In dit artikel laten onze gepassioneerde interieurexperts je kennismaken met WoodUpp en tonen ze je hoe je je nieuwe interieur met houten latjes in een ware cocoon-sfeer kunt onderdompelen.

Het verhaal achter WoodUpp

De oprichter, Mads, had een enorme passie voor hout en besloot daarom in 2017 WoodUpp op te richten. Van bij het begin onderscheidt WoodUpp zich met zijn topproduct Akupanel. In een mum van tijd veroverde dit product de markt van de interieurinrichting in hout voor particulieren en voor professionals.

Vervaardigd in Ribe (Denemarken)

Elk WoodUpp-product wordt geproduceerd in het eigen atelier in Ribe (Denemarken). Doordat het productieproces vlakbij ligt, kan het bedrijf een perfecte kwaliteit garanderen voor elk product dat de fabriek verlaat.

Het cliënteel van WoodUpp is enorm gevarieerd. De toegevoegde waarde van de WoodUpp-producten staat bij iedereen hoog aangeschreven, van bedrijven tot cafés, maar ook bij hotels en restaurants. Dankzij zijn uitstekende reputatie is WoodUpp uitgegroeid tot marktleider op de markt van interieurakoestiek.

Wat doet WoodUpp voor het milieu?

De hedendaagse realiteit valt niet meer te ontkennen, noch te onderschatten. De huidige milieutoestand is zorgwekkend. Willen we er iets aan doen, dan moeten we elke dag opnieuw inspanningen leveren. Bij èggo begrijpen we dat maar al te goed!

Het was voor ons dan ook vanzelfsprekend om in zee te gaan met een partner die veel belang hecht aan het milieu, zoals WoodUpp. Zij verbinden zich ertoe hoogstaande en tegelijk milieuvriendelijke producten te leveren. Hoe? Door afval om te zetten in elegante en verfijnde interieurvoorwerpen.

Duurzame materialen

De productie van wandpanelen vereist verschillende materialen. Denk bijvoorbeeld aan de vilten doek, die gemaakt wordt van gerecycleerd plastic. Of het hout, dat afkomstig is uit duurzame bosbouw. De akoestische panelen van Akupanel zijn dus op en top milieuvriendelijk.

Maak een afspraak

De voordelen van de WoodUpp-wandpanelen

De WoodUpp-wandpanelen zijn niet alleen milieuvriendelijk, maar nog zoveel meer!

1. Hoogstaande akoestiek

Heb je ruimtes met grote lege oppervlakken? Houten latjes zijn de ideale oplossing voor elke ruimte waar hinder kan ontstaan door geluidsweerkaatsing. Het akoestische vilt van de latten absorbeert namelijk de geluidsgolven. Zo worden de geluidsgolven bij het bereiken van het vilt ‘ingetrokken’ en wordt het geluid op die manier gedempt. Het resultaat? In elke ruimte van je woning geniet je van een harmonieuze geluidssfeer.

Tip: Plaats de houten latten rechtstreeks tegen de muur.

Om geluidsklasse D te bereiken, plaats je de houten latten rechtstreeks tegen de muur. Een uiterst eenvoudige en zeer effectieve methode die je als volgt uitvoert:

  • Stap 1: Duid op de muur de plaatsen aan waar je je wandpaneel wilt vastmaken.
  • Stap 2: Controleer de hoogte, breedte en lengte en boor de gaten waar je het paneel wilt bevestigen.
  • Stap 3: Markeer de gaten op de muur en bevestig het paneel met schroeven aan de muur. En klaar is Kees!

2. Gezelligheid troef

Hout zorgt altijd voor een warm en comfortabel gevoel. Voor de decoratie van je woonkamer of slaapkamer zorgt een wandpaneel voor een echt wauw-effect. Met houten latten kun je alle kanten uit en kies je volledig zelf welke stijl je voor je kamer wenst.

Hoofdeinde

Mis je een persoonlijke toets in je slaapkamer? De populairste en origineelste optie is om houten latjes te gebruiken voor het hoofdeinde van je bed. Of je je slaapkamer nu karakter wilt geven door voor een donkere kleur te kiezen, of juist een ontspannende en rustgevende sfeer wilt creëren met een zachtere kleur: met wandpanelen creëer je op decoratievlak een enorme flexibiliteit voor je kamer.

Tv-wand

Wil je een mooi afgewerkte tv-wand? Goed idee! De tv-wand is een belangrijk deel van je woonkamer, dus moet je goed stilstaan bij het uitzicht ervan. Met een tv-wand met houten latjes creëer je een aantrekkelijk visueel effect; dankzij de eenvoudige en elegante lijnen van het hout ontstaat er in je woonkamer een architecturale dimensie.

Bovendien beschikt de vilten isolatiewand achter de latten over uitzonderlijke geluidsisolerende eigenschappen. Zo geniet je van een uitmuntende audiovisuele ervaring met gedempte buitengeluiden en een dieper geluid van je tv.

3. Afbakenen van zones

Heb je een zeer grote leefruimte en weet je niet goed hoe je deze goed kunt inrichten? Dan is een wandpaneel een uitstekende keuze! Een elegante oplossing om zones in je woning af te bakenen en te scheiden.

Ideaal om bijvoorbeeld een onderscheid te maken tussen de eetruimte en de woonkamer of om in een studio een extra werkruimte te creëren. Met houten panelen verrijk je je leefruimtes met een uniek design. Kortom: een wandpaneel is chique én praktisch, zoveel is duidelijk!

De WoodUpp-collecties

Verkies je zwart, grijs, of toch bruin? Het WoodUpp-assortiment bestaat uit verschillende houtsoorten, verdeeld in drie categorieën.

  • De eerste is de klassieke collectie. Deze maakt gebruik van klassieke eik met zwart of grijs vilt, en is perfect voor een moderne of gesofisticeerde decoratie.
  • De tweede is de notenhout-collectie, gemaakt van zwart essenhout dat voor elegantie zorgt in je interieur.
  • De derde is de rustieke collectie. Deze bestaat uit vier kleursoorten: natuurlijke rustieke eik, rustieke bruine eik, rustieke grijze eik, rustieke gerookte eik. Wil je een landelijke of rustieke ruimte, dan is dit de ideale collectie voor jou!

Bovendien zijn de WoodUpp-producten uitzonderlijk verzorgd afgewerkt, en ben je dus zeker van een knappe interieurinrichting.

Maak een afspraak

Vraag advies aan onze èggo-experts

Zoals je kunt zien, bieden de WoodUpp-wandpanelen tal van voordelen. Op het vlak van milieuvriendelijkheid, dankzij hun warme uitstraling en de uiterst verzorgde afwerking, ... De wandpanelen zijn een absolute must voor elk interieur.

Ben je helemaal overtuigd van de schoonheid van houten latjes, maar weet je niet goed welke je moet kiezen? Doe een beroep op het advies van onze experts om te weten welk type wandpaneel het beste bij jouw smaak en behoeften past.

Vind een winkel
Meer info

Bespreek je project met ons

Maak een afspraak
Gepubliceerd op 21.08.2023
Meer informatie

Wil je meer weten over éggo

Ontdek onze knowhow