Een moderne keuken voor wie houdt van strak en stijlvol

Op zoek naar een nieuwe moderne en trendy keuken? Keukenmeubels met een strakke afwerking, een keukeneiland, inbouwtoestellen en kasten met greeploze fronten zijn typisch voor keukens met een moderne look.

Bij èggo hebben we alles wat je nodig hebt om je moderne keuken op maat samen te stellen! Ontdek al onze keukenmodellen voor de beste prijzen en doe een beroep op onze keukenspecialisten voor bijkomende informatie.

Ontdek onze moderne keukens

 

825 - Fashion alpin wit
905 - Touch schiefer grijs
903 - Focus alpin wit
714 - Fashion alpin wit

De afwerkingen van een moderne keuken

Esthetische kastfronten

Voor de kleuren en materialen van je kastfronten zijn alle opties mogelijk! èggo biedt een groot gamma kleuren en afwerkingen voor je meubels.

In moderne keukens wordt meestal voor wit gekozen, vooral door zijn lichte uitstraling. Ook kleuren als grijs en zwart zijn populair. Hiermee creëer je een warme sfeer in je ruimte en een industriële stijl.

Hou je van een moderne en natuurlijke look? Dan is licht of donker hout een uitstekende keuze voor je kastdeuren. En vergeet geen moderne handgrepen om de look van je keuken helemaal af te maken!

Een design werkblad

Voor het werkblad kun je kiezen uit tal van materialen. Vaak wordt gekozen voor robuuste materialen zoals natuursteen of composiet kwarts. Ook laminaat is een goede oplossing voor het werkblad; dit is stevig en mooi, én betaalbaar.

Een werkblad in imitatiehout in je keuken? Waarom niet! Een houten werkblad bezorgt je keuken al snel een warmere uitstraling: het combineert ideaal met de strakke lijnen van je keuken. En er zijn oplossingen te over: je kunt gaan voor imitatiehout in donker notenhout voor een leuk contrast of een lichtere kleur om het strakke design te vrijwaren.

Ontdek alle werkbladen

 

 

 

Hoe zit het met de kranen?

Vergeet ook niet stil te staan bij het kiezen van de kranen: deze moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook mooi aansluiten bij het geheel van je keuken. Er bestaan tal van modellen die perfect bij de moderne stijl van je keuken passen: een ingebouwde straalkop, verschillende debieten, een draaibare uitloop met slang en zelfs een inklapbare kraan zodat je een raam achter de gootsteen kunt openen. èggo selecteerde duurzame en betrouwbare kranen die bestand zijn tegen kalkaanslag en een langdurige werking kennen.

Niet te vergeten: de gootsteen

Ook de gootsteen verdient je aandacht, met ook hier oneindig veel mogelijkheden qua functies en design: één spoelbak, anderhalve of twee spoelbakken, met of zonder afdruiprek, ingebouwd in het aanrecht of verzonken voor een mooie afwerking … Zie je door de bomen het bos niet meer? Je èggo-keukenspecialist helpt je bij het kiezen van de kranen en de gootsteen die geschikt zijn voor een moderne keuken.

Ontdek alle gootstenen en kranen

 

Handige meubels om je keuken mooi opgeruimd te houden

Voor een strakke look moet een moderne keuken er ‘schoon’ en netjes uitzien. Maar hoe doe je dat? Een keuken blijft immers een ruimte waarin je kookt, werkt en vooral ook leeft. Maak je het leven gemakkelijk en zorg voor voldoende opbergruimte.

Hoge kasten, pannenkasten, kolomkasten, lage kasten, keukenlades voor je keukengerei, legplanken, … Er zijn tal van oplossingen om je keuken snel en vlot op te ruimen. De ideale oplossing? Steek al je keukenspullen in kasten achter je meubeldeuren zodat er niets op het aanrecht blijft liggen. Zo kun je er een mooie plant of een trendy decoratie-element zetten, al moet je steeds opletten dat alles zo strak mogelijk blijft.

Ontdek onze keukenmeubels

Het interieur van een moderne keuken

Om een minimalistische stijl te behouden, worden de toestellen in een moderne en uitgeruste keuken meestal weggeborgen in kasten, of harmonieus ingebouwd in de keukenmeubels. Zorg ervoor dat de dampkap, vaatwasser, oven, koelkast en andere toestellen discreet in je meubels worden ingebouwd. Dat strakke effect wordt nog extra benadrukt met kastdeuren zonder handgrepen of met geïntegreerde handgrepen.

