Varieer de witte tinten voor een hedendaagse eetkamer

Nee, wit is niet ‘zomaar’ wit! Er bestaan namelijk tal van verschillende tinten wit, gaande van extreem koud tot warm wit. Voor een knappe hedendaagse eetkamer raden we aan om qua kleuren te variëren en je niet te beperken tot zuiver wit. Zo’n zuiver wit is weliswaar zeer lichtrijk, maar valt vaak wat te simpel uit. Met crèmewit of gebroken wit bijvoorbeeld wordt je eetkamer een stuk warmer.

Aarzel dus niet om voor je eettafel, stoelen of dressoir variaties op wit te kiezen. Wil je absoluut meubels in dezelfde tint? Speel dan met het wit van je accessoires en van de muren van je eetkamer: een ecru tapijt, albast-witte kussens, ivoorwitte verf, ... Aan jou om je favoriete combinatie te vinden!

Meng wit met hout

De winnende combinatie voor een hedendaagse eetkamer is ongetwijfeld wit en hout. Waar een meubel in mat of glanzend wit je eetkamer een chique en moderne toets geeft, zorgt een meubel in hout voor warmte en gezelligheid. Het ideale materiaal dus voor een leefruimte waar het hele gezin samenkomt om te genieten van een heerlijke maaltijd. Bovendien past wit perfect bij alle kleuren hout, dus kun je voor je meubels uit verschillende houtsoorten kiezen, zoals bleke eik of grenen.

Dit materiaal kan je op meerdere manieren in je eetkamer integreren. Kies bijvoorbeeld voor meubels die volledig in ruw hout zijn gemaakt, zoals een grote tafel of eiken stoelen. Zo creëer je een landelijke en rustieke stijl. Voor een Scandinavische of scandifornia-look kun je ook meubels kiezen die wit en hout combineren. Kies voor een dressoir met witte deuren met mat of glanzend effect, plus een tafel in eikenhout. Maar je kunt ook stoelen met houten poten en een witte zitting nemen. Een knap houten parket ten slotte geeft je eetkamer karakter.

Maak een afspraak

Combineer zwart en wit

Zwart in een witte eetkamer: contradictorisch, horen we je zeggen? Toch bestaat er geen betere manier om je witte muren en meubels volledig tot hun recht te laten komen, al moet je natuurlijk wel voorzichtig met zwart omspringen: de bedoeling is om het wit te benadrukken, niet om je eetkamer donker te maken.

Speel dus gerust met enkele zwarte toetsen in je decoratie of op je meubels. Zo kun je voor zwarte stoelen of een zwarte hanglamp gaan om eentonigheid in je witte eetkamer te vermijden. Ook met een groot kader met een tekening in zwart-wit boven het dressoir laat je je ruimte er een stuk moderner uitzien. Mag het iets contrastrijker? Verf een van je muren zwart of zeer donkergrijs, om zo je witte dressoir extra te benadrukken.

Durf toetsen in felle kleuren te gebruiken

Heb je kraakwitte meubels in je woonkamer? Maak je interieur dan wat levendiger door je decoratie een persoonlijke toets te geven met levendige kleuren. Door je stoelen in afgeleiden van oranje, geel of blauw te bekleden, maak je je witte eetkamer een stuk vrolijker. Gebruik bijvoorbeeld een gekleurd tafelkleed, een flashy tapijt of zet een kleurrijke vaas of kaarsen op je witte dressoir.

Voor een modern design-interieur raden we aan om met één levendige kleur te werken en deze in al je decoratievoorwerpen te herhalen. Anders dreig je een overdreven kleurrijke eetkamer te krijgen, terwijl de kleuren natuurlijk niet de bovenhand mogen krijgen op de witte stijl van je kamer. Een extra voordeel van deze tip? Als je zin hebt in een andere kleur, vervang je gewoon je decoratievoorwerpen!

Kies voor natuurlijke decoratie

Om een gezellige witte eetkamer te creëren, kun je ook voor natuurlijke decoratie kiezen. Bespaar sowieso nooit op groene (hang)planten: deze zorgen voor een rustgevende cocoon-sfeer. Zet naast je witte dressoir bijvoorbeeld een grote plant waarmee je je meubel nog beter tot zijn recht laat komen. Of wat dacht je van bloemen in een mooie vaas op je tafel of dressoir? Geen groene vingers? Ook valse planten zijn een perfect alternatief voor wie minder ervaring heeft met tuinieren.

Voor de rest van je decoratie kies je het best voor natuurlijke materialen. Zo geef je je witte eetkamer een chique en elegante uitstraling. Met een hanglamp en een rieten tapijt of bamboe stoelen bijvoorbeeld maak je je ruimte een stuk zachter.

 


 

 

Gebruik metaal in je eetkamer

Ook metaal is een zeer trendy materiaal dat perfect in combinatie met witte meubels gebruikt kan worden en dat je eetkamer een moderne en industriële stijl bezorgt. Wat dacht je bijvoorbeeld van stoelen en een tafel met metalen poten? Ga voor een dressoir met poten in chroom, inox of aluminium. Je kunt ook spelen met metalen handgrepen voor je meubel. En waarom zou je je voor je woonkamer niet wagen aan goud? Wit en goud vormen namelijk een zeer elegante combinatie.

Qua decoratie is een mooie metalen designlamp boven je eettafel altijd een goed idee, net zoals een grote spiegel met metalen lijst boven een wit dressoir: ideaal om een wauw-effect te creëren én je ruimte te vergroten.

Vraag advies aan onze experts

Ben je op zoek naar een meubel voor een witte design-eetkamer? Vraag advies aan onze experts! Bij èggo beschikken we over verschillende modellen dressoirs die ook bij jouw stijl van eetkamer passen. Breng snel een bezoek aan een van onze winkels!

Vind een showroom
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak Maak een afspraak
Gepubliceerd op 21.12.2022
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow