Een designkeuken: modern met een twist

Op zoek naar een nieuwe designkeuken? Dan houd je van een moderne keuken met een aparte uitstraling. Die uitstraling van een echte designkeuken krijg je door de keuze en combinatie van bepaalde materialen, kleuren, vormen en accessoires. Zo maak je van je designkeuken iets echt bijzonders.

Designkeukens zijn meestal strak en perfect afgewerkt, en ze hebben iets gedurfds. De kastdeuren zijn over het algemeen greeploos en er zitten allerlei snufjes verwerkt in de hele ruimte. Dat kunnen keukenaccessoires zijn, slimme verlichting of toestellen die een kok eer aan doen. Niet verwonderlijk dat een designkeuken vaak wat duurder is dan een ‘gewone’ keuken, al kan je natuurlijk helemaal zelf bepalen hoe ver je hierin gaat.

Hieronder vind je een aantal voorbeelden van designkeukens. Kies uit verschillende kleuren, afwerkingen en modellen! Zit jouw keuken daar niet bij? Bekijk dan onze hele keukencollectie voor designkeukens.

Focus Wit

15.890 €

Focus Wit

Èggo kiest voor Kwaliteit!

De juiste uitstraling voor een designkeuken

Strak afgewerkte keukenmeubels, een centraal keukeneiland, ingebouwde & innovatieve toestellen en greeploze kastdeuren zijn typisch voor designkeukens. Alle kleuren zijn mogelijk, maar de meest typische kleuren voor een designkeuken zijn toch volledig zwart of wit of een combinatie van beiden. Ook voor het werkblad heb je de keuze uit heel wat materialen, maar als je een exclusieve uitstraling aan je nieuwe designkeuken wil geven, ligt een werkblad in een kwalitatief materiaal zoals natuursteen voor de hand.

Welk werkblad kies je voor een designkeuken?

Een werkblad in hout zal je niet zo vaak zien in een designkeuken. Effen laminaat of natuursteen is een prima mogelijkheid maar een nieuwe trend die heel mooi past in een designkeuken, zijn de werkbladen in Fenix. Dat materiaal bestaat uit een thermohardende acrylhars van de nieuwste generatie. Het is zeer goed bestand tegen intensief gebruik, het voelt fluweelzacht aan en heeft een erg pure en ultramatte look. Het is bijzonder goed bestand is tegen het drukke leven dat zich vandaag in een keuken afspeelt.

Het juiste materiaal kiezen

De juiste kraan en spoelbak voor een designkeuken

Nog meer dan bij andere keukens, maak je bij een designkeuken het verschil met de juiste afwerking en accessoires. Zo investeer je best voldoende tijd – en budget - in de keuze van het kraanwerk: dat moet niet alleen functioneel zijn maar het moet zeker ook mooi passen in het geheel. Vandaag is het perfect mogelijk om te kiezen voor een keukenkraan, spoelbak en keuken in een dezelfde kleur voor een nog stijlvoller resultaat. Het is zelfs mogelijk om hetzelfde te doen voor de keukentoestellen, hetzij in matzwart of wit die volledig opgaan in het keukenmeubilair. Je kan ook kiezen voor een ingebouwde handdouche of een afneembare kraan zodat je makkelijk het raam achter de spoelbak kan openen en wassen. Er bestaan heel wat soorten en modellen keukenkranen zodat je zeker een vindt die perfect past bij de stijl van je designkeuken. De kranen in het gamma van èggo zijn allemaal sterk en duurzaam, en kalkwerend bovendien.

Ook de spoelbak verdient voldoende aandacht, en ook daar zijn er zeer veel mogelijkheden: één kuip, anderhalve kuip of twee kuipen, met of zonder vergiet, een spoelbak die verzonken is in het werkblad voor een extra strakke afwerking, … Raak je overdonderd door al die keuzemogelijkheden? Je èggo-keukenspecialist helpt je om de kraan en spoelbak te kiezen die passen in je nieuwe designkeuken.

Hoe houd je je designkeuken opgeruimd?

Een designkeuken moet er ‘clean’ en opgeruimd uitzien, maar hoe doe je dat? Een keuken, ook een designkeuken, is toch een ruimte waar intensief gekookt, gewerkt en geleefd wordt. Maak het jezelf iets gemakkelijker en zorg in ieder geval voor voldoende bergruimte. Zo houd je alles veel sneller opgeruimd. Als je veel keukenkasten hebt, stop je daar gewoon al je keukenspullen in en blijft er niets rondslingeren. Een mooie, frisgroene plant – in een bijzondere plantenpot – kan wel, maar hou het vooral zo leeg mogelijk.

Onze tips

Het interieur van de designkeuken

In een designkeuken zijn de lijnen meestal strak. Dat betekent ook dat je keukentoestellen opgeborgen worden achter de kastdeurtjes of harmonieus geïntegreerd worden in jouw keukenkasten. Greeploze deurtjes of kastdeuren met geïntegreerde handgrepen accentueren de strakke lijnen van jouw design keuken. Zo kan je allerlei bijzondere details toevoegen in de afwerking, zoals gleuven met contrasterende kleuren, accessoires of designdecoratie. Kies dan wel voor elementen die qua vorm en kleuren passen in jouw interieur. Ga voor een design keukenontwerp die je aanspreekt door elementen te kiezen die geschikt zijn voor jouw interieur.

