Een moderne keuken voor wie houdt van strak en stijlvol

Op zoek naar een nieuwe moderne keuken? Keukenmeubels met een strakke afwerking, een centraal keukeneiland, ingebouwde toestellen en kasten zonder handgrepen zijn typisch voor keukens met een moderne look.

U kunt natuurlijk opteren voor kleuren, maar in een moderne keuken voert wit vaak de boventoon, met name omdat het een heel lichtgevende kleur is. Ook grijs en zwart zijn populair. U kunt er een warm sfeertje mee oproepen in een industriële vormgeving. Voor het werkblad hebt u de keuze uit tal van materialen, zoals hout of graniet. Èggo biedt u een brede waaier van kleuren en afwerkingen aan voor een moderne keuken op uw maat. Ontdek al onze modellen en doe een beroep op onze keukenspecialisten voor bijkomende informatie.

Ontdek onze moderne keukens

 

825 - Fashion alpin wit
905 - Touch schiefer grijs
903 - Focus alpin wit
714 - Fashion alpin wit

De afwerkingen van een moderne keuken

In een moderne keuken worden vaak robuuste materialen gebruikt, zoals natuursteen of composiet kwarts. Ook laminaat is een goede, meer betaalbare keuze.

Een aanrecht in imitatiehout in een moderne keuken? Waarom niet! Vaak geeft een houten aanrecht uw keuken een warmere uitstraling: het vormt dan een geslaagde combinatie met de zuivere strakke lijnen van moderne keukenmeubels. En er zijn oplossingen te over: u kunt gaan voor imitatiehout in donker notenhout voor een leuk contrast of een lichte houten look om het strakke design te vrijwaren.

Ontdek alle werkbladen

 

 

 

Vergeet niet voldoende tijd te besteden aan de keuze van uw kranen: ze moeten niet alleen functioneel zijn maar ook perfect passen bij het geheel van uw keuken. Er bestaan tal van modellen die perfect te verzoenen zijn met de stijl van uw keuken: een ingebouwde straalkop, verschillende debieten, een draaibare uitloop met slang en zelfs een inklapbare kraan zodat u een raam kunt openen voor de gootsteen. èggo heeft duurzame en betrouwbare kranen geselecteerd die bestand zijn tegen kalkaanslag en langdurig kunnen functioneren.

De gootsteen verdient eveneens uw aandacht. Ook hier zijn er oneindig veel mogelijkheden: één spoelbak, anderhalve of twee spoelbakken, met of zonder afdruiprek, ingebouwd in het aanrecht of verzonken voor een mooie afwerking … Ziet u door de bomen het bos niet meer? Uw keukenspecialist van èggo helpt u bij het kiezen van de kranen en de gootsteen die geschikt zijn voor een moderne keuken.

Ontdek alle gootstenen en kranen

 

Èggo kiest voor Kwaliteit!

Hoe houdt u uw opgeruimde moderne keuken in ere?

Voor een strakke vormgeving moet een moderne keuken er schoon en ordelijk uitzien. Hoe realiseert u dat? Een keuken blijft immers ondanks alles een ruimte waarin u kookt, werkt en vooral leeft. Maak u het leven gemakkelijker en voorzien voldoende opbergruimte. Hoge meubels, keukenlades voor uw keukengerei, legplanken, … Er zijn tal van oplossingen om uw keuken snel en vlot op te ruimen. Het ideaal? Berg al uw keukenspullen op in kasten zodat er niets blijft liggen op het aanrecht. U kunt er een mooie plant zetten of een modern decoratief element. Let erop dat alles zo strak mogelijk blijft.

Ontdek al onze opbergtips

Het interieur van een moderne keuken

Om een minimalistische stijl te handhaven, worden de toestellen in een moderne keuken meestal weggeborgen in kasten. Soms zijn ze harmonieus ingebouwd in de keukenmeubels. Kastdeuren zonder handgrepen of met geïntegreerde handgrepen benadrukken dat strakke effect nog meer. Schrik voor een te koud effect? Voeg dan enkele houten accentjes toe of kies voor gestileerde handgrepen. Alles is mogelijk, zolang u zich maar thuis voelt in uw keuken.

Vergeet niet na te denken over de verlichting van uw moderne keuken. Ze moet functioneel zijn maar ze mag niet storen. Een verlichting onder de bovenkasten is erg praktisch met het oog op voldoende licht op uw werkblad zonder schaduwzones. Denk ook aan lichtpunten in de schuifladen of in de plinten van de meubels in uw keuken. Zo creëert u een erg stemmig effect.

Welke meubels moet u kiezen voor uw keuken? Natuurlijk een moderne tafel en moderne stoelen, liefst met een Scandinavisch design. U kunt een persoonlijke touch aanbrengen door te kiezen voor warmere materialen, zoals hout. Als u genoeg ruimte hebt, zijn hoge barkrukken een praktische oplossing om te ontbijten of te aperitieven rond het centrale eiland.

 

Ontdek al onze moderne keukens

 

FAQ

Waarom kiezen voor een moderne keuken?    

Een moderne keuken is strak en stijlvol. Als het een design is dat u bevalt, kunt u de rest van uw huis eveneens zo inrichten. Voor een elegante moderne keuken is opbergruimte het ordewoord. Maak alles niet te strak als u dat net graag hebt: uw keuken moet in de eerste plaats een plek zijn waar u graag leeft. Als u enkele accessoires – niet te veel! – voorziet op uw werkblad, kies ze dan zorgvuldig: een groene plant of een design koffieapparaat. Zo blijft uw moderne keuken een echte leefruimte en toont u alleen wat mag gezien worden.

Wat kost een moderne keuken?

Er bestaan moderne keukens in alle prijscategorieën. Het hangt in de eerste plaats af van de gebruikte materialen. Als u kiest voor een aanrecht in natuursteen, zal dat meer kosten dan een werkblad in laminaat. Dezelfde redenering geldt voor uw toestellen en kranen. Die keuzes zullen mee uw uiteindelijk budget bepalen.

Daarnaast vormen het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. De prijs van een moderne keuken met een kookeiland en een tafel in het verlengde verschilt sterk van die van een eenvoudige moderne keuken in L-vorm.

Wij besteden bijzonder veel aandacht aan moderne keukens op maat. Voor een keuken op maat wordt de ruimte vooreerst opgemeten. De keuken moet immers naadloos worden geïntegreerd in uw ruimte en gepersonaliseerd volgens uw wensen. Essentieel voor ons is dat uw nieuwe moderne keuken perfect aansluit bij uw interieur.

Geïnteresseerd in onze moderne keukens?

Een afspraak maken