Onze acht tips voor grijs in je interieur

Met een keuken in grijs hout combineer je de natuurlijke charme van hout met de tijdloze elegantie van grijs. Ben je helemaal weg van moderne en hedendaagse keukens? Grijs past perfect bij elke stijl en kan gemakkelijk met andere kleuren gecombineerd worden. Hieronder vertellen we je welke mogelijkheden er bestaan.

1.Welk soort grijs voor je keukenmeubels?

We onderscheiden twee nuances grijs voor je meubels: antracietgrijs en lichtgrijs. Beide dragen bij tot de algemene sfeer van je ruimte en zorgen voor een gezellig, warm en lichtrijk gevoel.

  • In grotere ruimtes wordt meestal voor antracietgrijs gekozen; met donkere kleuren krijgen ze een gezelligere ‘cosy’ sfeer. Donkergrijs past bovendien perfect bij hout en geeft je keuken een gemoedelijke en luxueuze sfeer.
  • Voor kleine keukens kies je het beste voor lichtgrijs. In combinatie met wit creëer je een ruimtelijk gevoel en krijgt je keuken een zachte uitstraling.

2.Welke afwerking voor je meubels?

Voor een grijze houten keuken in een modern design kun je kiezen uit twee afwerkingen voor je meubels: mat of glanzend.

  • Glanzende meubels zijn ideaal voor een modern zen-gevoel. Om deze stijl door te trekken, kies je voor glanzende kasten zonder handgrepen. Zo benadruk je het minimalistische design.
  • De matte afwerking is dan weer aanbevolen voor een moderne industriële keuken. Daarbij wordt meestal gekozen voor zichtbare handgrepen of geprofileerde handgrepen in de deuren. Wie gevoelig is voor vingervlekken, kiest over het algemeen voor matte meubels, die een stuk onderhoudsvriendelijker zijn.

3.Welke materialen kies ik voor mijn werkblad?

Het werkblad is de eyecatcher van je keuken en versterkt het grijs van de kastfronten. Met je materialen bepaal je hoe modern en elegant je keuken eruit zal zien. Er zijn dan ook verschillende mogelijkheden naargelang de gekozen grijstint.

  • Houten werkblad: Hout past bij elke grijstint en zorgt steeds voor een warmer resultaat, ongeacht welke houtsoort je kiest.
  • Werkblad in marmer (imitatie): Kies voor een steen in dezelfde kleur grijs, of ga juist voor lichtere of donkere kleuren om contrast te creëren.
  • Keramisch werkblad: Grijs heeft als voordeel dat het bij quasi elke kleur past. Met keramiek kun je qua kleuren letterlijk alle kanten op, wat bijvoorbeeld handig is om je werkblad bij je vloer of muren te laten passen.

Maak een afspraak

4.Welke keukentoestellen?

Gebruik keukenapparatuur met veel inox. Zo versterk je het moderne, strakke en pure uitzicht van je keuken. Een inox koelkast, vaatwasser, inductiefornuis en mixer breken het natuurlijke uitzicht van hout en laten het geheel er nog een stuk moderner uitzien.

5.Welke kleuren voor je muren?

De kleur van je muren is even belangrijk als de keuze van je meubels. Om je ruimte een uniforme look te geven, ontwikkelde èggo een reeks exclusieve kleuren die perfect bij onze keukens passen.

Voor een cosy eindresultaat gebruik je het beste sobere en zachte tinten. Als je een keuken in lichtgrijze tinten kiest, kun je voor levendige kleuren zoals blauw gaan (bijvoorbeeld petroleumblauw). Tip: Gebruik voor je muren verschillende tinten wit.

6.Welke kranen?

Voor een moderne keuken zijn er verschillende mogelijkheden. Inox is uiteraard altijd een veilige keuze en kan bij alles gebruikt worden. Je kunt je keuze voor grijs ook helemaal doortrekken met antracietgrijze kranen. Zulke kranen worden minder snel vuil en zijn helemaal in de mode, ideaal dus om het design van je keuken klassevol en discreet te maken.

Maak een afspraak

7.De spatwand als finishing touch voor je keuken

De spatwand is zoveel meer dan een decoratie-element en maakt je houten en grijzen elementen helemaal compleet. Het knapste resultaat bereik je met effen tegels of tegels met motief (zoals Marokkaanse zellige-tegels) of andere materialen zoals inox, glas of gepolijst beton.

8.Accessoires die je keuken nóg mooier maken

Bij èggo dachten we aan elk detail om je houten keuken helemaal compleet te maken en te decoreren. Met zulke kleine ingrepen kun je je interieur personaliseren en geef je je ruimte een unieke toets.

  • Om je moderne keuken compleet te maken, kies je het beste voor een discrete verlichting. Zo hou je het geheel mooi vloeiend. Om de nuances van het grijze hout te benadrukken, zijn hanglampen in warme tinten of inbouwspots de meest aangewezen keuze.
  • En om het moderne karakter van je keuken compleet te maken, kun je gebruikmaken van textiel in neutrale tinten of met geometrische motieven.

Ontwerp samen met èggo je moderne keuken in grijs hout

Bij èggo hebben we tal van oplossingen om je moderne keuken in grijs hout samen te stellen. Samen maken we je project waar en laten we het aansluiten op jouw behoeftes.

Zin om ons assortiment moderne keukens in grijs hout te ontdekken? Ga naar een van onze winkels of maak een afspraak.

Vind een winkel
Meer informatie

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 31.05.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow