Een cottage keuken: warm en modern

Op zoek naar een nieuwe cottage keuken? Dompel je onder in de sfeer van weleer: de hartelijke smaken van een stoofpot, vieruurtjes met het hele gezin… En ontwerp je moderne cottage keuken anno 2018.

Combineer ruwe materialen en durf te kiezen voor contrasten met een vleugje design. Zonder daarom allerhande nuttige elementen uit het oog te verliezen: keukenaccessoires, slimme verlichting of ingebouwde toestellen. Bij èggo bepaal je het ideale budget voor je cottage keuken.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van cottage keukens. Kies uit onze verschillende modellen, kleuren en afwerkingen. Zit jouw droomkeuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele collectie cottage keukens!

 

Een chique cottage keuken,
met de uitstraling van weleer

Vitrinekasten in buffetstijl, geraffineerde deurgrepen, hanglampen, een dressoir met cementen tegels… De cottage keuken weet je te bekoren met haar uitstraling van weleer, doordrongen van een vleugje kindertijd, dat brocante gevoel waarbij vaatwerk gul uitgestald wordt en een stijl die naar retro neigt.

Wat de kleuren betreft, is alles mogelijk, met een voorkeur voor grijze of witte cottage keukens. Of, waarom niet, voor monochrome natuurlijke tinten opgeluisterd met een levendige toets. Het werkblad houdt van ruwe materialen zoals hout, natuursteen of marmer, dat je keuken een exclusiever cachet verleent.

 

Welk werkblad kies je voor je
cottage keuken?

Een imitatie houten werkblad is voor een cottage keuken bijzonder goed geschikt. Ook effen laminaat, natuursteen of marmer zijn vaste waarden voor wie van een stijlvolle keuken droomt. Als je traditie aan moderniteit wilt koppelen, kan je echter ook voor de nieuwe tendens opteren: een werkblad in Fenix. Deze nieuwe generatie acrylhars biedt het voordeel dat hij bijzonder resistent is, terwijl hij fluweelzacht aanvoelt en een erg pure, ultramatte look heeft. De ideale keuze voor keukens waarin met het hele gezin gelééfd wordt!

 

De juiste kraan en spoelbak
voor een cottage keuken

De cottage keuken bekoort dankzij haar onberispelijke afwerking en accessoires die het verschil maken. Zo steek je best voldoende tijd en geld in de keuze van het kraanwerk: dat moet tegelijk functioneel zijn en mooi in het geheel passen. Er bestaan talloze modellen van keukenkranen, dus vind je vast en zeker die kraan die het best bij je cottage keuken past. De kranen die door èggo geselecteerd zijn, zijn stevig en betrouwbaar. Ook de spoelbak verdient al je aandacht, en ook daar zijn er vele mogelijkheden: één kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, een spoelbak die verzonken is in het werkblad voor een extra strakke afwerking, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de kraan en spoelbak te kiezen die het best  in je nieuwe cottage keuken passen.

 

Hoe hou je je cottage keuken opgeruimd?

Net als elke andere ruimte is een cottage keuken nog aangenamer om in te leven als ze opgeruimd is. Je kookt er, werkt er, de kinderen spelen er of maken er hun huiswerk: de cottage keuken is een lééfruimte! Voorzie voldoende kasten. Berg er al je keukenspullen en accessoires in op om het werkblad zoveel mogelijk vrij te houden. Een frisgroene plant, een ruiker veldbloemen op de tafel en de zaak is beklonken!

 

Het interieur van een cottage keuken

Kaderdeuren, sierlijsten, kasten met glazen fronten, een vrijstaand fornuis: de lijnen van een cottage keuken zijn strak en warm. Hou het er ordelijk zodat elk keukentoestel er een plaatsje vindt. Wat de afwerkingen betreft, kan je kiezen voor contrasterende kleuren voor de handgrepen, die de beste link vormen tussen de stijl en de kleur van je deuren. Ontwerp de cottage keuken die uitdrukt wie je bent, met elementen die op je interieur en je dagelijkse leven afgestemd zijn.  

