groen!

Moderne keuken groen
Moderne keuken groen

- FAQ’s -

Waarom kies je voor een moderne keuken?

Een moderne keuken is strak, stijlvol en net. Hou jij van die stijl, dan ziet ook de rest van je huis er zo uit. Om de elegantie van jouw moderne keuken te behouden, is orde het sleutelwoord in jouw interieur. Maak het zeker niet té strak als je dat niet wil: er mag nog altijd geleefd worden in je keuken. Zet je toch een paar – niet te veel! – accessoires op je keukenblad, dan zijn die weloverwogen gekozen: een groene plant of een stijlvol espressoapparaat. Zo maak je je moderne keuken toch tot een echte leefruimte maar toon je alleen wat gezien mag worden.

 

Wat kost een moderne keuken?

Moderne keukens zijn er in alle prijscategorieën. Dat heeft allereerst te maken met de gebruikte materialen. Kies je voor een werkblad in natuursteen, dan hangt daar een ander prijskaartje aan vast dan wanneer je gaat voor een werkblad in laminaat. Hetzelfde geldt voor de keukentoestellen en het kraanwerk. Je bepaalt je budget zelf door de keuzes die je hierin maakt.

Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Een moderne keuken met kookeiland en tafel in het verlengde is natuurlijk iets helemaal anders dan een meer eenvoudige moderne L-keuken.

Natuurlijk besteden wij speciale aandacht aan moderne keukens op maat. Voor een maatkeuken wordt namelijk eerst de ruimte volledig opgemeten waarna de keuken perfect geïntegreerd wordt in jouw ruimte en gepersonaliseerd volgens jouw wensen. Het is belangrijk voor ons dat jouw nieuwe moderne keuken zich aanpast aan jouw interieur.