Schrik voor een overdreven koel effect? Voeg dan enkele houten accentjes toe of kies voor gestileerde handgrepen. Ook decoratie speelt een belangrijke rol bij het creëren van een ruimte met een warme sfeer. Kleine details hier en daar hebben een grote impact op de uitstraling van je woning. Alles is mogelijk, zolang je je maar thuis voelt in je keuken.

Verlicht je keuken

Vergeet niet stil te staan bij de verlichting van je keuken. Ze moet functioneel zijn maar mag niet storen. Een verlichting onder de bovenkasten is erg praktisch om je werkblad te verlichten zonder schaduwzones. Denk ook aan lichtpunten in de schuifladen of in de plinten van de meubels in je keuken, gegarandeerd een knap effect.

Zorg voor harmonie tussen je keuken en je interieur

Heb je een open keuken en wil je deze perfect laten aansluiten op het design van je woning? Voor een grote, harmonieuze ruimte kies je de fronten van je keukenkasten best in gelijkaardige materialen en kleuren als die van de andere meubels in je woning. Er bestaan tal van afwerkingen die perfect samengaan met je interieur: denk bijvoorbeeld maar aan sobere kleuren zoals zwart of wit, een mat of glanzend effect, of houten kastdeuren.

Design-meubels

Welke meubels moet je kiezen voor je keuken? Eerst en vooral een moderne tafel en trendy stoelen. Ook hier kun je een persoonlijke toets toevoegen door te kiezen voor warmere materialen zoals hout. Als je genoeg ruimte hebt, zijn hoge barkrukken erg in de mode en steeds een praktische oplossing om te ontbijten of te aperitieven rond het keukeneiland.

Design-meubels

Welke meubels moet je kiezen voor je keuken? Eerst en vooral een moderne tafel en trendy stoelen, liefst in Scandinavisch design. Ook hier kun je een persoonlijke toets toevoegen door te kiezen voor warmere materialen zoals hout. Als je genoeg ruimte hebt, zijn hoge barkrukken erg in de mode en steeds een praktische oplossing om te ontbijten of te aperitieven rond het kookeiland.

 

Ontdek al onze moderne keukens

 

FAQ

Waarom kiezen voor een moderne keuken?    

Een moderne keuken is strak. Als dit design je bevalt, sluit je keuken ongetwijfeld perfect aan bij de rest van je woning. Voor een elegante keuken is opbergruimte het ordewoord. Steek je servies, pannen en andere keukenspullen in kasten met deuren, mooi uit het zicht.

Zorg ervoor dat het geheel niet overdreven strak wordt als je dat niet graag hebt: je keuken moet in de eerste plaats een plek zijn waar je graag leeft. Wil je een aantal keuken- of deco-accessoires – niet te veel! – op je werkblad zetten, kies deze dan zorgvuldig: bijvoorbeeld een groene plant of een design koffietoestel. Zo blijft je moderne keuken een echte leefruimte en toon je enkel wat gezien mag worden.

Wat kost een moderne keuken?

Er bestaan keukens in alle prijscategorieën, waarbij de prijs vooral afhangt van de gekozen afwerkingen en van het model. Een werkblad in natuursteen of massief hout zal meer kosten dan een werkblad in laminaat. Hetzelfde geldt voor je toestellen en kranen. Het model van je dampkap, oven, koelkast en fornuis bepaalt de prijs. Je bepaalt zelf je budget naargelang je voorkeuren en behoeftes.

Daarnaast vormen het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. De prijs van een keuken met een kookeiland en een tafel in het verlengde verschilt sterk van die van een eenvoudige moderne keuken in L-vorm.

Een moderne keuken op maat

Wij besteden bijzonder veel aandacht aan oplossingen op maat. Eerst meten we de ruimte volledig op, aangezien de keuken naadloos in je ruimte moet passen en gepersonaliseerd worden volgens jouw wensen, met een indeling die perfect aansluit bij uit het zicht je interieur.

Geïnteresseerd in onze moderne keukens?

Een afspraak maken