Zorg ervoor dat alles goed bij elkaar past: vloertegels, decoratie, verlichting. Je kan de gewenst sfeer creëren door bijvoorbeeld voor een elegante hanglamp te kiezen of voor verlichting te zorgen die in of onder de kasten geïntegreerd is.

Ontbijten met het hele gezin, een aperitief met vrienden, een open keuken voor de genodigden… De moderne cottage keuken is uitnodigend en authentiek! Natuurlijk of bewerkt, chic of vintage, kies de tafel en stoelen die het beste passen bij jouw levensstijl.

 

Modellen van cottage keukens

Er zijn verschillende modellen van cottage keukens, zoals een cottage keuken met vrijstaand fornuis,  een L-keuken of een rechte opstelling. Dat je kiest voor een cottage keuken met of zonder kookeiland, een hoekkeuken of een rechte vorm, hangt niet enkel af van je smaak, maar ook van de grootte en de vorm van de keukenruimte. Zorg in ieder geval voor zoveel mogelijk kastruimte, zodat je cottage keuken er altijd netjes en opgeruimd uitziet.

 

Ontdek al onze cottage keukens

Kleuren voor cottage keukens

Onze cottage keukens zijn verkrijgbaar in diverse kleuren: grijs, wit, … Je kan ook kiezen voor natuurlijke, sobere tinten, van beige tot zwart.

 

Een cottage keuken in het beige

Ontdek hier alle modellen van cottage keukens in het beige! 

Ik ontdek
Ik ontdek

Een cottage keuken in het grijs
 

Ontdek hier alle modellen van cottage keukens in het grijs! 

Ik ontdek
Ik ontdek

Een cottage keuken in het wit
 

Ontdek hier alle modellen van cottage keukens in het wit!

 

Ik ontdek
Ik ontdek

FAQ

Waarom kies je voor een cottage keuken?

Een cottage keuken is warm en tijdloos; de stijl veroudert nooit. Die chique en natuurlijke uitstraling hoort bij jou thuis, of je nu op het platteland of in de stad woont. Op het platteland past je keuken bij de comfortabele charme van je zitruimte met haar brede canapés, opgesteld rond de open haard. En in de stad moet je de tegen de codes durven ingaan: je cottage keuken zal ook graag met een interieur contrasteren dat meer design oogt..

Wat kost een cottage keuken

Als je op zoek gaat naar prijzen voor cottage keukens, zal je al snel merken dat deze sterk variëren. Allerlei factoren kunnen invloed hebben op de prijs. Die hangt eerst en vooral af van de gebruikte materialen: massief hout, laminaat, natuursteen…
Daarnaast vormen ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke budgetfactor. Een cottage keuken met een centraal keukeneiland en een tafel in het verlengde ervan is natuurlijk heel iets anders dan een kleinere cottage keuken in L-vorm.
Al onze cottage keukens zijn volledig op maat gemaakt. Voor maatkeukens wordt je ruimte eerst volledig opgemeten, zodat je toekomstige keuken perfect in je ruimte verwerkt kan worden. Het is voor ons van wezenlijk belang dat je nieuwe cottage keuken zich zo harmonieus mogelijk in je interieur inpast.

Tips voor een betaalbare cottage keuken

Hoe kan je met een reeks betaalbare ingrepen een chique en stijlvolle cottage keuken ontwerpen? Kies bijvoorbeeld voor een strakke witte keuken in hoogglans of matte afwerking en combineer die met accessoires in zwart en wit: dat geeft altijd een mooi grafisch effect.

Durf je iets meer, kies er dan voor om de fronten van je keukenmeubels op dezelfde manier te mengen, bijvoorbeeld witte lage meubels en hoge grijs antraciete of zwarte meubels. Of wat dacht je van een zwarte gootsteen en kraan, verwerkt en geïntegreerd in het werkblad? Ook een modern kunstwerk als blikvanger aan de muur kan in een cottage keuken natuurlijk mee voor een stijlvolle sfeer zorgen.