De bedoeling is ook dat je designkeuken niet alleen op zich een mooi geheel vormt, maar dat de ruimte ook past bij de rest van je woning. Als je gaat voor een designkeuken dan is je hele huis wellicht in dezelfde stijl ingericht. Dat schept een mooi en rustgevend evenwicht.

Zorg er dan ook voor dat alles goed op elkaar is afgestemd – de vloertegels bijvoorbeeld, en zeker ook de verlichting. Je kan de gewenst sfeer creëren met de juiste verlichting een echt statement maken. Een bijzondere lamp, verlichting die geïntegreerd is in of onder de kasten, lampen die veranderen van intensiteit. Deze zullen in grote mate de sfeer in huis bepalen.

Ook de meubels die je in je designkeuken zet, dragen bij aan de uitstraling. De uitstraling van een designkeuken kan chique zijn maar ook speels of eerder een loft stijl. Dat kan je bereiken met de juiste tafel, stoelen en barkrukken – handig voor tijdens het ontbijt of voor het aperitief rond het kookeiland – maar ook de hoogte van jouw verlichting.

Je kan natuurlijk in je designkeuken het rekkensysteem van Smart Cube integreren, dit zijn open nissen gemaakt van aluminium profielen met zwarte afwerking en inoxeffect. Ze laten zich makkelijk integreren ook bij hoge en lage meubels en brengen extra harmonie en design in je keuken. Denk dus goed na welk resultaat je voor ogen hebt wanneer je je meubels kiest.

Modellen designkeukens

Er zijn verschillende modellen van designkeukens, zoals een designkeuken met kookeiland, een L-keuken of een rechte opstelling. Of je nu kiest voor een designkeuken met of zonder kookeiland, een hoekkeuken of een rechte vorm, hangt niet alleen af van je smaak maar natuurlijk ook van de grootte en de vorm van de keukenruimte. Zorg in ieder geval voor zoveel mogelijk kastruimte, zo ziet je designkeuken er altijd opgeruimd uit.

Ontdek al onze design keukens

Kleuren voor designkeukens

Er zijn verschillende kleuren voor designkeukens, maar de meest gekozen kleuren voor een designkeuken zijn een totale witte look, grijs, zwart of een combinatie van deze kleuren. Ook andere kleuren zijn natuurlijk perfect mogelijk, zoals beige of grijs. Je kan ook gaan voor een gewaagde kleurenkeuze in je keuken door te kiezen voor een keukenmuur in watergroen, lichtblauw. Of waarom durf je niet te kiezen voor meer textuur met een grijs beton effect. Hou je meer van:

Een designkeuken in wit
 

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken in het wit!

 

Designkeuken wit
Designkeuken wit

Een designkeuken in grijs

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken in het grijs!

Designkeuken grijs
Designkeuken grijs

Een designkeuken in zwart

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken in zwart!

Designkeuken zwart
Designkeuken zwart

Een designkeuken in beige

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken in het beige!

Designkeuken beige
Designkeuken beige

Een designkeuken met grijs beton effect

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken met grijs beton effect!

Designkeuken grijs beton effect
Designkeuken grijs beton effect

Een designkeukens in zwartwit

Ontdek hier alle modellen van de designkeuken in het zwartwit! 

Designkeuken zwartwit
Designkeuken zwartwit

- FAQ’s -

Waarom kies je voor een designkeuken?

Een designkeuken is strak, stijlvol en heeft veel persoonlijkheid. Als je houdt van die stijl, dan heb je wellicht ook de rest van je woonruimte zo ingericht – of ben je van plan dat te doen. Als in je zithoek bijvoorbeeld een grote designsofa en een strak luxe meubel, dan zou een landelijke keuken daar niet bij passen.

Wat kost een designkeuken?

Designkeukens hebben een exclusieve uitstraling en zijn vaak uitgerust met technische snufjes en semiprofessionele keukentoestellen. Het spreekt voor zich dat dit een impact zal hebben op de prijs. Toch zijn er designkeukens in verschillende prijscategorieën. Dat heeft allereerst te maken met de gebruikte materialen, bijvoorbeeld voor het werkblad. Hetzelfde geldt voor de keukentoestellen en het kraanwerk. Je bepaalt je budget zelf door de keuzes die je hierin maakt. Daarnaast zijn ook het model en de grootte van de keuken een belangrijke factor in het budget. Hoe groter de keuken, hoe hoger het budget. Een designkeuken met een eiland zal dan ook een groter budget vragen dan de meest eenvoudige designkeuken, gewoon recht. We besteden speciale aandacht aan keukens op maat. Voor een maatkeuken wordt namelijk eerst de ruimte volledig opgemeten waarna de keuken perfect geïntegreerd wordt in jouw ruimte en gepersonaliseerd volgens jouw wensen. Het is belangrijk voor ons dat jouw nieuwe design keuken zich aanpast aan jouw interieur.

Tips voor een betaalbare designkeuken

Hoe kan je de uitstraling van een designkeuken creëren met een aantal betaalbare ingrepen? Je kiest bijvoorbeeld voor een strakke witte keuken in hoogglans of matte afwerking en je combineert die met accessoires in zwart en wit: dat geeft altijd een mooi grafisch effect. Durf je iets meer, kies er dan voor om de fronten van je keuken op dezelfde basis te mengen met bijvoorbeeld witte lage meubels en hoge grijs antraciet of zwarte meubels. Of wat dacht je van een zwarte gootsteen en kraan, die kan worden verwerkt en geïntegreerd in het werkblad. Ook een modern kunstwerk als blikvanger aan de muur doet het altijd goed in een designkeuken.